Проблем: Лагер и главина при Карина
Проблем: Лагер и главина при Карина
Мнение от El Camino » 18 Яну 2006 13:56
До колкото разбрах обаче от немския форум, се налага смяна и на семеринга на лагера, както и АБС сензора в 90% от случаите не преживява операцията. Цена до тук - 130 евро.
Отделно това, най - вероятно главината да е надраскана и да трябва и тя да се смени - още 50 евро.
До тук по песимистични преценки (а то като свалиш гащите в сервиза, се оказва, че тези са били оптимистичните) се събира сума над 400 евро.
Алтернативата :
Да се свали главина с лагер от някоя морга от Карина Е или от кола със сходна главина и да се смени, което е работа за 2 часа и 10тина гайки.
Понеже Карина и Селика са на една платформа, може би правилния въпрос се свежда до:
Селика, Карина Е и Карина 2 в изпълнението с 3S (2 литров двигател) с еднакви главини ли са?
Ще съм много благодарен, ако някой има идея къде може да се провери това или ако го види в TIS на Тойота (Technical Information System?).
El Camino
jamie
Мнение от El Camino » 18 Яну 2006 17:39
El Camino
Мнение от ALTEZZA » 18 Яну 2006 22:17
az s imenata na chastite sa malko skaran, pone na BG imenata. tova koeto nie smeniame e samia lager i chasta det na neia stoiat shpilkite za gumata(spindle), i mislia che imashe niakav seal, det se postavia izpolzvaiki chuka.
ALTEZZA
Мнение от El Camino » 19 Яну 2006 12:00

Днес се събудих с идеята да купя една главина от Тойота за 40 евро и да ги накарам тях да набият лагера, който имам. След това само да сменя двете главини на колата. Може би това, щеше да е смислен вариант. Само ме притеснява, че както казваш, няма начин АБС сензора да не е запекъл. От морга пак нямам шанс да го намеря, щото и там ще е запекъл най - вероятно.
Има ли някакв пиниз да успея да го сваля без да се счупи? Ако трябва ще ида на някоя морга да се пробвам преди операцията на моята каручка?
El Camino
Мнение от ALTEZZA » 19 Яну 2006 19:30

ALTEZZA
Мнение от bambo » 20 Яну 2006 10:56

bambo
El Camino
El Camino
Мнение от bambo » 20 Яну 2006 14:42
Казаха ми :-) Аз одавна не съм там официално, но иначе съм всеки ден ;-)El Camino написа:Благодаря за предложението, колега. Към БГ няма да идвам скоро (за съжаление), но това е номера на шасито:
JT153STK100022653 7
Иначе в БГ идвах два пъти в сервиза и питах за теб, но доколкото разбрах не си вече там?
Ще ти чукна шасито довечера и ще ти кажа за какво иде реч.
bambo
Мнение от bambo » 20 Яну 2006 14:44
Твърдо НЕ!!! 1.6 е със други полуоски. Броят на шлиците е различен а мисля че има разлика в дебелината също.El Camino написа:Eдин конкретен блиц въпрос - понеже в eBay има главина с лагер със АБС, но руснака каза, че е от Carina 1.6.
Става ли главината от 4А-ФЕ на 3С-ФЕ, иначе казано от 1,6 на 2,0?
bambo
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Мнение от pol » 20 Яну 2006 19:28
Та като намалявам плавно, независимо от скоростта се усеща нещо като биене по предницата, най-вече в ляво. Възможно ли е да е лагер на главина, защото в TM Ауто още 08 2005 ми казаха, че е за смяна, но аз не го смених, защото ме разубеди един познат.
Имам чувството, че с всеки изминал ден хлопането(силно казано - повече се усеща) и тресенето при спиране се увеличава. Мислех си за криви дискове и т.н.
Главина ли е и при мен ?

Допълвам, защото подписа си не го виждам
Карина е 2.0 комби - 3SFE

pol
Мнение от El Camino » 23 Яну 2006 11:24
Аз при мен както си го представям, май и спирачни дискове и накладки ще ми се наложи да сменям скоро.
El Camino
El Camino
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Мнение от pol » 25 Яну 2006 18:54
Прибавям и информацията, че така нареченото хлобане започва да се усеща след известно време каране - 5-10 мин., което още повече ме навежда на мисълта за дискове !?pol написа:Ако позволите въпрос - не знам зали е по темата, но с датчика за ABS-а, който се цитира в темата ме подкокоросахте да го задам.
Та като намалявам плавно, независимо от скоростта се усеща нещо като биене по предницата, най-вече в ляво. Възможно ли е да е лагер на главина, защото в TM Ауто още 08 2005 ми казаха, че е за смяна, но аз не го смених, защото ме разубеди един познат.
Имам чувството, че с всеки изминал ден хлопането(силно казано - повече се усеща) и тресенето при спиране се увеличава. Мислех си за криви дискове и т.н.
Главина ли е и при мен ?
Карина е 2.0 комби - 3SFE
pol
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru