Auris или Corolla HB, D4D
Rich
-
Мнение от tribalistas » 21 Юни 2009 15:55
tribalistas
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 21 Юни 2009 22:53

Me4oKyX
vessonik
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 28 Юни 2009 12:35
Ако искаш мнения направи уточнения за нови или употребявани коли, година, дори ако имаш предвид конкретни коли дай линкове или описания.
Иначе човек просто няма какво да каже и двете коли са доста добри и са в един клас - Ауриса е наследник на Корола хечбек.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от Rich » 28 Юни 2009 20:32
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Toyota_Auris
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ack_01.jpg
Rich
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 28 Юни 2009 23:44

Me4oKyX
Rich
Мнение от jsp » 29 Юни 2009 14:35
Еми то по принцип винаги има спадане в цената заради годинитеRich написа:Благодаря за изчерпателната информация. Да, и на мен по ми харесва Аурис-а, но разликата от 10 хил. лв. дали си заслужава за разлика 2-3 години във възрастта.

Аз мога да кажа че има същественна разлика между E15 и предишната корола - и като возия и като устойчивост при страничен завой в полза на по-новата. Хубаво е това че са вградили антените вътре в корпуса - щото е много досадно да ти я махат - не че е толкова скъпо.... а и сигурно има още неща.... Като двигатели поне при дизелите разлика май няма.
Вероятно мога да изтъкна и още разлики между двете, защото съм имал възможността да карам и двата варианта с бензинов и дизелов мотор.
jsp
Мнение от Rich » 30 Юни 2009 07:18
Вероятно мога да изтъкна и още разлики между двете, защото съм имал възможността да карам и двата варианта с бензинов и дизелов мотор.[/quote]
Корола Е12 и Е15 са все пак различни класове автомобили. Според мен Е12 може да се сравнява с Ауриса. Какви са "+" и "-" при тях и то най-вече за моделите 1,4 и 2,0 D4D?
Rich
Мнение от jsp » 30 Юни 2009 10:36
Корола Е12 и Е15 са все пак различни класове автомобили. Според мен Е12 може да се сравнява с Ауриса. Какви са "+" и "-" при тях и то най-вече за моделите 1,4 и 2,0 D4D?[/quote]Rich написа:Аз мога да кажа че има същественна разлика между E15 и предишната корола - и като возия и като устойчивост при страничен завой в полза на по-новата. Хубаво е това че са вградили антените вътре в корпуса - щото е много досадно да ти я махат - не че е толкова скъпо.... а и сигурно има още неща.... Като двигатели поне при дизелите разлика май няма.
Вероятно мога да изтъкна и още разлики между двете, защото съм имал възможността да карам и двата варианта с бензинов и дизелов мотор.
Между 1.4 и 2.0 D4D разликата е под 2 литра/100 км градско в София. В града според мен няма да усетиш разликата. На междуградско разлика се усеща в начина по който трябва да се прави изпреварването.
Като технически качества не мога да кажа - просто не съм специалист по двигатели.
Аз сравнявах Corolla Sedan предишния модел с новата Corolla - и при тях се наблюдаваше драстичната разлика която описвах. Никога не съм карал Auris нито Corolla HB

jsp
Мнение от Rich » 14 Авг 2009 08:11
-по-малък разход на градско с 2-1,5 л/100км, извън градско разликата била малка до 1л/100км;
-по-ефтино обслужване (3,5л масло срещу 6,3л).
Моля за мнения ако някой има повече наблюдения!
Rich
Мнение от mitkoa » 14 Авг 2009 17:20
mitkoa
Me4oKyX
Мнение от Rich » 14 Авг 2009 18:43

Знае ли някой как се изчисляват данъците на автомобилите в любимата столица?
Rich
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru