липсващ филтър на климатик

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Апр 2009 01:11

Щом чак след 2008 Круйзера има поленов филтър, значи моя Круйзер не е 2006, ами е 2008 laugh.gif Алтеза - тука малко се обърка.... Незнам къде е грешката, но Круйзера е 2006-та и има филтър - лично съм го сменял, като взех миещия такъв от Поли rolleyes.gif За САЩ може да е така, но тука явно са по-различни..... А щом е така - значи идвайте си купувайте от Пловдив - тука всичките идват с филтри tongue.gif И Ярис, и Корола, и Аурис, и Версото, и Равчо....

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 24 Апр 2009 07:35

nikolov22 написа:
Xeku написа:
ALTEZZA написа:btw, predi 10 godini v USA niamashe nito edin model na Toyota det da idvat s filtar na klimatika(dori i da iskash, niamashe kade da se postavi)!
Алтезов, даваш ми повод да те попитам дали и при 1998, Corolla LE (като на hyankov) положението е такова, т.е. ясно ми е че няма cabin filter, ама не намирам и място, където би могъл да стои unsure.gif
провери отболу в дясно до педала на газта под чергата има едно капаче
Проверявал съм на всички обичайни места (зад жабката и при педала за газта) Моделът е за САЩ, така че няма филтър, а няма и място за слагане на такъв! Мерси за инфото!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 24 Апр 2009 08:36

Me4oKyX написа:Щом чак след 2008 Круйзера има поленов филтър, значи моя Круйзер не е 2006, ами е 2008 laugh.gif Алтеза - тука малко се обърка....
az sam se obarkal? laugh.gif laugh.gif

eto na tova az vikam Land Cruiser wink.gif
Изображение

ti siguren li si che imash takav? shtoto az si mislia che ti imash ot tez po malkite, det tuk im vikame Lexus GX470 i sa na bazata na Toyota 4Runner(koito ima filtar na kupeto oshte ot 2003 modela)
->

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Апр 2009 13:57

А защо да го нямам ми е много чудно ?!?! Може да съм кух, може съм грозин, ама джипарите си ги обичам tongue.gif А това, че ти говориш за Круйзер 100 и не уточняваш е друга работа. Но дали е 100 или 120, все си е круйзер happy.gif Уточнявайте ги, щото дори да си прав, както го каза излезе обърка - това е форум и тука се пише точно, за да няма такива грешки rolleyes.gif Щото и Королата няма филтър на климатик - ама коя корола, къде, как.... Такива дреболий, дето водят до спам само, като този :thumbsup:

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 24 Апр 2009 20:38

imenno, i za tova triabva da chetesh kakvo sam pisal, a ne da mi kazvash che az sam se obarkal wink.gif
parvo na niakolko mesta veche utochnih che stava vapros za USA modeli. tuk ima samo edin Land Cruiser, niama Land Cruiser 80, ili pak 100 ili pak 120 ili pak V8. prosto si e Land Cruiser i druga kola s takova ime niama(pone za poslednite 20 godini).
na kakto i da e, da zabravim che govorim za USA modela, vse pak ne si dlajen da gi znaesh, az sashto taka napisah che stava vapros za "nai-skapia model na Toyota" wink.gif . ta koi e nai-skapia model na Toyota? Land Cruiser 80, 100 ili 120? predstava si niamam kak tochno se promeniat prez godinite v Evropa, ta saotvetno i ne sam siguren kakvo tochno se e predlagalo tam prez 2006, no imaiki v predvid che ti imash 2006 Land Cruiser s filtar na kupeto, na bas se lovia che e 120 :whistle: . sega vaprosa e dali Land Cruiser 100 e po-skapia...
->

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Апр 2009 21:56

Със сигурност най-скъпия е Круйзер 200 wink.gif Но преди да излезе той, да 100-така беше най-скъп. Как да е .... само спам, а филтъра трябва да си върви заедно - поне за България е наложително!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 24 Апр 2009 23:23

Me4oKyX написа:...а филтъра трябва да си върви заедно
s tova shte se saglasia, v kraina smetka shteshe da im izleze na Toyota $20 za da go privabiat v Yaris-a. po skoro ideiata mi beshe da ne ruptaete sreshtu prodavachite, te niamat nishto obshto s tova, Toyota sa tez det sa go reshili tova. i drugoto koeto mi beshe interestno e che niakoi hora si misliat che klimatik i filtar varviat zadaljitelno zaedno i edva li ne shte mu stane neshto na klimatika ako go niama, koeto ne e viarno, ta i za tova pochnah da davam razlichni primeri... wink.gif
->

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 25 Апр 2009 02:03

Принципно нищо няма да му стане, но като се затлачи питата чистенето е доста по-трудно от колкото да смениш едно филтърче happy.gif Има смисъл от филтрите определено, иначе нямаше и домашните да се продават с такива.... А на Тойота сигурно им струва 9-10$ този филтър.... друга тема е това... Реално, филтъра помага, за да се обслужва по-лесно и да се поддържа максимално високо КПД на топлообмена rolleyes.gif И за разни миризми също помагат новите хубави филтри, като на Поли biggrin.gif

jsp

Мнение от jsp » 25 Апр 2009 23:14

Стига бе - как ще ти я предадат колата без този филтър - иначе е ясно че трябва да си го купуваш за ТО-тата ама ..... Ще ме накарате да разглабям моята корола да гледам biggrin.gif

Аватар
dvmarkov
Обратна връзка:

Мнение от dvmarkov » 26 Апр 2009 11:17

Който и да питаш в Toyota ще ти каже, че Yarisa идва без филтър в най-евтиния си вариант. Във Варна примерно за Corolla e11 2001 не оригиналните филтри струват 20 лв точно. Така че няма как в Бургас да няма такива по-евтини магазинчета. Те продават коли без резервни гуми, вие за филтъра се пънете tongue.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 26 Апр 2009 14:36

Вие направо се филтрирахте tongue.gif .

Аватар
follower

Мнение от follower » 26 Юни 2009 10:03

biggrin.gif Верно! Страшна дискусия стана тука за тоя филтър - има ли го, няма ли го - и в крайна сметка не се рзбира откъде аджаба да си вземе човек "гъбата" за 20 лева и да си я ръгне в местото за филтър, та да му мине мерака ...и да се хвали, че си има филтър!!!
5E FE - Paseo 1500 16v
Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената

Аватар
follower

Мнение от follower » 26 Юни 2009 10:04

biggrin.gif Верно! Страшна дискусия стана тука за тоя филтър - има ли го, няма ли го - и в крайна сметка не се рзбира откъде аджаба да си вземе човек "гъбата" за 20 лева и да си я ръгне в местото за филтър, та да му мине мерака ...и да се хвали, че си има филтър!!!
5E FE - Paseo 1500 16v
Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 28 Юни 2009 01:04

follower написа:biggrin.gif Верно! Страшна дискусия стана тука за тоя филтър - има ли го, няма ли го - и в крайна сметка не се рзбира откъде аджаба да си вземе човек "гъбата" за 20 лева и да си я ръгне в местото за филтър, та да му мине мерака ...и да се хвали, че си има филтър!!!
от гамазина за гъби :thumbsup:
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
giomio

Мнение от giomio » 24 Юли 2009 15:32

здравеите, след като прочетох темата проверих и аз дали имам такъв филтър и се оказа, че и моя липсва и направо си набавих алтернативен от пловдив за около 28лв. :thumbsup:

Публикувай отговор