Ние и така ще си признаем - няма нужда да се караш (изключи си Caps Lock)...

Само дето не разбрах от поста ти какво точно искаш да разбреш

Моят двигател е от тия ццц-полските!jim_beam написа: .ще карам тойота с полски двигател ццц
Що да цапаш пръста, напрао мож и удариш една патка в ауспуха....sandy написа:!!!!!!!!ЗЛАТНО ПРАВИЛО!!!!!!!!!!
Бръкнете с показалец в "дупето" на колата (ауспуха)
Пръста ви ще стане черен (много или малко) размажете чернилката с палеца си и се опитайте по този начин да разберете,ако ли не духайте силно.............
В най-лошия случай ауспуха си е направо мазен и много тъмно черен!!
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Здравейте.slowtraveler написа:Sandi, има и друго златно правило:
да видиш колко масло имаш на щеката biggrin.gif
При масло под средата, но над минимума тръгнах от Варна, и в Елена (навъртяни около 350км по заобиколни пътища) долях 2л масло от общо 3.7л в системата, за да стигне нивото до средата между мин/макс....
(при налят първи литър маслото докосна края на щеката, иначе си бе суха)...
Това ме наведе на мислълта, че 'може-би' колата гори масло biggrin.gif
Просто конкретния проблем, който се появяваше при старите 1.6/1.8 VVT-i е запичане на сегменти, и съответно както не ти пипа маслото, изведнъж някой друг литър изчезва...
Да колега biggrin.gif223orange написа:И аз имам едно оплакване от към разход на масло. Имам Toyota Corolla 1.4 VVT-I 4ZZ-FE 2000 година. Онзи ден се върнах от морето София- Синеморец-София. По пътя до морето нямаше никакви проблеми, колата не беше изразходила нито капчица масло, но след като се върнах в София, установих, че е изхарчила близо 1л. масло. Следя редовно форума и съм наясно с дефекта при двигателите произведени 2000 - 2001 година, но останах с впечатлението,че това се отнася по-скоро за двигателите 1.6 и 1.8. Също така в една от темите един колега сподели, че 4ZZ-FE не са били сглобявани със сегменти Kolbenschmidt, при които се проявявал проблема с високия разход на масло. Интресното при мен е че, връщайки се обратно, по магистралата в един момент вдигнах 160 км/ч, при което ми намириса на изгоряло. Всичко се случи за секунди. Чудя се, дали това не е предизвикало висок разход на масло?
Драги ми Съфорумец, бих те посъветвал да провериш дали гумичките на клапаните не са се "одървили" на камък от прегряване и искрено се надявам да не ти се е случил проблема с горенето на масло като при мен. Аз лично си доливам масло, карам си колата като за 1.4 двигател, което ще рече "внимателно и акуратно" и си свиркам. Няма да хукна да цепя двигател за нещо, за което нямам достоверна информация223orange написа:И аз имам едно оплакване от към разход на масло. Имам Toyota Corolla 1.4 VVT-I 4ZZ-FE 2000 година. Онзи ден се върнах от морето София- Синеморец-София. По пътя до морето нямаше никакви проблеми, колата не беше изразходила нито капчица масло, но след като се върнах в София, установих, че е изхарчила близо 1л. масло. Следя редовно форума и съм наясно с дефекта при двигателите произведени 2000 - 2001 година, но останах с впечатлението,че това се отнася по-скоро за двигателите 1.6 и 1.8. Също така в една от темите един колега сподели, че 4ZZ-FE не са били сглобявани със сегменти Kolbenschmidt, при които се проявявал проблема с високия разход на масло. Интресното при мен е че, връщайки се обратно, по магистралата в един момент вдигнах 160 км/ч, при което ми намириса на изгоряло. Всичко се случи за секунди. Чудя се, дали това не е предизвикало висок разход на масло?
Доколкото съм чел по темата, проблема е с двг-тата произведени отivanovmd написа:Колеги, само не разбрах, кога е РЕШЕН въпросният проблем с разхода на масло при ВВТи двигателите?Ако си взема 2004 или 2005 с такъв двигател (да се разбира 1.6,1.8,2.0), пак ли ще гори масло?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта