Ускорение 2.2 D-4D

misho09

Мнение от misho09 » 22 Юни 2009 14:14

Може би, а може би не !!!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Юни 2009 02:42

pumabg написа: .............................
България е може би единствената страна в която неграмотни хора, като теб карат хубави и нови Тойоти ...Срам за марката
Не Пума в САЩ и по-големи неграмотници карат нови Тойоти ама там дизела не е много на почит . Що ли ? Сигурно не са му видяли преимуществата пред V8-V10 , 6-10-литровите суперчарджнати бензини ?!?!?!

БТВ : Мише разбра ли къде има по-мощни двигатели от на Ф1 ?

Иначе Пумата е прав . Дизела е един доста голям маркетинг и то основно за "образованите" и "цивилизовани" европейци .
Но иначе всеки има правото да си кара каквото иска и е задължен да се оглежда в огледалата за пешеходци , моторджий и велосипедисти !

misho09

Мнение от misho09 » 23 Юни 2009 17:15

Bass_man ако разполагах с необходимите средства за 5-6 литрова бензинова кола и бензина да е на тяхните цени хич нямаше да водим този диалог тук, а щях да се кефа на слънцето. wink.gif (не че сега не се кефа).Американците знаят как да живеят, но имат и необходимите средства за това, тъи че да не се мерим с тях.Иначе не съм разбрал кои двигатели са с по-голяма литрова мощност затова може ти да го кажеш. unsure.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Юни 2009 19:22

Веднага ти казвам най-мощните ( коне на литър ) двигатели с вътрешно горене се прилагат при драгстерите в САЩ и Австралия . Да живота на двигателя е много малък но все пак говориме за състезания !
Но и за улична кола не е толкова сложно да извадиш 1000+ коня от 3000 кубика , което не е много далече от формулата . Само , че както споменах разликите в купетата няма как да ги компенсираш ! Просто там материалите са не-човешки .
BTW: в азия и в Африка не са много по-добре от нас да не кажа , че са доста по-зле но се кара основно бензин . Общо взето само в Европа се кара дизел повечко ( да кажем 30% от автомобилите ) . Явно щото сме много умни !

А и , като сметнеш ( както аз бях сметнал ) вместо да си купиш нов дизел и да го караш 100 000км може да си вземеш малко по-стар як бензин и с разликата да си караш пак 100 000км . Та всичко е въпрос на избор и сметки . Особенно след , като паднат акцизите .
Но пък и Веско е прав ако никой не купува от магазина няма да има и на старо tongue.gif .

misho09

Мнение от misho09 » 24 Юни 2009 09:29

Bass_man говориш за несъизмерими неща, неможе да сравняваш реактивните двигатели на драгстерите с тези от ф1.Естественое е, че реактивните двигатели са много по мощни но те са на коренно различен принцип.Драгстерите работят на нитро-метан за сравнение (един драгстер гори нитро-метан колкото един боинг, около 15 галона) докато болидите от ф1 работят с близко до сериино употребяваното гориво.

BTW:Без турболетка, че дори и с нея незнам дали е толко лесно да извадиш 1000+ к.с. от 3 л. двигател, но щом така мислиш !!! Може да дадеш пример за някои такъв, че дори да не е чак сериино предлаган!!!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 25 Юни 2009 12:18

misho09 написа:Bass_man говориш за несъизмерими неща, неможе да сравняваш реактивните двигатели на драгстерите с тези от ф1.Естественое е, че реактивните двигатели са много по мощни но те са на коренно различен принцип.Драгстерите работят на нитро-метан за сравнение (един драгстер гори нитро-метан колкото един боинг, около 15 галона) докато болидите от ф1 работят с близко до сериино употребяваното гориво.

