Изграждането на Сайт на КЛУБА

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: За сайта

Мнение от Japanese_fever » 30 Апр 2009 21:18

heller написа:Здравейте, колеги!
Вашата идея за сайта страшно много ми допада. Чудесно е да се учреди клуб официално, това може да стане по ЗЗД, като дружество с идеална цел. Съжалявам, че отворих тази тема сега, но веднага след празниците ще помогна финансово за осъществяването на идеята.
П.П. Ако имате въпроси от юридически характер във връзка с Вашата идея - насреща съм, естествено, безплатно.
Kluba ve4e e u4reden(pro4eti mnenieto to4no predi tvoeto).
Iuridi4esko lice s ne stopanska cel e kluba. Ima si bulstat, bankova smetka pe4at, ustav i pr. Kato takova lice nemoje da izvur6va turgovska deinost, toest nemoje da prodava banere a trqbva da gi otdava sre6tu doguvor za sponsorstvo sponsorstvo.
Sega tuk subirame pari za web site, ima nomer na bankova smetka v na4aloto na temata, ako ne go namerish prati li4na belejka na Georgimitrovich.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
heller

Re: За сайта

Мнение от heller » 30 Апр 2009 21:36

Japanese_fever написа:
heller написа:Здравейте, колеги!
Вашата идея за сайта страшно много ми допада. Чудесно е да се учреди клуб официално, това може да стане по ЗЗД, като дружество с идеална цел. Съжалявам, че отворих тази тема сега, но веднага след празниците ще помогна финансово за осъществяването на идеята.
П.П. Ако имате въпроси от юридически характер във връзка с Вашата идея - насреща съм, естествено, безплатно.
Kluba ve4e e u4reden(pro4eti mnenieto to4no predi tvoeto).
Iuridi4esko lice s ne stopanska cel e kluba. Ima si bulstat, bankova smetka pe4at, ustav i pr. Kato takova lice nemoje da izvur6va turgovska deinost, toest nemoje da prodava banere a trqbva da gi otdava sre6tu doguvor za sponsorstvo sponsorstvo.
Sega tuk subirame pari za web site, ima nomer na bankova smetka v na4aloto na temata, ako ne go namerish prati li4na belejka na Georgimitrovich.
Извинявай, колега!
Все още съм нов, а и не се моря да чета на латиница.
Нищо лично!
А данните ги видях в началото.
Поздрави!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 30 Апр 2009 23:22

Нека да кажа две думи и аз.

Аз бях един от тези, които се захапаха с Жоро най-напред. Бях скептично настроен спрямо клуба, не с мисъл за печалбарство от тяхна страна, а заради това, че го направиха зад гърба ни. Сега разбирам, че момчетата са били прави - Жоро, Пепи - извинявайте! Виждам вече нагледно докъде ще доведе подобна тема. Дървени философи - дал господ, но действие за каузата - нула. Типично българска черта.

Аз, след като видях с очите си какво направиха момчетата за нашата ПЪРВА национална среща, разбрах - имам насреща хора, които са безкористни и движени от идея, за която все още 90% от нас представа си нямат.

Тогава се включих с каквото мога. Не говоря само за членски внос - той е безумно смешен като сума. Не говоря за средства, дадени за сайта - кой колкото може.

Докато работех в автосервиз, винаги съм се опитвал за хора от форума да издействам отстъпки, да помогна и да направя нещо добро - без да печеля нищо от това.

А сега задайте ми въпроса - защо съм го правил. И защо продължавам да го правя. Когато си отговорите сами на този въпрос - тогава ще разберете Жоро и Пепи. Защото аз правя нещо според възможностите си, а те - нещо друго, според своите. И наистина ми е неприятно, когато тези момчета биват едва ли не обвинявани в меркантилност, печалбарство и т.н.

Ами - погледнато отстрани - глупаво е.

И в заключение - ако действаме толкова, колкото говорим, ще постигнем много. Лорда плаща от своя джоб, без да ангажира никой с това и определено този форум е един от най-демократичните в пространството. В много други присъствам, та знам.

Дали го оценяваме?!?!

Питайте Лорда.

Питайте Жоро и Мечо.

Питайте Бед Дог, Алтеза, питайте Пънки.

http://forums.hondabg.com/index.php?act ... f=28&id=15

Прегледайте това и ще резберете за какво става въпрос.

Донякъде 1.6 VVT-i е прав.

