Скрити радари по пътищата

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 30 Юни 2009 00:34

slowtraveler написа:Явно сме гледали различни камери.
Тези, които гледах бяха в сравнително неутрално място малко след входа в селото...
Явно е така защото аз видях камери в центъра на селото :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 01 Юли 2009 11:21

за "светването" по въпроса, колегата slowtraveler е дал верния адрес на сайта за навигация, основното е че следва да се ползва ГПС устройство (PNA) или ГСМ (PDA) с WM опер. система с вграден GPS или да се ползва външно устройство. В http://forum.pocketbulgaria.com/ си има раздел GPS и съответните програми за навигация (IGO, Tom Tom, Garmin i др.) ползването на които е въпрос на вкус, като всяка си има + и - . Повечето устройства които са с вградена навигация (PNA) se "отключват", след което може да качвате и др. програми вкл. и друга навигация. Хората от посочения форум са много любезни и компетентни и при проблем се отзовават и помагат
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Юли 2009 12:17

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 02 Юли 2009 15:01

ето я кво представлява, знаем че е "сименс" сега трябва само да узнем принципа на работа и честотата на която работи радара.

Изображение
АVENSIS 2.0TD-комби

Ninja

RE

Мнение от Ninja » 02 Юли 2009 16:28

Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 6:24 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Първоначално се зарадвах на линка на колегата за GPS. Бавно тръгнах да чета............почти всичко изчетох за Гармин.....мъчех нещо.......добре че не скапих всичко.
Колега Ninja, моят Гармин оригинален с вградена карта. Има ли смисъл още да мъча ( всъщност, не знам какво точно ровичкам), или изключено да стане на моето устройство?
---------------------------------------------------------------------------------

Няма смисъл да ръчкаш заключен Гармин с лицензиран софтуер за него. Лоша работа.А защо не си вземеш един прекрасен китайски GPS и проблема ти е решен.Моят представлява това :
http://cgi.ebay.com/4-3-GPS-Nav-mp3-mp4 ... 7C294%3A50
и съм страшно доволен от него.Както казах преди качил съм му 8 различни навигационни софтуера и си бачка на 6.Плюс тези софтуери GPS-а е пълен с поп-фолк клипове, кючеци и други подобни градусови тупалки. laugh.gif tongue.gif laugh.gif tongue.gif
"Toyota is not just a car, Toyota is my religion!"
Ninja

Nixter

Мнение от Nixter » 03 Юли 2009 15:21

Скоро пътувах от Бургас до Варна и двете стационарни камери-радари, покрай които минах не работеха. Радардетектора не ми ги засече, а е модел 2009 година. Понеже пътувам ежедневно от Бургас до Поморие, да ви кажа че едната камера е преди Поморие, където свършват завоите, а пътя тръгва успоредно на морето. На входа на винарската изба (която прилича на замък) са я набучили на един пилон. Странното е че камерата 2 седмици гледаше кум морето и едва след това дойдоха да я насочат и да я "монтират". Лично видях служители на КАТ да я нагласят. Явно обаче в кутията няма никой. Нали имали само 15 радара, който въртели на ротационен принцип в 30 кутии из България. Е, явно двете камери между Бургас и Варна са фалшиви ЗА СЕГА!!! Други 2 има между Бургас и Созопол, но за тях не знам. Чух че едната е на самата отбивка за Созопол, където е бензиностанцията и ограничението е 60 км/ч. Като си взема пак книжката, ще ви информирам за останлите камери по Южното Черноморие, ще ги проверя с радардетектора :thumbsup:
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 03 Юли 2009 19:10

то точно това е проблема, засича ли ги радардетектора? да не се окаже, че с тези радардетектори само се оспиваме, а след месец подарък от КАТ - АЛБУМ СЪС СНИМКИ biggrin.gif
никъде в нета не са пуснали модела на камерата, да и проучим ТТ-данните и принципа на работа.rolleyes.gif
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 04 Юли 2009 10:04

Nixter написа:Като си взема пак книжката...
книжката ли ти взеха? къде? за колко време?
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

jsp

Мнение от jsp » 04 Юли 2009 17:41

Все си мисля че сегашните 15 бандови детектори трябва да ловят всичките такива апаратчета за измервания - все пак честотния диапазон е разпределен по определена схема и затова точно се правят тези многобандови устройства за да покриват всичките честоти които са позволени да се ползват за мерене на скорост. Само е гадно това с POP ( където те гърмят като .... ) - там детектора освен да те информира че си отстрелян май друга работа не върши.

