Проблем с алармата на Авенсис D4-D (2003)

roumen68
Обратна връзка:

Проблем с алармата на Авенсис D4-D (2003)

Мнение от roumen68 » 02 Сеп 2009 08:46

Здравейте!
Алармата ми нещо се прецака. Мисля че се случи при случайно натискане на бутон на дистанционното при отворени врати. Та сега прави следното: след заключване минава минута и започва да пищи. Веднага отключвам за да спра пищенето и алармата бипва 3 пъти, което е нормално като индикация, че алармата се е включила преди това. Заключвам и след минута се повтаря същото. След около 4 - 5 отключвания/заключвания и пищене най-накрая се усмирява и млъква. Случайно открих, че ако заключа, веднага пак отключа и докато бипка сигнала за отключване веднага отново заключа - всичко е наред, не пищи повече. Но при отключване (след известно време) го няма звуковият сигнал за отключване (2 бипкания), а само мигачите мигват 2 пъти.

Досадно е всеки път при заключване отново да отключвам и да заключвам. А и не съм убеден, че алармата тогава си работи, щом го няма бипкането при отключване. Предполагам че нещата се оправят с комбинация от натискане на бутони на дистанционното и може би нещо друго (отваряне, затваряне на врата и т.н.) но не знам какво точно да направя. С ключето на алармата я изключих (под капака на двигателя) и после пак я включих, но това не промени нещата.
Може ли някой да ми помогне?
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!

Аватар
ribasom

Мнение от ribasom » 02 Сеп 2009 13:11

Пробвай като откачиш акумулатора за няколко минути

roumen68
Обратна връзка:

Мнение от roumen68 » 02 Сеп 2009 14:41

ribasom написа:Пробвай като откачиш акумулатора за няколко минути
Благодаря ти. Всъщност отидох в сервиза на Тойота в Добрич преди малко и там за 2 минути ми оправиха алармата. Било от ключето за затворен капак на двигателя. Това и била най-често срещаната причина за подобен проблем с алармите.
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 03 Сеп 2009 12:20

Тъкмо щях да ти кажа да провериш това ключе. При мен се появи подобен проблем. Включва си се кога си поиска, особенно при вятър. Това лостче толкова беше раждясало, че не е истина. Хич не съм го забелязал. От както го смениха до сега не съм имал подобен проблем, та предполагам, че е от него.

Публикувай отговор