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 01 Май 2009 01:07

Не ги обвинявам в меркантилност, също така знам,че те не само печалба не вадят, но и вкарват пари от собствените си джобове. И точно, за да спрат те да дават от техните, а Лорда от собствения си, както и да не се налага да се пускат теми като тази, казах, че най-добрият вариант е да се въведат платени обяви! Не банери, не шарении, а платени обяви! Дидо е пуснал линк към форума на Хонда, аз пускам към Опелския. Мисля, че всеки един може да оцени визията и подредеността му! И искам да направя още едно уточнение - да появиха се банери, но от скоро и те нямат нищо общо с платените обяви във форума, а просто ръководството е намерило още един начин да финансира клуба, който са регистрирали. Също така ви цитирах и мнение на Админ в Опелския форум, който много ясно заяви, че не е редно да искаш пари от потребителите, без да има какво да предложиш насреща!

Правила за писане в Платени обяви: http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=42348

А ето и самия раздел: http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showforum=55

Кое му е грозното и защо да не се плаща от търговците, въртящи бизнеса си тук?

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 01 Май 2009 13:01

Fido Dido написа:,,,,,.
1+

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 02 Май 2009 10:46

Моето скромно мнение:
Има голяма нужда от някакво подреждане.В момента има общ и технически раздел, пуска се нова тема за спирачки на корола, след 2-3 поста за спирачки на корола се преминава на спирачки на рав4, след това за стелките на авенсис и се завършва с осблужването в тм ауто.Разбирам модераторите, че някои мнения не трябва да се трият тъй като би могло да са полезни, но се размива ужасно много всичко.Така трудно биха могли да се привлекат нови потребители, старите не са насърчавани да пишат повече, също и да посещават по-често форума.Не по-назад остава факта, че в този си вид форума не е съвсем полезен на потребителите търсещи някаква информация, тъй като им се налага да използват ужасно много търсачката, търси се по много критерии, изчитат се куп неща, които потребителя може да счете за ненужни, пропускат се куп други неща.
Най-лесното и практично подреждане е по модели, като може да има и два свързани модела в един раздел, пример: Аурис и Корола.
Офтопика си е чудесен, може да има и друг раздел - на пътя да речем, истории.Раздел за тунинг, Купува/продава може да се раздели отделно за части и автомобили.
Старите теми, което предполагам е болния проблем, може да останат в един раздел наречен Архив и да може да се търси в тях със забрана за писане.

Това ще допринесе, според мен, до по-голямо удовлетворение на потребителите, сегашни и бъдещи, отколкото динамичен флаш сайт с 2-3 банера и копи/пейстната информация от интернет с 2-3 новини от последните 3-4 месеца.Ще доведе и до по-голяма активност на сегашните потребители, до повече нови потребители.От там и вариантите за реклама и приходи от външни фирми/ лица много по-големи.А пък и удовлетвореността на потребителите би била по-голяма, съответно и чувството за принадлежност към сайта, форума, КЛУБА, съответно и склонността им да платят членски внос или даряват.
Всичкото това си е мое мнение, изразявам го не с цел да критикувам, а да помогна.Благодаря на хората, които влагат лични средства, също и време и усилия, които често остават за съжаление недооценени, за да можем да пишем и четем относно любимата ни марка.
П.П Моя пост също би се разгледал като пост на неправилното място.Съжалявам за което, не намерих друга подходяща тема, което от своя страна също е красноречиво.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Май 2009 11:36

@mitkoa
Колега, такова разделяне може да стане в голям форум....
Погледни например форум БМВ - там във всеки под-форум за всеки отделен модел на ден сигурно има поне 10 нови теми и 50 нови поста...

Погледни и в Тойота форума - на ден я има общо 10 нови теми я не....
Като имаш проблем с Ауриса и си пуснеш темата в отделен раздел дали колегите с Авенсис ще ти намерят темата(и въобще ще се сетят да търсят там), която например би им помогнала много - например спирачките, които като цяло са еднакви като система, или пък еднакъв двигател..
Просто Тойота в БГ не е толкова масов автомобил колкото някои от другите марки (дано не ме заядат колегите, че Тойота е най-големия производител в световен мащаб) tongue.gif
(май този проблем бе разискван в една тема)

