4-AGEC info АЕ86
4-AGEC info АЕ86
Мнение от Гост » 23 Дек 2005 16:48
Здравейте,бих искал да помоля за малко информация за този двигател 4-AGEC. Това което можах да намеря в Интернет е ,че след истинското бижу 4-AGE,което е с 124 конски сили,Toyota намаля мощността за 115hp поради еконорми и то само за европейския модел.Та въпросът ми е дали 4-AGEC е с ланбдасонда и как може да се направи 124 коня.Аз мисля че ограничението е само в електрониката,тоест ако се смени ЦПУ-то от двигател със 124 коня то няма да има разлика между двата.Имате ли някаква информация по проблема че аз нямам никакви наблюдения върху АЕ86?Благодаря предварително!
Гост
Мнение от b_d » 23 Дек 2005 16:56
Доколкото знам си изпаднал в лека заблуда. Има две модификации 4АГЕ като мощност слагани в АЕ86. Едната е силната с МАП сензор известна като JDM и продавана в повечето държави в Европа. Другата е с дебитомер и е "скопената" - тя е продавана в Швеция и Швейцария заради по-строгите им изисквания към емисиите. Известна е като USDM, защото по принцип е била за Щатите.
b_d
Гост
b_d
Гост
Мнение от b_d » 23 Дек 2005 18:04
Принципно да, но ще е играчка. Трябва да се смени окабеляване, инжектори, делко, датчици, ЕКУ и т.н.Anonymous написа:Мерси.А може ли от "скопената" версия да се направи 124 коня?
Между другото досега с БГ съм видял само две от тях. Т.е. почти сигурно е, че ако си купуваш кола тук ще си вземеш от тази със 124 коня.
b_d
Гост
Мнение от b_d » 23 Дек 2005 18:53
Цялото желязно парче с черното отгоре, в десния ъгъл на колата - Air Flow Meter (AFM). На другия вариант без дебитомер - с MAP (Manifold Absolute Pressure) датчик - там има са филтър и нищо друго.Anonymous написа:А под дебитомер имаш предвид "черната кутия" която е над филтарната кутия за върдуха ли?Нещо не моха да се ориентирам.
b_d
Гост
Мнение от Гост » 24 Яну 2006 15:09
На втората снимка ЯСНО се вижда MAP сензора (от това стават 124"коня"). Малка черна кутия (горе дясно) прикрепена към един от въдушните маркучи!bad_dog написа:наистина тази на снимката е от "скопените"
тази също. Ще забележиш дебитомера в зоната, където влиза въздуха..
а това е моята с предишния двигател - без дебитомер - т.е. м/у въздушния филтър и колектора няма нищо.
Разновидностите на двата автомобила са МНОГО (може да има разлика дори в главите - малки и големи входни колектори и обикновено "скопените" мотори са с ГОЛЕМИТЕ входни колектори, абе......мамаат си трака). Сега съм намерил автомобил (последната еволюция на този мотор) който е ТОЧНО 100 киловата т.е 136 "коня" има малък проблем, но ще го отстраня (надявам се скоро).
Гост
Мнение от b_d » 24 Яну 2006 15:20
на АЕ86 са слагани само тези модификации.
Тази със малките портове (102 киловата) е слагана 1990-1992 година. Т.е. никога не е слагана фабрично на АЕ86. Сега в колата имам такова и е доста работа, за да се подкара. Мога книга да напиша по темата вече.
Тази със малките портове (102 киловата) е слагана 1990-1992 година. Т.е. никога не е слагана фабрично на АЕ86. Сега в колата имам такова и е доста работа, за да се подкара. Мога книга да напиша по темата вече.
b_d
Гост
Гост
Мнение от b_d » 24 Яну 2006 21:59
Не грешиш. Това е една от разликите. Конкретно на тези два запалителната система е ТОТАЛНО различна. И още доста дребни разлики...Anonymous написа:Разбра, че за АЕ92 - "приказвам" всъшност! Може да греша за MAP-а!
Но ми се струва, че мотора на втората снимка разполага с него!
b_d
Мнение от Гост » 25 Яну 2006 11:33
Искш да кжеш, че изкувствено си присадил MAP, на този автомобил?!?!
Давам ти сайт в който са дадени бъдещите ти възможности за тунинг, може да го знаеш, но.... Та, в този сайт се споменава, че за преход към MAP - има МНОГО работа! Беше нещо от сорта - "ще се наложи да смените компютъра и всички кабели....."
Сайта е - http://www.billzilla.org
Давам ти сайт в който са дадени бъдещите ти възможности за тунинг, може да го знаеш, но.... Та, в този сайт се споменава, че за преход към MAP - има МНОГО работа! Беше нещо от сорта - "ще се наложи да смените компютъра и всички кабели....."
Сайта е - http://www.billzilla.org
Гост
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru