Здравейте!
Алармата ми нещо се прецака. Мисля че се случи при случайно натискане на бутон на дистанционното при отворени врати. Та сега прави следното: след заключване минава минута и започва да пищи. Веднага отключвам за да спра пищенето и алармата бипва 3 пъти, което е нормално като индикация, че алармата се е включила преди това. Заключвам и след минута се повтаря същото. След около 4 - 5 отключвания/заключвания и пищене най-накрая се усмирява и млъква. Случайно открих, че ако заключа, веднага пак отключа и докато бипка сигнала за отключване веднага отново заключа - всичко е наред, не пищи повече. Но при отключване (след известно време) го няма звуковият сигнал за отключване (2 бипкания), а само мигачите мигват 2 пъти.
Досадно е всеки път при заключване отново да отключвам и да заключвам. А и не съм убеден, че алармата тогава си работи, щом го няма бипкането при отключване. Предполагам че нещата се оправят с комбинация от натискане на бутони на дистанционното и може би нещо друго (отваряне, затваряне на врата и т.н.) но не знам какво точно да направя. С ключето на алармата я изключих (под капака на двигателя) и после пак я включих, но това не промени нещата.
Може ли някой да ми помогне?
Проблем с алармата на Авенсис D4-D (2003)
Проблем с алармата на Авенсис D4-D (2003)
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!
Благодаря ти. Всъщност отидох в сервиза на Тойота в Добрич преди малко и там за 2 минути ми оправиха алармата. Било от ключето за затворен капак на двигателя. Това и била най-често срещаната причина за подобен проблем с алармите.ribasom написа:Пробвай като откачиш акумулатора за няколко минути
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!
-