Bass - тук хем си прав, хем не точно. Уточнявам какво имам предвид - и аз мисля да взема дърта турбо бензинобегачка, която гори колкото казваш, но реално ще я ползвам сравнително рядко, защото работата ми е свързана с доста обикаляне градско и селско... Ако горивата бяха с по-реални цени, а пътищата като в Германия и другите по-нормални държави, като нищо щях да карам резак всекидневно със 17 и дори 19" гуми, които няма къде да строша в дупките.... При шейховете би ми било най-добре, особено като затворят специално за гонки най-добрите участъци от магистралите им..... Но реално, да карам на 17" и повече джанти, кола със изразено спортно окачване, да си разбивам камъните в бъбреците по тези наши лунни проходи, просто някак си не ми харесва много като идея

А дали има смисъл от дизел пак зависи от човека, колко кара, как кара и къде. Как поддържа колата и още куп дреболийки, като оставяне на двигателя да охлади на място турбина и т.н. и т.н..... По тази логика, живота може да е от 150хил. до 350хил.км без проблеми, а за тези километри, дизелака ти е спестил от горива прилична сума пари. Още повече, че реалните цени на частите са приемливи, но ако си ги докараш от вънка, което вече не е трудно за много хора, а и има луди като мен и някои други колеги, дето ще помогнат безплатно за доставки и намиране

Дилемата реално опира до лични предпочитания, лични навици и навъртяни километри. Освен ако не ти е голям кеф за караш дизел, трябва да правиш ПОНЕ 35000км годишни, за да имаш реален кяр от дизелака. Но и пак идваме до индивидуалността и избора на човека - кеф цена няма, та затова съм си накиприл Королина до колкото може, та затова искам и бензинка с турбинка да си возя гъзинката съботите .... laugh.gif Сам и от опит предполагам знаеш, че един негледан бензин също си е трън в гащите голям, а турбо бензинка, като С13 или Супринката ти, също иска дооооста хубави цифри, за да ти прави кефа

И тук изобщо не коментираме разходи на горива - чистия кеф от карането е главното нещо. Икономията, ако може да се постигне, е просто плюс за българина

Нека бъдем честни и да си го кажем - мойта Корола съм постигал градско 4,2 с климатик, но реално всекидневно градско ми гори 6 до 6,5 със задръствания и изстрелвания, а селско със кеф от карането по планинските завои си прави 5,7

като може планинско извън града да гори и 4.... Кефа е главното нещо, а кефа за всеки е различен. Кой возия гони, кой визия, кой МАКС power ... Карайте си с кеф колите, тунинговайте си ги както на вас ви е кеф - това е най-важното. Тунинг не идва Перник, а от tune-up - т.е. персонална настройка спрямо твоя мерак и твоите изисквания biggrin.gif А дали е нужно турбо или пък високи обороти - все тая, стига кефа да е на макс

и най-вече - О густо майна филибето...... laugh.gif