E 11 -при задържане на съединител спират да влизат скорости
E 11 -при задържане на съединител спират да влизат скорости
Здравейте, проблема ми е следният: като задържа малко повече натиснат съединителя и все едно въобще не е натиснат-не влизат скоростите и не мога да изключа от скорост.Най вече като я вкарвам в гаража става -маневрирам на полусъединител.Нямам теч на течност.При дръпната ръчна и опит да тръгна на трета си гасне двигателя.Педала си се движи нормално-не остава долу или да се връща бавно.Някакви идеи ??
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
jim_beam, мен ако питаш начина е да се свалят,да се разглобят и тогава виждаш дали нещо трябва да се смени,защото има различни варианти: можеш да си купиш само гумички или цял ремонтен комлект(с пружина и бутало). Обаче ако не можеш сам или някой приятел да ти я свали по-добре си карай докато не стане по-зле защото по сервизите никой няма толкова да се заиграе и не е сигурно от какво е и ще те таксуват за всяко сваляне поотделно-може дори да те накарат да ги смениш а предполагам че може и да не е въобще от помпите. Успех.
-
- Почетен Администратор
При подобен проблем можеш да обърнеш внимание на следните неща:
Ако е цилиндърчето на съединителя, то ще прокапва течност оттам, особено при натискане на съединителя. Ако е помпата, при натискане и задържане на съединителя, вилката на скоростите бавно започва да се връща в изходна позиция - ще рече, че гумичките са заминали.
Ама според мен ще се разминеш с регулиране на педала...
Ако е цилиндърчето на съединителя, то ще прокапва течност оттам, особено при натискане на съединителя. Ако е помпата, при натискане и задържане на съединителя, вилката на скоростите бавно започва да се връща в изходна позиция - ще рече, че гумичките са заминали.
Ама според мен ще се разминеш с регулиране на педала...
-
- Почетен Администратор
-
- Почетен Администратор
На цилиндърчето имаш пробка. Процедурата е същата, като обезвъздушаване на спирачките. Един помпи на педала, задържа, докато другия развива пробката. Течноста се събира в съд, за да не попада върху гумени съединения. После пробката се завива и педала се отпуска. Процедурата може да се извърши няколко пъти. В казанчето се долива нова течност, като се внимава да не пада под минимума.