Притропване при потегляне на Auris E15 - всички двигатели.
Притропване при потегляне на Auris E15 - всички двигатели.
Мнение от taisana » 24 Сеп 2011 20:49
Случва се само при първо тръгване след престои.
Когато отпусна съединитела на първа и подам газ за 1-2секунди се чува притропване.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Референтна.
taisana
Dizzle
taisana
chaval
taisana
Мнение от muf » 28 Сеп 2011 16:00
Проблема е установен в Русия отдавна:
http://www.autocommunity.ru/forum/toyot ... 07/t11141/
Гледайте на стр.6 където са описали наличието на проблема и при Аурис и са дали решението.
При мен също го има, както и пречукването на кормилото при по-големи неравности (за него има и издаден сервизен бюлетин).
Не съм се занимавал защото не се влошава и не е дразнещо, но скоро мисля да се занеса до Тойота и да ги поразпитам
(не е гарантирано че твоят случай е същия, но явно това е производствен дефект)
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
Мнение от Nily_p » 30 Сеп 2011 16:08
Не съм много добър по Руски, но руснаците в темата отначало говорят точно за този шум и, че всичко си е нормално. После темата прераства и се обсъждат съвсем други тропания и тн, на които са намерили решение...
[quote="muf"]както и пречукването на кормилото при по-големи неравности (за него има и издаден сервизен бюлетин). quote]
Малко

Благодаря предварително
Nily_p
Мнение от muf » 01 Окт 2011 21:55
Никакви системи за сигурност не се тестват, просто си има техническо недоглеждане, установено и отстранено от представителите на Тойота в Русия
Нашите си правят пас, макар че за всяко от тези неща си има сервизен бюлетин и проблема е масов.
Ето това е решението:
За кормилото го има в същия сайт, има и качен сервизния бюлетин.Японцы приезжали к ним искать искать решение проблемы - нашли!
Нарушен момент затяжки правой передней шаровой (или шруса, что-то затупил, никак не вспомню..). От этого туда набивается грязь и появляется это клацкание.
Снятие-установка правого шруса/шаровой (опять туплю) решает проблему клацкания. Все в один голос говорят, что проблема широко известна и распространена (после визита японцев, до этого руками разводили). Больше не клацкает.
Препоръката на Тойота е смяна на кормилната рейка !!!
На мен ми беше отговорено че се сменяло някакво каре (при издаден сервизен бюлетин от производителя за рейка), но при мен било много леко и си било даже нормално да се обират луфтовете при неравности....
Имам гаранция до 2013 но не мисля да го чакам да се усили
Ще пробвам при друг дилър (макар че от Венци в Търново съм бил доволен), защото не ми се ще да сменям рейката извънгаранционно при положение че производителят изрично е указал че там има проблем. Ако пак има отказ мисля да пиша на Тойота за обяснение

Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
savov63
Мнение от Brigo » 02 Окт 2011 10:00

Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Brigo
Мнение от muf » 02 Окт 2011 15:54
И оттогава проблема го няма?Brigo написа:При мен това причукване си го имаше още от самото начало, но просто не ми правеше особено впечатление, докато не зачетох разни теми във форума за карета,рейки и тн. (на Авенсис специално) В Тойота на Цариградско направиха една бързо кръгче и ми казаха, че карето е за смяна. Оправиха го точно за 2 часа - гаранционно и оттогава всичко е 6Така че колеги тичайте докато сте още в гаранция
Rav 4 I 2.0 1998 г.
muf
Мнение от pesheto » 11 Окт 2011 15:20
Това горе долу преди колко време е било и дали си дал някакви пари за първоначалната консултация, защото от скоро имам същия проблем със страннто потропване.Brigo написа:При мен това причукване си го имаше още от самото начало, но просто не ми правеше особено впечатление, докато не зачетох разни теми във форума за карета,рейки и тн. (на Авенсис специално) В Тойота на Цариградско направиха една бързо кръгче и ми казаха, че карето е за смяна. Оправиха го точно за 2 часа - гаранционно и оттогава всичко е 6Така че колеги тичайте докато сте още в гаранция
pesheto
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 11 Окт 2011 16:39
Ако не си, смазва се със специална грес. Някой беше писал подробно.
Трети вариант е да си караш така, ако не те дразни понякога лекото потропване и ако то не е силно.
LEXUS
- Georgepetrov137
Мнение от Georgepetrov137 » 11 Окт 2011 17:38
Georgepetrov137
Мнение от Brigo » 12 Окт 2011 20:46

Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Brigo
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru