Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Bass_Man написа:Не съм се заглеждал толкова по куплунгите да ти кажа , честно . Но би трябвало да има някой по-голям .
Там където пише ECM Side трябва да е в невъртящата се част. Дали е достъпен лесно без сваляне на волана не знам.
ПП: Картинката е от РАВ4
- Прикачени файлове
-
- e124662e07.png (10.36 KiB) Преглеждано 4109 пъти
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
така днес изпробвахме със светлйо на моя рав,за съжаление безуспешно.щекера на лостчето(темпомата) с двата кабела е зает от същия,в който влиза само един син кабел маса.обаче той е на горен пин,така че го дадохме с един кламер на същото място,за да не се получи грешка.но за съжаление не излиза нищо на таблото.
съседния куплунг е хоризонтален и е изцяло пълен с цветни кабели.трудно е за обяснение,но вижте на снимките.
някой да има някакви идеи?
ps: значи на горната графика на Веско отляво малкия куплунг при мен оригинално е зает само пин2 с един син кабел маса,вижда се къде е забит другия му край към айрбага на шаси.интересно обаче ecc също е маса доколкото разбирам,да не би ако тоя оригинален 2 не го включа изобщо и просто включа щекера от лостчето да заработи нещо?не го изпробвахме само от страх да не генерира грешка.
съседния куплунг е хоризонтален и е изцяло пълен с цветни кабели.трудно е за обяснение,но вижте на снимките.
някой да има някакви идеи?

ps: значи на горната графика на Веско отляво малкия куплунг при мен оригинално е зает само пин2 с един син кабел маса,вижда се къде е забит другия му край към айрбага на шаси.интересно обаче ecc също е маса доколкото разбирам,да не би ако тоя оригинален 2 не го включа изобщо и просто включа щекера от лостчето да заработи нещо?не го изпробвахме само от страх да не генерира грешка.

- Прикачени файлове
-
- 27082009.jpg (333.33 KiB) Преглеждано 4086 пъти
-
- 27082009(003).jpg (306.38 KiB) Преглеждано 4086 пъти
-
- 27082009(001).jpg (304.57 KiB) Преглеждано 4086 пъти
Последно промяна от jim_beam на 27 Авг 2009 22:12, променено общо 3 пъти.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Миленчо, при мен кабелите са: черно с бяло и черен.MilenXX написа:Bass_Man, да не би аз неправилно да свързвам кабелите, гледам снимката от Rudy и свързвам червеният кабел в гнездото до черният самостоятелен а черният с бяло до него.
Аз свързах по примера на испанският саит, а там дават черния с бяло до черния от куплонга, а другият до него. По този начин системата заработи перфектно. При теб обаче единия кабел е червен, а не черен.
Последно промяна от Kiki на 14 Сеп 2009 20:01, променено общо 1 път.
Kiki аз днес отново пътувах след командировка но вече към дома. Проследих мейлинга и от всичко разбираемо за мен установих, че се пише и използват схеми за различни коли които ме объркват. Ти от къде си купи лоста. Аз го купих от ибей. Възможно е да има някакви разминавания и за това да не се получава. За това питам колегите познавачи ако разменя местата на кабелчетата не според това което е приложил Руди а обратно, какво рискувам. Може ли да се прецака компа или друго.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Видя ли pdf-ите ?MilenXX написа:Kiki аз днес отново пътувах след командировка но вече към дома. Проследих мейлинга и от всичко разбираемо за мен установих, че се пише и използват схеми за различни коли които ме объркват. Ти от къде си купи лоста. Аз го купих от ибей. Възможно е да има някакви разминавания и за това да не се получава. За това питам колегите познавачи ако разменя местата на кабелчетата не според това което е приложил Руди а обратно, какво рискувам. Може ли да се прецака компа или друго.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
мерси още веднъж на веско за pdf-а и графиките за 2ad-ftv,както се вижда ecu-то има вход за cc pin23.има ли някой идея къде да го търся тоя син кабел?
светльо и сега се сещам,че синьото кабелче дава маса на куплунга,но само ако е монтиран айрбага,чак тогава опира на шаси.значи може би не сме изпробвали коректно.а грешка не показа,може да е само за клаксона тая маса.
ps:не мога да го закача pdf-а.
http://www.bilder-hochladen.net/files/cb4v-1.pdf
светльо и сега се сещам,че синьото кабелче дава маса на куплунга,но само ако е монтиран айрбага,чак тогава опира на шаси.значи може би не сме изпробвали коректно.а грешка не показа,може да е само за клаксона тая маса.
ps:не мога да го закача pdf-а.

http://www.bilder-hochladen.net/files/cb4v-1.pdf
Последно промяна от jim_beam на 28 Авг 2009 12:02, променено общо 2 пъти.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мелене, на теб изобщо ли не ти светва лампата на "Круиз контрола?MilenXX написа:Kiki аз днес отново пътувах след командировка но вече към дома. Проследих мейлинга и от всичко разбираемо за мен установих, че се пише и използват схеми за различни коли които ме объркват. Ти от къде си купи лоста. Аз го купих от ибей. Възможно е да има някакви разминавания и за това да не се получава. За това питам колегите познавачи ако разменя местата на кабелчетата не според това което е приложил Руди а обратно, какво рискувам. Може ли да се прецака компа или друго.
При мен светва, като натиснеш страничното бутонче, но това означава, че е задействанна само системата. За да започне колата да поддържа определена скорост, трябва да я програмираш! А това става след като набереш определена скорост и след това натиснеш лостчето надолу и го задържиш 2-3 секунди. Едва след като го пуснеш започва да държи зададената скорост!
Последно промяна от Kiki на 02 Сеп 2009 23:41, променено общо 1 път.