Инак то "нашите хора" сигурно щяха да си поръчат радари които работят на някаква нестандартна честота и съответно да глобяват на воля javascript:emoticon('ohmy.gif')
djofi_m написа:то точно това е проблема, засича ли ги радардетектора? да не се окаже, че с тези радардетектори само се оспиваме, а след месец подарък от КАТ - АЛБУМ СЪС СНИМКИ biggrin.gif
никъде в нета не са пуснали модела на камерата, да и проучим ТТ-данните и принципа на работа.rolleyes.gif

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 05 Юли 2009 00:34

jsp написа:Все си мисля че сегашните 15 бандови детектори трябва да ловят всичките такива апаратчета за измервания - все пак честотния диапазон е разпределен по определена схема и затова точно се правят тези многобандови устройства за да покриват всичките честоти които са позволени да се ползват за мерене на скорост. Само е гадно това с POP ( където те гърмят като .... ) - там детектора освен да те информира че си отстрелян май друга работа не върши.

Инак то "нашите хора" сигурно щяха да си поръчат радари които работят на някаква нестандартна честота и съответно да глобяват на воля javascript:emoticon('ohmy.gif')
djofi_m написа:то точно това е проблема, засича ли ги радардетектора? да не се окаже, че с тези радардетектори само се оспиваме, а след месец подарък от КАТ - АЛБУМ СЪС СНИМКИ biggrin.gif
Много пъти съм стрелян но спирачките винаги помагат, когато детектора може да изключи вредните честоти.
Спирачки до откат и само се оглеждат като мишоци защо нямаш превишение :thumbsup:
Радара отчита след втория сигнал и това ни дава предимство :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Юли 2009 01:39

И как точно ти помагат спирачките, като радара, когато си му в обхвата те засича за под 0.8 сек....
С колко ще намалиш за този период (0.5с време за реакция...)
Засичали са ме по този начин - полицая ме пита - 'какво стана, не сработи ли антирадара'... Той изпищя, но просто нямаш време за реакция (стреляха ме на POP от около 50м в завой ).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 05 Юли 2009 13:24

вчера трябваше да ходя до София и минах, покрай тази на Малиново и другата до Ботевград на Лукоил, радардетектора не отчете нищо, не знам дали вътре е имало камера, но логиката е, че за да включи камерата на запис, радара трябва да е отчел, превишена скорост, а тоя радар все на някаква честота трябва да работи.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Юли 2009 14:05

djofi_m написа:....но логиката е, че за да включи камерата на запис, радара трябва да е отчел, превишена скорост, а тоя радар все на някаква честота трябва да работи.
За съжаление логиката не е точно тази...
Навярно си виждал видео охранителна система. На колегата ми едната от камерите снима оградата и част от пътя. Просто със софуера очертах зоната (двора), където да сработва алармата, като в същия момент алармата не сработва на движение на хора и автомобили в другата част на екрана...
Просто компютъра анализира и сравнява съседни кадри....
Същата е логиката на 'нерадарните' камери. Когато компютъра усети разлика в два кадъра значи има някакво движение. По разликата в положението на обекта между кадрите (може да не е на всеки кадър а през 10-20 кадъра) може да се определи скоростта.
Освен това компютъра разчита (OCR) и номера на автомобила нарушител...
На тоя принцип работят и някои камери по магистралите в чужбина за средна скорост - например компа ти засича номера на Д.Богров, и преди Ябланица друга камера отново ти засича номера. Като се знае разстоянието между камерите, и времето за което си го изминал (времето между двете засичания на номера ти) съвсем просто компютъра ще ти изчисли средната скорост... И то без да има никакво радиоизлъчване от нито една от камерите...
Логиката не винаги е такава, каквато ни се иска... :thumbsup:
Да се надяваме, че монтираните камери няма да са толкова напредничави...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

niksonn

Мнение от niksonn » 05 Юли 2009 15:57

Да кажа и аз нещо: имам един акт, придружен със снимки и призовка за превишена скорост от камера в село Пробуда, община Търговище - на пътя София - Варна, посока Варна. Ограничението е 50 км/ч, а акта ми е за 71 км/ч. Никъде на никоя карта не се споменава за камера там, та затова го споменавам.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Юли 2009 21:01

niksonn написа:Да кажа и аз нещо: имам един акт, придружен със снимки и призовка за превишена скорост от камера в село Пробуда, община Търговище - на пътя София - Варна, посока Варна. Ограничението е 50 км/ч, а акта ми е за 71 км/ч. Никъде на никоя карта не се споменава за камера там, та затова го споменавам.
Това е полезно. :thumbsup:

Публикувай отговор