окачване

Аватар
lord_pz

окачване

Мнение от lord_pz » 09 Авг 2009 21:06

Колеги,с риск да ме мъмрите заради магарията,която направих,ще си задам въпроса.Та намерих си лети джанти,които се закрепват с болтове,а не с гайки(както е на моята кола).Това го разбрах в последствие след свършен факт.Понеже старите ми гайки идваха малко по-обемни и не можех да пъхна ключа,си купих по-малки(със същия диаметър) и джантите станаха.Балансирах ги преди да ги сложа и след това минах на стенд(малко ми теглеше на ляво още преди тях).след стенда пак тегли на ляво,само че по-силно.Задното окачване много ми тропа и въпроса ми е може ли,ако е разбито от него да ми бяга в ляво?Не споменах,че още не съм им сложил втулките(ц.отвор ми е 54, а те са 57),обаче при 170 не ми тресе волана.Може ли да е от тях? unsure.gif А,освен това при ускорение нещо в ляво прави туп,туп,туп и в 2 сервиза вече не знаят какво е :help: Сменял съм тампон на двигателя(този отпред) и ляв носач.И понеже ми излязоха непредвидени разходи,може ли да се дочупи нещо ако я покарам още 400км?Моля кажете си мнението. :help:
ПП:колата е celica st-i 1991 1,6 105коня,ако има значение.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 09 Авг 2009 21:15

Не разбрах точно къде ти е магарията но задължително трябва да сложиш втулки .
И как така са ти правили реглаж , като ти е развалено окачването ? Ти така никога не можеш да разбереш от какво дърпа .
За тропането трябва да се чуе това , че така нищо не се разбира .

Аватар
lord_pz

Мнение от lord_pz » 09 Авг 2009 21:22

Погледнаха предното(казаха че е ок) и на него правиха реглаж.За задното при бърз поглед-биелетки за смяна.Мисля че не беше много правилно да слагам джантите с гайки(мисля от форд).докато ги затягах леко се врязаха в алумина.Та от всичко изписано къде предполагаш може да е проблема?

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 09 Авг 2009 21:29

lord_pz написа:Погледнаха предното(казаха че е ок) и на него правиха реглаж.За задното при бърз поглед-биелетки за смяна.Мисля че не беше много правилно да слагам джантите с гайки(мисля от форд).докато ги затягах леко се врязаха в алумина.Та от всичко изписано къде предполагаш може да е проблема?
За да ти тегли силно на някъде явно има проблем . Ама къде е точно така през форума трудно някой може да ти каже .
А джантите най-много да си ги скапал .

Аватар
lord_pz

Мнение от lord_pz » 09 Авг 2009 21:37

ок,обаче може ли да ми отговориш на въпросите принципно,за да си обогатя авто културата. :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 09 Авг 2009 21:45

lord_pz написа:ок,обаче може ли да ми отговориш на въпросите принципно,за да си обогатя авто културата. :thumbsup:
Ами аз не виждам конкретни въпроси просто догатки и предположения . Няма да пишем реферати все пак tongue.gif .
Но преди да правиш каквото и да било си сложи втулките .

Аватар
lord_pz

Мнение от lord_pz » 09 Авг 2009 21:51

ок,пак ще ги повторя:
1.може ли да бяга заради задното окачване?
2.заради втулките?
smile.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 09 Авг 2009 22:00

lord_pz написа:ок,пак ще ги повторя:
2.заради втулките?
smile.gif
Не може да бяга, нито от задни биелетки (както си писал) нито от втулките( от тях тресе волана) ...
Виж си пак предницата...Мери разстоянието от център на задно колело, до център на предно (при изправен волан) и виж дали има някаква разлика...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 09 Авг 2009 22:04

lord_pz написа:ок,пак ще ги повторя:
2.заради втулките?
smile.gif
1.Заради задното окачване може заради биалетките не .
2.Не.

Аватар
lord_pz

Мнение от lord_pz » 09 Авг 2009 22:05

Утре ще измеря :thumbsup:

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 10 Авг 2009 22:38

аз залагам на криво купе след лошо птп
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
foxx

Мнение от foxx » 12 Авг 2009 21:21

при 170 не ми тресе волана????????? преди това има ли такав ефект? и това туп туп туп-ако го чуваш само от едната страна ,аз сащо сам го постигал и беше гума която изкривих при рязко спиране(получи се нещо като петно на нея с големина около педя което асвалта изяде ) това го останових като си вдигнах колата и вартях гумата и с раката по нея и изведнай я ма тук равно било.....ти тез джанти с читави таркала ли са???

иначе и аз не сам си прехварлил фланците от старите джанти и не тресе или да дарпа без тях. Иди на качествен стенд,или някаде кадето разбират и да те премерят,друго което мога да предложа е вдигни се на един подемник в сервиз и земи една ролетка 5м,и си премери не само от осите на джантите ми и малко по диагонално-(задно дясно-предно ляво колело) можеш да мериш от всеки две точки и да тарсиш разлики,да не се окаже че караш кола която при блокирали колела на спирачки оставя 4 линии по пътя в права посока ?
celica s peika....ama si e moq

Аватар
lord_pz

Мнение от lord_pz » 12 Авг 2009 23:07

мерси за отговора,обаче няма къде да я вдигна или меря тези дни sad.gif .Обаче тва със спирачната следа ще го направя.А и още нещо-със старите гуми пак се чуваше туп,туп,а звука наподобява удряне на метал в метал,но като че ли е по-тъп.Това е за сега,като има развитие ще пиша. :thumbsup:

Публикувай отговор