Ремонт на турбо, CELICA 2000 16V

Публикувай отговор
Аватар
DANIEL

Ремонт на турбо, CELICA 2000 16V

Мнение от DANIEL » 01 Дек 2005 00:11

С риск да стана досаден, пак ще ви занимавам с мойте проблеми
турбото хвърля масло и има луфт в оста, дайте съвет къде ремонтират, и то надежно, и евтено biggrin.gif
Изображение
ИзображениеИзображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Re: Ремонт на турбо, CELICA 2000 16V

Мнение от LordDigital » 01 Дек 2005 05:47

DANIEL написа:С риск да стана досаден, пак ще ви занимавам с мойте проблеми
турбото хвърля масло и има луфт в оста, дайте съвет къде ремонтират, и то надежно, и евтено biggrin.gif
Моето скромно мнение е ,че повечето работилници ча ти вземат кинтите и после пак .... проблем.

Далаверата е във това какво сменят ,и наи-вече как го балансират. Повечето народ пищят ,щото им казват малко кинти и после боклук. Съветвам те ако ремонтираш да е на место от което има известно добра репутация - е тука колегите да кажат има ли такова и къде във БГ.

Иначе аз не бих ремонтирал просто ,наи-добре е да се Хибридизира както хибридизирах моята турбина. Твоита требе да е същата (CT-26) ,пили се яко и се натиква 100% Garett Internals ,60Trim T03. Ето как стана моята:

http://supra.stalx.com/Project/TurboUpG ... G_6610.jpg

Във момента турбината има почти същото развъртане като беше преди ,НОООООООООООО държи до 500 коня и дори и на същите надуви като преди колате въри за страх!

Във България със сигурност има кои да ти го хибридизира качествено (както и да го отремонтира) и по принцип има кои да питам да препоръча местенце.

Освен това е много силно препоръчително да си огрелдаш линиите за маслото (наи-добре да ги смениш разбира се).

П.С. Сложих го на Линк снимката ,че мноо голема.

Там из фолдера има още (както и как е требело да изглежда и ElBlow-to от завода...):

[/img]http://supra.stalx.com/index.asp?path=/ ... rboUpGrade
Изображение

kelesha

Мнение от kelesha » 01 Дек 2005 09:39

Честно казано СТ26 турбина в България едва ли могат да ти я направят читаво sad.gif , в МЕИ-то във Варна бяхме носили една такава и вдигнаха рамене, остава да провериш в Реал Турбо в София като задължително искай да видиш ремонтния кит преди да го поставят, дали е оригинален или няква БГ мейд тъпня, там също така и "хибридизират" ако знаеш точно кво искаш щото те да ти измислят вариант не ги бива никак biggrin.gif Общо взето обаче най добре е едно рециклирано турбо от вънка да си вземеш, слагаш си го и тва е wink.gif ............между другото продаваш ли си колата и имаш ли някви други нейни снимки освен аватара ти ? smile.gif

Аватар
DANIEL

Мнение от DANIEL » 01 Дек 2005 17:03

kelesha написа:Честно казано СТ26 турбина в България едва ли могат да ти я направят читаво sad.gif , в МЕИ-то във Варна бяхме носили една такава и вдигнаха рамене, остава да провериш в Реал Турбо в София като задължително искай да видиш ремонтния кит преди да го поставят, дали е оригинален или няква БГ мейд тъпня, там също така и "хибридизират" ако знаеш точно кво искаш щото те да ти измислят вариант не ги бива никак biggrin.gif Общо взето обаче най добре е едно рециклирано турбо от вънка да си вземеш, слагаш си го и тва е wink.gif ............между другото продаваш ли си колата и имаш ли някви други нейни снимки освен аватара ти ? smile.gif
днес ходин в реал турбо, но без да я сваля нищо не могат да ми кажат, а за нова цената е доста дебела
иначе колата не се продава още biggrin.gif а снимки има тук http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... c&start=15
Изображение
ИзображениеИзображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Аммм

Мнение от LordDigital » 01 Дек 2005 19:12

И аз си представях нещо подобно за което говори Келеша (той каквото казва можеш да му вярваш на 100% има защо!).

Проблема при тея турбини е ,че от R&D ,през части и мат'риали до сглобката са си 100% Тойота - от там са Уеко странно направени за повечету турбинаджии пак са и много редки. Когато изках да си правя хибрид на моето се оказа ,че има едно единствено место във САЩ където ги правят - хибридизацията ми излезна към $400.

От донора обаче имам една Турбина ,CT26 дето щех да я пращан ма Пънки ма за сега като гледам едва ли ча му требе. Тя е след ремонт (човека преди това е дал $700 кинта да му я правят) имам и документа некъде ,лично съм карал със нея 2-3 седмици докато хибридизираха моята и знам ,че е ОК. Та вземи там цени квото ти предлагат и после ако Пънакря се отказва 100% аз мога да ти дам неква оферта със включен транспорт до България (митниците нема да има грижи).
Изображение

Аватар
punkara

Re: Аммм

Мнение от punkara » 01 Дек 2005 23:48

LordDigital написа:И аз си представях нещо подобно за което говори Келеша (той каквото казва можеш да му вярваш на 100% има защо!).