BTW:Без турболетка, че дори и с нея незнам дали е толко лесно да извадиш 1000+ к.с. от 3 л. двигател, но щом така мислиш !!! Може да дадеш пример за някои такъв, че дори да не е чак сериино предлаган!!!
Ами ти май вярно си неграмотен ?!?!?
Къде видя да пише реактивни двигатели ? Реактивния двигател е двигател с външно горене !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Недей да говориш за неща , които явно въобще не са ти ясни ! Има и такива драгстери ! Но аз не ти говоря за тях !
Също така не разбрах защо не трябва да имат двигателите принудително пълнене ? Тва някакво "по условие" ли е ?
Също така не разбрах от къде измисли тази гпупост за бензина на F1 още малко ще кажеш , че го зареждат от бензиностанция по пътя към пистата ?!?!?!
Кой ти каза , че реактивните двигатели работят на нитрометан ?!?!?!?
Написал съм ти да извадиш , а не да си купиш атмосферна без турбо !
Кой въобще ти е казал , че трявбва да се ползват стандартни горива за да ти излезе правилна сметката ?
Говорим за мощност кон на литър никъде не сме казали кое и колко трябва да е стандартно и въобще кой е стандарта !
Почваш да си пишеш е така колкото да кежш нещо от самото начало въпреки , че няколко пъти ти казвам , че си мнооооооооого объркан !

Абе ти да не си роднина на Рудолф ?

BTW : да не мислиш , че формулата харчи 6л./100км. ??? ( няма нужда да отговаряш , че бог знае какво ще ти роди главата )

misho09

Мнение от misho09 » 25 Юни 2009 14:25

Абе пич земи чети малко и тогава се прави на философ.Е ти едно клипче на първо време да видиш какво значи драгстер: http://www.bgvip.tv/play.php?vid=398776 а другите драгстери за които ти говориш вообще замислял ли си се с колко литрови двигатели са за да кажеш че са най-мощни кон на литър, всъщност как да се замислиш като нямаш с какво.Повечето реактивни двигатели (не за самолетите) използват нитрометан, но и това зависи от типа на реактивния двигател, защото има различни разновидности (още нещо ново за теб) и за да спра до тук, че ми писна да водя глупавия ти спор, както по горе сам си писал "Също така не разбрах " твърде много неща не си разбрал приятел!!!

BTW:Това е последният ми отговор на писаните от теб щуротии!!! Може да продължиш да си развиваш теориите в кварталното кръчме от където всъщност си почнал!!! УСПЕХ и гледай да не отекчиш с глупостите си междублоковата си алдитория.

Аватар
pumabg

Мнение от pumabg » 25 Юни 2009 16:23

misho09 написа:BTW:Това е последният ми отговор на писаните от теб щуротии!!! Може да продължиш да си развиваш теориите в кварталното кръчме от където всъщност си почнал!!! УСПЕХ и гледай да не отекчиш с глупостите си междублоковата си алдитория.
Ми6е, абе АУдитория му се вика тоя думи на бъг. изик биеее

п.п мога само да предполагам от къде си намерил пари да си купиш колата .... rolleyes.gif

misho09

Мнение от misho09 » 25 Юни 2009 16:47

pumabg написа:
п.п мога само да предполагам от къде си намерил пари да си купиш колата .... rolleyes.gif
Пума, хубаво е че предполагаш, но си в грешна насока, защото не съм ги намерил, а съм ги изкарал!!! Ако все пак имаш предположения от къде, може да опиташ и ти! wink.gif

BTW:Името ми е МиШо а не Ми6о

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Юни 2009 20:21

Bass_Man написа: Абе ти да не си роднина на Рудолф ?
no.gif no.gif no.gif Той ли е мерилото?
Как ми липсват неговите анкети!?
" Как е спал Тошко?"
"Кой къде е бил тотава когато се е напил?"и т.н. и т.н....... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 26 Юни 2009 00:45

Не ве просто начина по , който разбира/неразбира какво е написано , последователността и въпросите , които задава са доста сходни :whistle: .

Публикувай отговор