И така, колата е с мотор 1.8 vvt-i 130 PS.
1. Преди да я купя е стояла доста дълго време на паркинг в следствие на което акомулатора почти го няма. Смятам да отида да го проверя при специялист и ако няма да може да се "съживи" да го сменя. При нисана просто свалях единия и качвах другия. Тук дали ще е така (ще бъде ли проблем за компютъра, радиото и знам ли още какво)?
2. Смяна на масло - не знам какво точно масло да сложа, синтетика полусинтетика, марка, препоръки. Това кото правих до сега е да източа старото да сменя масления филтър и да налея новото. Трябва ли да нулирам нещо в бордовия компютър с оглед на това след време да ми напомни, че е дошло време за нова смяна или нама такива екстри.
3. Спирачки - обадих се в магазина и ми казаха доста приемлива цена за накладки. Свалям старите качвам новите и тръгвам (поне така си го представям).
4. Предполагам че в процеса на каране ще открия и други неща, които да се ремонтират, подменат и т.н. Радвам се, че ще мога да използвам услугите на форума и ако наистина има хора тук които разбират (в което не се съмнявам) ще ми бъде от полза тяхното мнение както и на всички, които четат тази тема. Опитах да намеря подходяща литература в темата за ръководствата но не успях да видя такова за корола версо след 2004, за това моля модераторите или някой, който е срещал да пусне едно линкче тук.
Предварително благодаря на тези които ще се включат със съвет.