Help, Celica проблем

Аватар
cablio

Help, Celica проблем

Мнение от cablio » 25 Юни 2009 22:35

Здравейте колеги, имам Celica 6-gen 1,8 от една година.Минах 9 хил. км. от както смених маслото и забелязах, че маслото на щеката (при студен двигател) е малко под min
Карам я с некво ALPINE 5w40.Купих и долях 2,7litr. sad.gif .Не ми пуши нищо.И незнам това дали е нормално

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 26 Юни 2009 00:48

Е как така ще ти е малко под минимума и ще налееш 2,7 литра ?
Трябва да е било доста под минимума или си напълнил мотора с масло до капачката tongue.gif .

icohard

Мнение от icohard » 26 Юни 2009 16:49

колега аз имам същата тойта и при мен е така с маслото даже и по зле
защото преди да смена гумички на клапаните сегменти ми изхарчи 6л. за 9х.км в ТМ кадето имам некви връзки твърдят че е нормално за този модел било нещо като фабричен дефект.

Аватар
cablio

:D:D

Мнение от cablio » 26 Юни 2009 21:23

Не ее истина, доливах уж гледах какво доливам, ама трябвало малко да изчакам, та таия сутрин щях да пътувам за морето и викам си чакай да видия как е маслото, и като видях че е над 2 см от макса щях да падна.От там на сервиз да ми източат излишното, и се оказа че ми е изгоряла 600 мл, :D добре че не ми е избило някаде

Аватар
beri1

Re: :D:D

Мнение от beri1 » 26 Юни 2009 22:16

cablio написа:Не ее истина, доливах уж гледах какво доливам, ама трябвало малко да изчакам, та таия сутрин щях да пътувам за морето и викам си чакай да видия как е маслото, и като видях че е над 2 см от макса щях да падна.От там на сервиз да ми източат излишното, и се оказа че ми е изгоряла 600 мл, :D добре че не ми е избило някаде
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 27 Юни 2009 09:22

cablio написа:От там на сервиз да ми източат излишното, и се оказа че ми е изгоряла 600 мл, :D добре че не ми е избило някаде
Добре че Бас вижда всичко tongue.gif иначе гаранция щеше да ти избие от някъде (въпрос на време и малко по високи обороти)...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Wolfcho

Мнение от Wolfcho » 27 Юни 2009 10:50

cablio написа:Не ее истина, доливах уж гледах какво доливам, ама трябвало малко да изчакам, та таия сутрин щях да пътувам за морето и викам си чакай да видия как е маслото, и като видях че е над 2 см от макса щях да падна.От там на сервиз да ми източат излишното, и се оказа че ми е изгоряла 600 мл, :D добре че не ми е избило някаде
Другият път като доливаш, ще чакаш 10-15 мин. докато падне маслото доло в случай, че си я карал.Моята Селика 5 ген. събира 3,1 - 3,2 литра масло. Най-добре провери колко масло ти събира твоята за другия път да знаеш.
Nihon No Kuruma

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 27 Юни 2009 18:09

Да се e*e у врачката :whistle: .

Публикувай отговор