Тойота Авенсис D4D 2,0 или 2,2?!

Публикувай отговор
Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 27 Юли 2009 22:01

На жигулките се разтракваше към 300К, ма се сменя обтегача и караш...Ма Тойота едва ли са стигнали нивото на фиатките... biggrin.gif

Басс-Ман, честит нов аватар!!! :thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 27 Юли 2009 22:15

Fido Dido написа:
Басс-Ман, честит нов аватар!!! :thumbsup:
Мерси tongue.gif .

krilia
Обратна връзка:

Мнение от krilia » 28 Юли 2009 10:11

Vesko написа: Иначе къде е зглобен се познава по първитебукви на номера на шасито.
Здравейте,някой може ли да къде да прочета за тези означения,за да разбера повече инфо за колата.

Благодаря предварително!!!

Аватар
kopeldaka

Мнение от kopeldaka » 28 Юли 2009 15:58

Малко късно се включвам в темата, ама нека и аз да споделя. Моя Авенсис градско под 7 не съм го свалял (говорим за умерен трафик през деня), вечерта може и на 6 да падне, но е относително, под 6 абсурд. Извънградско съм я свалял на 4,6 но през по-голямата част от времето е около 5.5-6 литра, ако се кара на 6-та между 120-140. Разхода най-много зависи от трафика и стила на каране.

misho09

Мнение от misho09 » 29 Юли 2009 15:39

Колега дизела ти е с ангренажна верига, тъи че разходи за ролки ремъци и щуротии нямаш.Като разход за гориво градско при силен трафик в София НЕ повече от 8 ако я газиш, ако си я караш нормално ще ти е около 7.Извънградско ще ти е около 6-7 (при 130-140) тъи като скоростта си увлича изпреварвания ала бала.На bass_man му се ще да харчи 10 защото не му се ще да признае, че дизелите са доста икономичен и в същото време мощни и гъвкав а не като любимите му бензинчета (харчи и бръмчи много, а върви малко) но както и да е, това са подробности.(bass_man само не започваи пак с маховици съединители и т.н.)

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 30 Юли 2009 00:31

Мишка , глей ся tongue.gif не си много ориентиран това е ясно ! Ама не заблуждавай и другите ! Живей си щастливо в бигачковия дизелов свят :thumbsup: ! А и не е лошо да се научиш да смяташ за да разбереш наистина кое е по-евтино :whistle: .

misho09

Мнение от misho09 » 30 Юли 2009 12:49

Ми виш сега за 5 години съм сменил две дизелови коли (втора употреба и девете купени на по 180 000 на километраж и още поне толко скрити) и съм минал над 300 000 с тях.И двете бяха доста нови модели с любимият ти денферен маховик.Пари освен за гориво масло и други дребни неща не съм давал.Сега карам пак дизел (нов) и още минимум 3 години намя да давам, тъй че както и да смятам ...........

П.С.Както казваш ти аз съм доста заблуден и глупав и неразбирам и нормално моята математика да е по различна от твоята.И все пак колегата пита за разходи и аз споделям моите наблюдения пък тои е достатъчно грамотен сам да си прецени. wink.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 30 Юли 2009 23:46

А ако му се счупи нещо тили ще му го платиш с твоя голям опит ? А ? Или твоята математика ?
И се пише ДЕМПФЕР !
И колко точно динамични ти бяха дизелите ? Дали имаше един от тях да е над 150 коня ? Понеже не само си неграмотен ( технически ) ами и не особенно съобразителен .
И понеже има хора дето на голфовете не сменяват нищо цял живот ако искаш всички голфове да караме а ?
Ти да си чувал нещо за официална статистика и да ти прави впечатление , че има повече от две теми във форума за съвет за закупуване на маховик ?
Разбираш ли , че не мога да намеря разумно обяснение дори да говоря с теб !

diver

Мнение от diver » 31 Юли 2009 08:44

misho09 написа:Колега дизела ти е с ангренажна верига, тъи че разходи за ролки ремъци и щуротии нямаш.Като разход за гориво градско при силен трафик в София НЕ повече от 8 ако я газиш, ако си я караш нормално ще ти е около 7.Извънградско ще ти е около 6-7 (при 130-140) тъи като скоростта си увлича изпреварвания ала бала.На bass_man му се ще да харчи 10 защото не му се ще да признае, че дизелите са доста икономичен и в същото време мощни и гъвкав а не като любимите му бензинчета (харчи и бръмчи много, а върви малко) но както и да е, това са подробности.(bass_man само не започваи пак с маховици съединители и т.н.)
поредния заблуден....плувай, плувай....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 31 Юли 2009 10:09

Кара-вара и все се еръщаме на теамта "НА КОЙ КОЛКУ МУ ХАРЧИ'
И понеже и за икономия на пари си говорим/по-малко харчи =икономия от гориво, с верига=икономисваш от ремък и прилежащитему/та да вмъкна че според мен и данъка на една по-мощна кола е по висок МАЙ ?