Относно клуба - избягвам да се изказвам, защото просто не съм се запознавал лично с главните действащи лица (още съм в първата фаза, която посочи Fido-Dido) :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 02 Май 2009 13:45

slowtraveler написа:....
vote +1

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 03 Май 2009 13:01

Винаги има колеги, които четат по няколко раздели и биха дали линк или преразказали.Аз също бих чел и други раздели, интересува ме и Авенсис, не само Аурис.
По-съществен е проблема - да се дискутира в тема - озаглавена спирачки на авенсис - цената на техническото обслужване на Корола да речем.Тъй като аз бих могъл да преценя, че не ме интересуват спирачките на Авенсис, да не влеза изобщо в тази тема, съоветно да не споделя моето мнение, което би било полезно за обслужване на Корола или пък обратното - да пропусна информация.
Прекалено много офтопик има във всички теми, отделни мнения, които се прескачат да за се обсъжда друго офтопик, купища примери.
Сигурен съм, че би се покачил броя на мненията, също и броя на потребителите, ако форума е организиран по-добре , т.е на повече раздели.
А относно това колко е голям форума, колко са собствениците на Тойота, можете да видите форумите на другите японски марки - нисан, сузуки, мицубиши - броя на колите в БГ е сигурно 1/3 сравнен с Тойота, което не пречи да имат добре организиран и подреден форум.
А това, че ще има раздели, в които последното мнение ще е от преди няколко дни, не мисля че ще повлияе отрицателно както на егото на потребителите, така и на егото на администраторите на форума.Не би и попречило на някой да си пусне нова тема с въпрос или мнение.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 03 Май 2009 13:14

Според теб разделянето на форума на много под-форуми ще улесни хората, които ги мързи да ползват търсачката 'ужасно много'????
Съмнявам се - тях пак ще ги мързи да търсят...
И вероятността да пуснат темата в 'грешния' форум ще е още по-голяма поради това, че избора ще е по-голям :thumbsup:

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 03 Май 2009 13:56

Аз предлагам някакво разделение, не много подфоруми.
Всичко може да стане с 3-4 нови раздела.
Да кажем, че махаме раздел технически въпроси и създаваме следните раздели:
1)Аурис, Корола ( седан, хеч, версо )
2) Ярис, Айго
3) Авенсис, Карина, Селика
4) Джиповете
5) Други
Не претендирам за точност на разделите, може по съвсем друг начин да са обединени моделите.Може и по-малко подраздели да се измислят.В случая махаме 1 и добавяме 5, т.е имаме 4 подраздела нови.
И понеже се направи съпоставка с БМВ форума.Там има 30 раздела с тези нови 4 раздела тук ще са общо 13 раздела.Мицубиши и Нисан форумите също имат по 13 раздела.Мазда форума е 31 раздела, учудващо за мен е доста силен форума там, доста регистрирани има.Е не е чак толкова зле съотношението си мисля аз.

А при такова разделение не виждам как някой ще обърка раздела.В случай, че обърка раздела и му се изтрие или премести мнението не виждам какво ще загубим ( явно толова си заслужава да го прочетем ).
Улеснението ще е за всички потребители, вкл. и тези, които не ги мързи да ползват търсачката.А тези, които не ги мързи в момента да търсят, и знаят как, и го правят, са длъжни да изчетат и куп друга информация, която не ги интересува.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 03 Май 2009 14:19

Митко,
Смятам, че мазда форума е по-пасивен от Тойота (не гледай последните дни- просто хората са 'на село' и не са много активни) biggrin.gif
Точно там можеш често да видиш повтарящи се теми, публикувани в различни форуми (например еднакви проблемни детайли/агрегати, монтирани в различни модели)...
По-добре натрупай опит с този форум (все пак както виждам си отскоро тук, а всеки форум си има особености) и тогава прави кардинални изводи :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 03 Май 2009 15:31

slowtraveler написа:Митко,
Смятам, че мазда форума е по-пасивен от Тойота (не гледай последните дни- просто хората са 'на село' и не са много активни) biggrin.gif
Точно там можеш често да видиш повтарящи се теми, публикувани в различни форуми (например еднакви проблемни детайли/агрегати, монтирани в различни модели)...
По-добре натрупай опит с този форум (все пак както виждам си отскоро тук, а всеки форум си има особености) и тогава прави кардинални изводи :thumbsup:
Точно мазда форума дет е пълен с непълнолетни акнета, не знам да е пример за нещо...Мен този форум така си ми харесва....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 03 Май 2009 15:54

Искате ли подобни предложения да ги разискваме в друга тема, ако трябва, ще пуснем такава.

В тази не става въпрос за оптимизация на форума, а за изграждането на сайт.

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 03 Май 2009 17:54

И аз смятам, че е по-добре да се пусне нова тема по въпроса.
Да се разисква спокойно и по същество.
Да видим може ли да не се появява нова тема "Какво ви е мнението за корола'99" през два месеца.
Гледам отново ще се разисква "Как да си разработим двигателя първите 1000км ?" и блгодарение на търпеливи съфорумци новорегистрирания пак ще си получи "знанието"
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Публикувай отговор