LEXUS написа:Не в ТОП3 като разходи,Тойота винаги е била с най-висок бюджет,по-висок и от бюджета на Хонда,в статията имат грешка. Статията ми се вижда доста лаишка.Тази година в цялата Ф1 разходите за отборите бяха намалени с някои техн.решения. Не 7 години,а 70 Тойота би наливала пари,за да изпълни дългосрочните си намерения.А Тойота е най-богатият авто-производител и ти недей да се притесняваш за тях.McLaren от 40 години наливат пари във Ф1 и имат само една победа-през 1998 година и това им е.Но те са много по-слаба фирма.
А рано е да приписваме на банките връзка с победителя във Ф1,защото още Тойота не е победител,все пак това би трябвало да е основна атака,за да се омаловажи успехът й примерно.Но от много години само Ферари печели,а Ферари не е богата фирма.Изобщо мнението ти за банките е напълно необосновано,конспиративните приказки са забавни за някои,но в повечето случаи остава само забавата.
не се притеснявам за средствата на тойота- а констатирах че според мен резултатите които имат през тези 7 години-са крайно незадоволителни,за бюджета на ф1 отбора им,,,,
МК ларен ,найстина са несравними като фирма с тойота,,но феррари,дори и да не са в цветущо финансово състояние имат доста по сходен потенциал:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat
относно конспиративните приказки,,,забелязваш ли че има оттегляне на фирмите и интерес от Ф1.мисля че доста отбори фалираха и се продадоха доста преди кризата,,,
всъщност има общо 5 производителки на автомобили който участват по една и друга форма:
тойота,мерцедес,бмв,рено,феррари,,,,
колко фирми ако се оттеглят би се затрила ф1??,,,аз лично ако бях организатор щях да превилигировам фирми които ме шантажират че ще се оттеглят..
сега незнам с 10 отбора как е и не го гледам,но преди години имаше клалификаций на които автомобили които не можеше да се класират не участваха на състезанието,,, и мисля САМО 22 автомобила се допускаха на пистата за състезанието...