Теч на антифриз
Теч на антифриз
Значи като карам продължително време 3-4 часа и при постоянна скорост 80-85 mph забелязвам след това прокапало малко антифриз по цилиндровия блок. Само не мога да определя откъде точно капе понеже двигателя е топъл и не става да си завирам ръката. Не ми се че да е от цилиндровата глава, щото капките са точно под нея, но има и две тръби които тръгват от водната помпа и вървят по дължина на двигателя успоредно с него и си мисля да не би някоя от тези тръби да се е пропукала, но ме съмнява понеже като ги гледам ми се струват поцинковани. А забравих да спомена че става въпрос за Камри 97 година с двигатея 2.2 но като гледам и при Карините с 2.0 двигател разположението е абсолютно същото, някой има ли идея какво може да е и дали е сериозен проблема. Иначе сутрин като си отворя капака да проверя маслото и антифриза, забелязвам че нивото в разширителното казанче си е едно и също, пък и там откъдето е капело е сухо и като опипвам на студен двигател няма признаци от къде е капело. Иначе като карам на къси разстояния и градско и по бавно този теч го няма.