Проблема при тея турбини е ,че от R&D ,през части и мат'риали до сглобката са си 100% Тойота - от там са Уеко странно направени за повечету турбинаджии пак са и много редки. Когато изках да си правя хибрид на моето се оказа ,че има едно единствено место във САЩ където ги правят - хибридизацията ми излезна към $400.

От донора обаче имам една Турбина ,CT26 дето щех да я пращан ма Пънки ма за сега като гледам едва ли ча му требе. Тя е след ремонт (човека преди това е дал $700 кинта да му я правят) имам и документа некъде ,лично съм карал със нея 2-3 седмици докато хибридизираха моята и знам ,че е ОК. Та вземи там цени квото ти предлагат и после ако Пънакря се отказва 100% аз мога да ти дам неква оферта със включен транспорт до България (митниците нема да има грижи).
abe kato znam kak shte uderat choveka v BG, i nyama da mu svurshat rabota, i che v momenta tazi turbina ne mi tryabva, vzemi mu ya dai da si svurshi rabota! happy.gif

az sega purvo tryabva da turya 5MG-to v starleta, i posle she go turboniziram... happy.gif taka che ima vreme!

PAKETA__1

Мнение от PAKETA__1 » 03 Дек 2005 00:20

Ama Punky...ti imash li starlet veche? Posledno mai samo sporehte koi da ide da go pazari...?

DANIELe, kaji kakvi pari ti iskat v Bg...siguren sam che Lorda niama da ti odere kojata...toi ne e takav vapreki che prilicha na razboinik laugh.gif

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 04 Дек 2005 16:02

PAKETA__1 написа:Ama Punky...ti imash li starlet veche? Posledno mai samo sporehte koi da ide da go pazari...?

DANIELe, kaji kakvi pari ti iskat v Bg...siguren sam che Lorda niama da ti odere kojata...toi ne e takav vapreki che prilicha na razboinik laugh.gif
starleta e spazaren, i na 15 dekmvri, she go prehvurlime v sofia. wink.gif
remntite v BG na turbinite pochvat ot 350lv nagore! taka che e po-dobre, da vzeme onova na Lorda! smile.gif

Аватар
DANIEL

Мнение от DANIEL » 06 Дек 2005 12:13

освен в София, някой знае ли добри майстори примерно Пловдив, Бургас
Изображение
ИзображениеИзображение

duco

Мнение от duco » 07 Дек 2005 18:57

po princip kelesha e 4oveka deto moje da ti pomogne toi e vuv Varna a i tam v MEI-to popravqt turbota .
lo6oto e 4e lqtoto nosih su6tata turbina i ni6to ne mojaha da mi pomognat no tq be6e mnogo povredena.Moje bi tvoita moje i da q opravqt trqva da q poglednat.

Аватар
DANIEL

Мнение от DANIEL » 07 Дек 2005 21:59

давайте акъл де да я носа, щото почти съм я свалил, и се убедих че хвърля здраво масло, преди като я запаля след 1-2 минути правеше мъгла отзад, днес я запалих като бях отцепил турбото от колекторите и от интеркулера, работи 5-10 мин и никъв дим
Изображение
ИзображениеИзображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 07 Дек 2005 22:21

duco написа:po princip kelesha e 4oveka deto moje da ti pomogne toi e vuv Varna a i tam v MEI-to popravqt turbota .
lo6oto e 4e lqtoto nosih su6tata turbina i ni6to ne mojaha da mi pomognat no tq be6e mnogo povredena.Moje bi tvoita moje i da q opravqt trqva da q poglednat.

duco ako ne e taina ot de si q nabaral taz turbina? da ne e bila ot taz varnenskata MK3-ka?
Изображение

Аватар
DANIEL

Re: Аммм

Мнение от DANIEL » 10 Дек 2005 15:36

LordDigital написа:И аз си представях нещо подобно за което говори Келеша (той каквото казва можеш да му вярваш на 100% има защо!).

като разгледах добре снимките, които си показал по горе, установих че изспускателния охлюф на мойта няма нищо общо с твойта
Изображение
ИзображениеИзображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 10 Дек 2005 19:27

Охлювъа е със различна големина ,или Flange-то към което се закрепя Turbo-Elblow е различен?
Изображение

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 10 Дек 2005 19:33

На тия снимки между другото има снимани 2 турбини!

Едната е некаква Dual ball bearing ,а другата е CT-26.

Eto taz snimka:

http://supra.stalx.com/Project/TurboUpG ... G_6614.jpg

Ot dqsno e Upgraded CT26 ,a ot lqvo Garrett GT25 DBB
Изображение

Публикувай отговор