Да шлайфам ли главата?
Да шлайфам ли главата?
Колеги бях пускал преди 4-5месеца тема за моя проблем,имах външен теч на гарнитурата на главата-без да загрява,без да ми смесва течностите,без да ми губи осезаемо антифриз, мислех да не я барам но през тези месеци теча на антифриз леко се увеличи и реших да не и се чудя много и да я чакам да видя кво ша стане, а да я правя.Въпроса ми е дали да шлайфат в сервиза главата(според тях - да) като никога не е загрявала,не е смесвала течност и може да се каже,че реагирам преди въобще да има проблем!В Тойота-Пз ще челосат клапани,леглата им,...но за главата ми е малко... ,пък и не съм някакъв голям спец за това питам вас!
Re: Да шлайфам ли главата?
На така зададен въпрос леко ме съмнява да получиш смислен отговор. Мериш, гледаш кривина, шлайшаф... Ако е права, хубава нова гарнитура и газ....kuzerdale написа:Колеги бях пускал преди 4-5месеца тема за моя проблем,имах външен теч на гарнитурата на главата-без да загрява,без да ми смесва течностите,без да ми губи осезаемо антифриз, мислех да не я барам но през тези месеци теча на антифриз леко се увеличи и реших да не и се чудя много и да я чакам да видя кво ша стане, а да я правя.Въпроса ми е дали да шлайфат в сервиза главата(според тях - да) като никога не е загрявала,не е смесвала течност и може да се каже,че реагирам преди въобще да има проблем!В Тойота-Пз ще челосат клапани,леглата им,...но за главата ми е малко... ,пък и не съм някакъв голям спец за това питам вас!

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Choveka kaza, 4e 6te mu q pravqt v Toyota (Pazardjik) ne vqrvam otoriziran serviz da rabotqt po sistemata 4:4:2 i da po4vat ot rano, ako vuob6te po4vat.Bass_Man написа:Да ако шлайфиста не се почнал от рано и вместо 0,1мм не вземе 0,1см , както се случи на един познат .
Принципно за тези процедури си има начини и уреди за мерене и с тях се преценява . Но понеже БГ майсторите мразят да мерят и да си купуват инструменти карат по схемата 4:4:2 .

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Там е работата,че шлайфането,челосването не го правят те -ангажират други хора.Japanese_fever написа:Choveka kaza, 4e 6te mu q pravqt v Toyota (Pazardjik) ne vqrvam otoriziran serviz da rabotqt po sistemata 4:4:2 i da po4vat ot rano, ako vuob6te po4vat.Bass_Man написа:Да ако шлайфиста не се почнал от рано и вместо 0,1мм не вземе 0,1см , както се случи на един познат .
Принципно за тези процедури си има начини и уреди за мерене и с тях се преценява . Но понеже БГ майсторите мразят да мерят и да си купуват инструменти карат по схемата 4:4:2 .
- martod
В такъв случай, като ти свалят главата, хващаш я под мишница и в Пловдив, в кв. кичюк Париж търсиш сервиза на Чарли, Ото 100 се казва сервиза...kuzerdale написа: Там е работата,че шлайфането,челосването не го правят те -ангажират други хора.
Там ако трябва и с 0.01 мм. ще ти я свалят...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега те верно , че майните са доста в час ама чак пък на 0,01 да бачкат главите вечеmartod написа:В такъв случай, като ти свалят главата, хващаш я под мишница и в Пловдив, в кв. кичюк Париж търсиш сервиза на Чарли, Ото 100 се казва сервиза...
Там ако трябва и с 0.01 мм. ще ти я свалят...

Стига ве колега от 0.2мм чак пък да свърши главата .sskk87 написа:Според мен,ако не е крива главата няма смисъл да я
шлайфаш,само я зачисти.В противен случай рискуваш при следващ
ремонт(дано да нямаш този късмет),да не е останало място за второ
шлайфане
- martod
Това е метафора бре...Bass_Man написа:Колега те верно , че майните са доста в час ама чак пък на 0,01 да бачкат главите вечеmartod написа:В такъв случай, като ти свалят главата, хващаш я под мишница и в Пловдив, в кв. кичюк Париж търсиш сервиза на Чарли, Ото 100 се казва сервиза...
Там ако трябва и с 0.01 мм. ще ти я свалят....

То на 0.01 мм. няма нужда от шлайфане, гарнитурата я обира...
Просто казвам на колегата, че в този сервиз шлайфат пИрфектно...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....