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 31 Юли 2009 12:33

Еми да ама хората искат хем да е малко харченето , хем да върви много . Което няма как да стане . И е време да се разбере , че дизела е за работно добиче , а бензина и за кеф tongue.gif . Не , че не може да си яздиш и биволите ама на кон сигурно ще се чувстваш доста по-добре .
Из София по цял ден гледам някакви с D4D-та и с Ауди-та как се опитват на всеки светофар да се надбягват . И не могат да им родят простите кратуни , че колкото повече газ дават толкова повече се трошат тия кенефи . Карайте си полека , пуснете си климатичето и си цъкайте на икономия що се пънат да са много бързи , като повечето нямат и 150 коня ??? Или понеже е дизел той върви , като за 200 коня бензин а ?
Да ви се невиди и комплексираните и промити мозъци !

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Юли 2009 16:07

Басс, авенсис2 2.2Д4Д определено върви мноооооого по-добре от съшият авенсис 1.8 бензин. Това от личен опит. Също така като върви така въобще не харчи по-малко от бензинката biggrin.gif

diver

Мнение от diver » 31 Юли 2009 16:38

Vesko написа:Басс, авенсис2 2.2Д4Д определено върви мноооооого по-добре от съшият авенсис 1.8 бензин. Това от личен опит. Също така като върви така въобще не харчи по-малко от бензинката biggrin.gif
Колега, няма да коментирам колко не си във връзка с главния мозък, че да сравняваш, 2.2 турбо с 1.8 атмосверка, но съм готов по твойта логика да вържа 2 баса. 1.3 бензин на газ като пари, харчи доста по-малко от 2.2 турбодизел и 1.8 турбо бензин върви доста повече от 2.2 турбодизел. Всякакви други условия оставям на теб!

П.П. При определенни условия съм готов да вържа бас и за 1.8 атмосверка бензин срещу 2.2 турбо дизел. За вървене без никакви условия връзвам 2зз демек 1.8 натуралка бензин срещу който и да е тойота дизел. Може да продължиш с глупостите по свое усмотрение.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Юли 2009 17:10

diver написа:
Vesko написа:Басс, авенсис2 2.2Д4Д определено върви мноооооого по-добре от съшият авенсис 1.8 бензин. Това от личен опит. Също така като върви така въобще не харчи по-малко от бензинката biggrin.gif
Колега, няма да коментирам колко не си във връзка с главния мозък, че да сравняваш, 2.2 турбо с 1.8 атмосверка, но съм готов по твойта логика да вържа 2 баса. 1.3 бензин на газ като пари, харчи доста по-малко от 2.2 турбодизел и 1.8 турбо бензин върви доста повече от 2.2 турбодизел. Всякакви други условия оставям на теб!

П.П. При определенни условия съм готов да вържа бас и за 1.8 атмосверка бензин срещу 2.2 турбо дизел. За вървене без никакви условия връзвам 2зз демек 1.8 натуралка бензин срещу който и да е тойота дизел. Може да продължиш с глупостите по свое усмотрение.
На бас не се хващам. И споменах за два конкретни двигателя за един и същи автомобил, които съм имамал и мога да сравня.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 31 Юли 2009 18:53

Е да де Веско ама в света не са само тези два автомобила tongue.gif . А Мишката е разбирач и доста коли е сменил и то все доста еластични ! За това иде реч .
Аз също не съм казал , че всеки един бензин е по-бърз от всеки един дизел . Но въпроса е , че при равни други условия малко по-малкия разход на дизела се компенсира с по-скъпа подръжка ( при всяко положение ) .
При бензините с директно впръскване горе долу поддръжката се изравнява но дизела става доста безмислен .
И въобще не споменаваме случая CNG/LPG при , който дизела е тотално нерентабилен !

Публикувай отговор