Toyota Corola 1.4 D4D Automatic?

gdj1989

Toyota Corola 1.4 D4D Automatic?

Мнение от gdj1989 » 28 Юни 2009 16:21

Здравейте, съфорумници. На първо място искам да се извиня, ако такава тема вече е отваряна и е отговаряно, но търсейки в търсачката не намерих нищо конкретно.

Искам да попитам какво е вашето мнение за автоматичната скоростна кутия MMT на автомобила. Някой шофира ли такава и какво е мнението му?

Благодаря предварително! tongue.gif

Аватар
mysho

Мнение от mysho » 28 Юни 2009 23:46

Здравей колега,

Аз карах точно такава корола само за 2-3 дни, ама да ти кажа честно не съм много доволен от скоростната кутия. Сравнявам я с автоматичната скоростна кутия примерно на Ауди или VW. При тойота MMT-то си превключва като ръчна, само че без съединител. Има си го и забавянето и придърпването и аз лично не съм доволен. Със сигурност ще свикнеш и сигурно в даден момент няма да ти прави впечатление, но честно казано аз очаквах повече по отношение на плавно превключване и удобство. Иначе корола с такъв двигател карам вече 7-8 месеца и е перфектна. Успех в избора! Моят съвет е да отидеш на един test drive и сам да прецениш.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 28 Юни 2009 23:50

1,4 не е автоматик, а ММТ - което е много слаба скоростна кутия. Висок разход, калпаво ускорение и недодялано превключване. Честно, не мога да се сетя за нито един плюс.... На всичко отгоре се троши редовно и няма оправия - сменя се доооста солиден комплект части, като са същите като строшените.... Няма много общо със истински автоматик на Тойота, така че само може да сбъркаш с такава кутия happy.gif Лично съм бил при майсторите в Тойота, като са диагностицирали 4 такива кутий на какви ли не коли, все на различни километри... Общо взето - по-скъпо ти идва всичко, а си таралеж в гащите :thumbsup:

dilalaz

Мнение от dilalaz » 29 Юни 2009 22:10

Моята е 1.6 бензин, но това едва ли е толкова важно. Кутията си има своите плюсове и минуси. Към първите - удобството да караш с един крак, което е голямо преимущество в ежедневните задръствания; никога не угасва при потегляне или спиране; разходът на гориво е като при ръчна кутия, дори по каталог го дават с една идея по-нисък; дясната ти ръка е свободна да обърне нужното внимание на спътничката tongue.gif или спътника :whistle: и т.н. Към недостатъците - не винаги превключването става в най-подходящия момент (софтуерен проблем); при спиране превключването към по-ниски предавки продължава, при което съединителят е отцепен и двигателят не спомага за по-бързото спиране; за надеждност и дълговечност не мога да говоря, тъй като съм на 1 год. и 15000 км. На колегата Me4oKyX бих казал, че ускорението е свързано с параметрите на двигателя, а не със скоростната кутия. Ако искаш да си винаги пръв, използвай спортния режим, а можеш да си я превключваш и ръчно. Според мен кутията си е добра и ако си интелигентен шофьор, бързо ще се научиш да извлечеш максимална полза от нея и да минимизираш недостатъците й (абе като жената :thumbsup: )
Никога повече ръчка!
Toyota Corolla Sol 1.6 VVT-i MMT

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 29 Юни 2009 23:09

biggrin.gif С две думи, спътничката и жената те вълнуват повече в момента от ммт-скоростната кутия biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 29 Юни 2009 23:39

LEXUS написа:biggrin.gif С две думи, спътничката и жената те вълнуват повече в момента от ммт-скоростната кутия biggrin.gif
е какво му триабва повече на човек? biggrin.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 30 Юни 2009 02:13

И ускорение и максимална скорост и горене и какво ли още не е ПРЯКО свързано със скоростната кутия..... Колега, провери, тогава бъди толкова сигурен, защото неоразмерена кутия убива много от силата на агрегата.... Нищо лично, просто е невярно твърдението ти и не го споделяй с приятели happy.gif

dilalaz

Мнение от dilalaz » 30 Юни 2009 13:17

Колега Me4oKyX, ти въобще карал ли си кола с такава скоростна кутия или "компетентното" ти мнение се базира на махленските дрънканици на "майсторите" в някой сервиз???

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Юли 2009 00:45

laugh.gif :thumbsup: stupid.gif tooth.gif worthy.gif

П.П. Не можаш се сдържа ..... Колега, карал съм доооста Тойоти, със всичките видове скоростни кутий, било то ръчни 5-6степенни и автоматични и полу автоматични тип ММТ.... Ти дори не знаеш какво значи ММТ, така че по-добре си замълчи, както ти казах първия път. И не само съм ги карал по МНОГО, ами дори ги имаме тия коли с тия скоростни кутий, като Королата с ММТ и 1.6, същата като твоята се продаде преди седмица..... Първо разбери за какво говориш, после натрупай малко опит с колите, тогава се хващай да бръщолевиш глупости..... Моя МАЙСТОР, си е на място майстор и е многократно доказан... Аз, като хабиджия си мълча, защото имам някакви познания, но не пълни, а ти, дето ми говориш, че кутията нямало значение каква е за вървенето на колата, можеш направо да си млъкнеш ВОВЕКИ! laugh.gif Ей такива риби като теб трябва да се хранят яко и редовно, щото сте толкова късогледи, че дори от добър намек не разбирате.... Ама идва момента, в който писва от такива образи.... карай си ММТ-то и не ми плямпай на главата глупости, като си седнал за сефте на автомат кола.... Хапна си, видя се, че от добро не разбираш, айде сега беш laugh.gif

dilalaz

Мнение от dilalaz » 01 Юли 2009 18:38

Съжалявам, че оплескахме темата с простотии. Само ще ти кажа, че от 30 г. карам камиони и автомобили. А човек като теб, който дори не може да напише правилно "кутии", по-добре изобщо да не изказва писмено мнение.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Юли 2009 13:00

Както си карал 30 години и си си мълчал, така и сега си карай колата и пак си мълчи laugh.gif Щото само глупости говориш.... Може и 130 години да караш, ама гаранция, че ще знаеш как и защо работи колата, както се вижда, няма .... Така че научи ролята на кутийте, не ми прави сметка на правописа и толкоз! А грешкита са ЩОТО искам и защото се уморих от смях на глупостите ти, та и сълзи ми текнаха laugh.gif

astred

Мнение от astred » 03 Юли 2009 19:25

Тоя явно е много дебел и кух!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DACIA LOGAN 1.6MPI
HYUNDAI I30 1.4

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Юли 2009 21:00

Вярно ли ?!!? Брех, пък ти си проницателен като ръп laugh.gif

Публикувай отговор