Въпроси за тойота корола нова

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Апр 2009 09:46

Когато се сменява ремък слагат специална лепенка на ангренажния капак, на която пише кога и на колко км е сменен ремъка.
Не вярвам предишния собственик в последния момент да се е изръсил wink.gif
Но ако не си мислил за следващите разходи след плащането при джамбазчето трябва да си направиш една груба сметка: около 1500 лв за обслужване, около 850-900 лв за каско + гражданска отговорност и погледни !!! гуми, амортисьори, антифриз, накладки и други невидими в първия емоционален момент неща /ориентировъчно: гуми 500-700 лв, предни накладки + смяна 150-180 лв./
Мисля, че трябва да имаш на разположение около 15000 лв. за да я подкараш спокойно, но няма да съжаляваш за нито един лев който си дал :thumbsup: и може би дълго няма да ти се налага да даваш други пари освен за гориво, масло, филтри и застраховки! :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
borracho

Мнение от borracho » 05 Апр 2009 10:22

ок ще я поогледам по обстойно. макар че аз не за 1 път си купувам кола и ми е пределно ясно, че каквато и да е и колкото и да е запазена и поддържана, си е стара кола и още като я купиш започваш да правиш. когато огледах спирачните дискове напр. ми направи впечатление че имат бая голям ръб, т.е. поизносени са. гумите биват, ще изгарат 1-2 лета на моето каране

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 05 Апр 2009 11:02

Успех!
Пусни пост с впечатления, ако я вземеш.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
borracho

Мнение от borracho » 12 Апр 2009 08:22

От 4 дена вече съм собственик на въпросната корола! Успях в сряда да я платя, да направя ГО+каско да я регистрирам че даже и винетка да и лепна. Супер доволен съм от колата, макар че още не съм и свикнал, не съм разучил и всичко по нея като копчета и функции и всеки ден откривам по нещо. Още не съм и правил обслужване, ходих при един познат който има сервиз и аз си ходя при него от години, той я гледа каза че е хубава колата и че ще ми смени всичко като ремъци филтри и масло. Трябва да сменя и дискове + накладки също. И дано да не излезе и нещо друго... Разбрахме се той да поразпита за цени и да ми се обади и вторник-сряда да му я оставя да я прави. Видях в описанието (което си изтеглих оттук и си принтирах) че има лампичка която светва при определен пробег когато стане време за обслужване. Това че моята не свети значи ли че е обслужена и че има още да се кара така? И ако сега и направя това обслужване, да не стане така че след 100-тина км да вземе да свети или да писука нещо?
Toyota Corolla D-4D 2000cm3 90hp 2004

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 12 Апр 2009 09:03

Колега честито със здраве да си я караш ... един съвет от мен не гледай лампички и лепенки много често джамбазите слагат нови такива за да излъжат че е обслужена колата най-добре отиди в сервиз да я огледат обстойно и ако имаш парички я облужи напълно това няма да ти навреди а само да спечелиш че един стар ремък може да ти навлече мноооого беди ... и незнам но тези цени по-горе нещо ми се струват скъпички ... може би цени на ТМ ... но аз обслужвам авенсис 1999г. и общото обслужване дойде към 450 лв ... това за всичко масла филтри ремъци ролки накладки и т.н. препоръчвам ти за части Мотор Топ ... но ако дойдеш довечера на срещата ще ти обясня къде е
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

Аватар
borracho

Мнение от borracho » 12 Апр 2009 10:03

Мерси колега, ще гледам да дойда довечера. Аз не съм си и помислял даже да не я обслужвам, питането ми беше свързано с това, че ми е неясно как тази лампичка "помни" кога да светне, т.е. дали след като сега я обслужа ще ми светне след като дойде време за смяна на масло или ще светне примерно след 100-тина км? А цените които казва колегата по-горе и на мен ми се виждат много високи, аз поразпитах тук там и мисля че си прав че за около 500 лв ще се спра.
Toyota Corolla D-4D 2000cm3 90hp 2004

Аватар
Рошко
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 12 Апр 2009 11:04

borracho написа:Мерси колега, ще гледам да дойда довечера. Аз не съм си и помислял даже да не я обслужвам, питането ми беше свързано с това, че ми е неясно как тази лампичка "помни" кога да светне, т.е. дали след като сега я обслужа ще ми светне след като дойде време за смяна на масло или ще светне примерно след 100-тина км? А цените които казва колегата по-горе и на мен ми се виждат много високи, аз поразпитах тук там и мисля че си прав че за около 500 лв ще се спра.
След като я обслужижш има някаква комбинация от контактен ключ, копче за нулиране на дневен километраж и кой знае още какво, която да нулира брояча ти за обслужване. Примерно той е настроен на 15 хил. км. и като ги минеш, светва. Като го нулираш, угасва, тъй като колата не може сама да разбере ти сменил ли си маслото, ремъците, ролките и т.н. Колкото до въпроса ти дали след като не свети не значи това,че е обслужена и не трябва да се обслужва сега - може и така да е, ама е по-вероятно джамбазинът да ти нулира само брояча, за да не свети, отколкото да хвърли една кошница пари и да ти я обслужи! :thumbsup: Инче честито за колата, със здраве да си я караш и милиони безаварийни! :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 12 Апр 2009 20:23

Мисля, че се заблуждаваш за лампичката за обсужване. Просто няма такава. Все пак карам същата Корола, дори и на цвят biggrin.gif
Пожелавам ти дълга, много здрава експлоатация и щастливи моменти!
Цените, които съм ти посочил по-горе са за обслужване в ТМ Ауто. Просто не посмях да си купувам ремъци и ролки от арабите на "Симеон". Но това всеки сам решава.
Тази година сложих масло Fuchs Titan Supersyn Plus 5W40 и съм много доволен - ДВГ работи по-тихо и меко, отколкото с Тойотското(и е по-евтино). Плюса съм го подчертал, защото е специална разработка за комън рейл дизел със система дюза-помпа. Продава се в магазините Ауто Плюс.
За другите неща няма проблем да ги направиш къде да е, но за ремъците (ангренажен и пистови) ти препоръчвам оригинален сервиз на Тойота, за да не бъде кратка радостта ти! wacko.gif

Публикувай отговор