Румънците по нашите пътища

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
diver

Мнение от diver » 12 Сеп 2009 09:50

Vesko написа:
Че те и българите не могат да ги задължът да си ги платят...
Вярвай ми могат....Освен ако не си тотално перде и не караш без документи....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 12 Сеп 2009 22:16

diver написа:
Vesko написа:
Вярвай ми могат....Освен ако не си тотално перде и не караш без документи....
Тук си много в грешка smile.gif

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 13 Сеп 2009 01:30

Незнам кой не плаща, ама знам, че за превишена скорост стоях 1 месец без книжка и платих 100 лева. А румънците нашите закони не ги ловят. А трябва!

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 19 Сеп 2009 21:34

jim_beam написа:друг е въпросът със снимка от стационарен радар или фиш за неправилно паркиране например,има вече влязло в сила споразумение за ес и за всяka глоба,по-голяма от 40€ се уведомява съответната полиция в страната на нарушителя и тя му праща честитката.
леле ужас, тва верно ли е wacko.gif за две седмици що снимки ни нащракаха по френските магистрали...не ми се мисли wacko.gif то сигурно и в другите държави са ни снимали, ама през деня светкавицата не се вижда...викаш да си приготвя парите...зле ми стана, мислех че ще минем метър sad.gif

El Camino

Мнение от El Camino » 19 Сеп 2009 21:38

Я кажете вие по добре, в БГ тези камери по пътя за морето и там със светкавица (жълта) ли снимата или са дигитални камери като новите в Германия?
По това, че са разположени все на осветени места съдя, че са от втория тип, а това е лошоооо:).
Бтв. ако са от втория тип, то информацията ми, че ловят по 3-4 платна на веднъж си е 100% вярна...

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 21 Сеп 2009 12:18

в булгария системата е бавна мен ми направиха акт защото бях без номера на скутера отивах да го регистрирам в кат наказанието е от1до 6месеца без книжка и от50до 200лв глоба взеха ми талона и 3 месеца чаках за постановление през тези три месеца аз съм пулноправен водач и ако съм чужд гражданин мога да напусна страната както си искам и да си искарам копие на талона по никакъв начин не могат да ме задържат в бг
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 21 Сеп 2009 19:52

Vesko написа:
A като ти вземат книжката, няма ли да си платиш после?

В USA за превишаване на скоростта, неправилно използване на ленти и куп други нарушения, за които в БГ не взимат книжката тука взимат.
Единствената причина е за да отидеш на крака в съда, да си платиш и след това да ти ддат книжката.
Докато ти е взета книжката караш с една жълта бележка, докато се явиш в съда. Все пак трябва да ходиш на работа с тази кола.

Примери много от Западните държави, но в БГ май има доста хора, на които им е изгодно да НЕ се водят от примера на Западното законодателство.
Тука вече е бъкано с камери по пътищата, ако не се явиш в съда, тогава не само няма да ти върнат книжката, но и в затвора може да влезнеш.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 21 Сеп 2009 21:25

nikolov22 написа:в булгария системата е бавна мен ми направиха акт защото бях без номера на скутера отивах да го регистрирам в кат наказанието е от1до 6месеца без книжка и от50до 200лв глоба взеха ми талона и 3 месеца чаках за постановление през тези три месеца аз съм пулноправен водач и ако съм чужд гражданин мога да напусна страната както си искам и да си искарам копие на талона по никакъв начин не могат да ме задържат в бг
това удобство е относително,ако излезеш междувременно в чужбина и след няколко месеца се върнеш на границата ще те чака изненада.тогава няма да можеш да платиш глобата,даже и да искаш,защото просто ще ти вземат задгр. паспорт и ще те пратят не знам къде да се явиш,да платиш а после иди си търси паспорта.те самите няма да знаят къде е,защото докато ти го пратят в мвр по местоживеене ще са минали няколко месеца.
това не си го измислих а е реално,един приятел яде дървото за някаква смешна глоба,която не платил преди години.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор