Палене Авенсис дизел

acidsoul

Мнение от acidsoul » 12 Май 2009 22:46

здравейте...
някакво развитие по темата ?
мисля да вземам същият авенсис и познайте :)
след като я покарах днес и поседя 20-30 мин като се пробвах да запаля и чак на 3-4 завъртане на стартера запали :) нз дали като е студена ще е така още утре сутринта ще пробвам и ще кажа...
martod ти от къде си? ако си от казанлък да идвам и аз да я видиш biggrin.gif аз съм от габрово..

Аватар
martod

Мнение от martod » 12 Май 2009 23:21

acidsoul написа:здравейте...
някакво развитие по темата ?
мисля да вземам същият авенсис и познайте :)
след като я покарах днес и поседя 20-30 мин като се пробвах да запаля и чак на 3-4 завъртане на стартера запали :) нз дали като е студена ще е така още утре сутринта ще пробвам и ще кажа...
martod ти от къде си? ако си от казанлък да идвам и аз да я видиш biggrin.gif аз съм от габрово..
Не съм от Казанлък...Колегата Щерев е от там....Аз съм около Пловдив biggrin.gif ...
Вие в Габрово нямахте ли официален сервиз на Тойота ?...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

acidsoul

Мнение от acidsoul » 13 Май 2009 09:30

имаме...може и там да я закарам ще го мисля...

pgb

Мнение от pgb » 16 Май 2009 20:29

колеги и аз имам този проблем

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 16 Май 2009 20:44

абе хора, нали ви казвам, че явно датчика точно в този интервал нещо се залъгва, и мойта е така, вече 3 години я карам и никви ядове, голяма работа, че пали от третото завъртане(и то само в този интервал от време) нали не е от третия път. свиркайте си и карайте и не търсете проблеми там дето ги няма.

ПП: загледайте се следващия път като влезете и датете на контакт, в стрелката на температурата. дори и 40 минути да е стояла колата температурата е паднала съвсем малко. аз до сега кола дето толкова бавно да изстива не съм карал.
АVENSIS 2.0TD-комби

shterev

Мнение от shterev » 16 Май 2009 23:19

djofi_m написа:абе хора, нали ви казвам, че явно датчика точно в този интервал нещо се залъгва, и мойта е така, вече 3 години я карам и никви ядове, голяма работа, че пали от третото завъртане(и то само в този интервал от време) нали не е от третия път. свиркайте си и карайте и не търсете проблеми там дето ги няма.

ПП: загледайте се следващия път като влезете и датете на контакт, в стрелката на температурата. дори и 40 минути да е стояла колата температурата е паднала съвсем малко. аз до сега кола дето толкова бавно да изстива не съм карал.
Какво стана сколегата от Габрово кара ли колата в сервиза на Тойота и има ли някакво развитие

acidsoul

Мнение от acidsoul » 18 Май 2009 10:54

дам...ами карах я ама ми гледаха само отдолу не са отваряли двигатела понеже го нямало някакъв там дето му разбирал... и казаха че няма смисал да я качвам на компютър понеже нямало проблеми...нищо не светело по таблото и т.н.
за паленето им казах...и единият каза че можело стартера да затяга като се стопли... лагерите ли нещо такова...ама каза да карам така сега :)
p.s
ъъъъ днес разбрах че радиатора ми тече от някъде...даже знам от коя страна понеже се вижда мокрото отдолу... за около 2 часа на място ми нямаше около 1 см вода от разширителния съд.
казаха ми по добре да не пробвам със онези прахчета дето уш запушвали дупките.. вие какво ще кажете по въпроса.. да се свали и да се залепи с течен метал ли ?

shterev

Мнение от shterev » 19 Май 2009 13:20

acidsoul написа:дам...ами карах я ама ми гледаха само отдолу не са отваряли двигатела понеже го нямало някакъв там дето му разбирал... и казаха че няма смисал да я качвам на компютър понеже нямало проблеми...нищо не светело по таблото и т.н.
за паленето им казах...и единият каза че можело стартера да затяга като се стопли... лагерите ли нещо такова...ама каза да карам така сега :)
p.s
ъъъъ днес разбрах че радиатора ми тече от някъде...даже знам от коя страна понеже се вижда мокрото отдолу... за около 2 часа на място ми нямаше около 1 см вода от разширителния съд.
казаха ми по добре да не пробвам със онези прахчета дето уш запушвали дупките.. вие какво ще кажете по въпроса.. да се свали и да се залепи с течен метал ли ?
Течният метал върши работа но временно пробвал съм.Може да изкара и година.Не пробвай с прахчета ще съжалаваш.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 19 Май 2009 14:03

Каква е тази тема три страници за технически проблем ще станеме за смях

shterev

Мнение от shterev » 27 Юни 2009 14:58

sashoskiora написа:Каква е тази тема три страници за технически проблем ще станеме за смях
Колеги откри се проблема със запалването.Не е нито сензори нито датчици нито клапани.Чисто и просто грешно зацепен ремък с един зъб закъснение.Откриха го в Тойота Пазарджик,презацепиха ремъка и колата запя като Лили Иванова.Цялата галимация за 106лв.Просто хората си имат необходимата апаратура за този модел и си разбират от работата.Диагностикът се казва Ангел а момчето което презацепи ремъка Петър.Евала царе са.

pgb

Мнение от pgb » 01 Юли 2009 21:42

и аз ли съм за презацепване много станахме biggrin.gif

pauna

avensis

Мнение от pauna » 08 Юли 2009 11:11

zna4i i az imam sashtia problem s paleneto sutrin pali bez problem no po kasno prez denia vartia dosta pove4e dokato xvane.v momenta ima spukana glava taka 4e tova 4e vkarva vazdux v sistemata moge i da se okaje viarno .a drugoto e 4e i az imam samnenie s akumolatora

acidsoul

Мнение от acidsoul » 13 Юли 2009 13:24

аз и без това несъм сменял още рамък :) ще видя дали е от това като го сменя като имам пари laugh.gif ама найстина странно...като я изгася и пробвам да я запаля до 5 мин пали веднага ..поседи ли повече изгасена...зор..
Авенсис 2.0 TDI 90к.с 98год

shterev

Мнение от shterev » 13 Юли 2009 22:43

acidsoul написа:аз и без това несъм сменял още рамък :) ще видя дали е от това като го сменя като имам пари laugh.gif ама найстина странно...като я изгася и пробвам да я запаля до 5 мин пали веднага ..поседи ли повече изгасена...зор..

Пробвай като смениш ремъка и си намери читав майстор или ходи направо е Тойота и пиши какво е станало защото след смяна на ремъка проблема спаленето е масов по обясними причини които съм коментирал по горе.

boiko76

Re: Палене Авенсис дизел

Мнение от boiko76 » 06 Мар 2015 13:27

Извинявам се предварително но съм нов във форума и още не мога да пиша лични съобщения , колега Shterev дай някакви координати искам да се свържа с теб относно един проблем на който си дал решение.Благодаря предварително .

Публикувай отговор