разход гориво
разход гориво
Колеги (ако вече мога така да ви наричам) значи точно преди да падне снега колата ми даваше разход 6.7 смесено,от последното зареждане,а именно точно преди да падне в събота снега колато вече ми дава разход 9.7,9.8 само градско. Това нормално ли е? Уж двигатела е 1-ца и вече карам с 30-40км/h,а и не вкарвам повече от 2000оборота....всъщност нищо не разбирам и незнам дали това дето го написах има значение biggrin.gif biggrin.gif
-
- Обратна връзка:
DMDimitrov написа:Колежке, ами кажи първо повечко данни за колата, както и по колко караш на ден... колата достига ли нормални работни температури и не на последно място, измери ли сама колко ти харчи или разчиташ само на компютъра (ако има)?
Aми карам я само от нас до работата и обратно,а разстоянието е от ВМА до
бул.Сливница,което не е много голямо.Това с нормална работна температура не го разбирам,защото незнам колко трябва да е и не разчитам на компютъра,а си го изчислих сама(532км съм изминала с 36л).
А повече данни за колата-незнам biggrin.gif
Re: разход гориво
що, досега с колко карашеPateto написа:вече карам с 30-40км/h

desSs написа:що, досега с колко карашеPateto написа:вече карам с 30-40км/hтва 30-40 все едно си спрял, егати
еми страх си ме е

-
- Обратна връзка:
Така като чета се налага да гадая, но колата ярис 1.0 ли е?Pateto написа:Aми карам я само от нас до работата и обратно,а разстоянието е от ВМА до
бул.Сливница,което не е много голямо.Това с нормална работна температура не го разбирам,защото незнам колко трябва да е и не разчитам на компютъра,а си го изчислих сама(532км съм изминала с 36л).
А повече данни за колата-незнам biggrin.gif
Нормална работна температура е когато колата ти загрее достатъчно, а преди да е достигнала тази температура двигателя работи с по-обогатена смес и съответно гори повечко. В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 (смесен) преди - сега да ти гори 9 и нещо (само градско). Не знам по спецификация колко и дават на тази кола като разход, но мисля, че е нормален разхода ти.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
Така като чета се налага да гадая, но колата ярис 1.0 ли е?
Нормална работна температура е когато колата ти загрее достатъчно, а преди да е достигнала тази температура двигателя работи с по-обогатена смес и съответно гори повечко. В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 преди - сега да ти гори 9 и нещо. Не знам по спецификация колко и дават на тази кола като разход, но мисля, че е нормален разхода ти.[/quote]
Да 1-ца е и мисля,че е 60кс май,др незнам....
Нормална работна температура е когато колата ти загрее достатъчно, а преди да е достигнала тази температура двигателя работи с по-обогатена смес и съответно гори повечко. В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 преди - сега да ти гори 9 и нещо. Не знам по спецификация колко и дават на тази кола като разход, но мисля, че е нормален разхода ти.[/quote]
Да 1-ца е и мисля,че е 60кс май,др незнам....
точно там колата си загрява като пич за първите 1000м - щото ги минаваш за около 15 минDMDimitrov написа: В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 (смесен) преди - сега да ти гори 9 и нещо (само градско).

абе Пате кви са тия безмислени теми

много ясно че при смесен режим ще ти даде по нисък разход

аз съм горе долу в твоя район около ВМА, самоче маршрута ми е до руски паметник

яриса 1.8 дава около 12/100
хубаво е по често да си зануляваш средния разход - така ще имаш по ясна представа

надявам се поне си държиш дясна лента, че в лява ше изнервиш обстановката laugh.gifPateto написа:desSs написа:що, досега с колко карашеPateto написа:вече карам с 30-40км/hтва 30-40 все едно си спрял, егати
еми страх си ме еи без тва не си знам реакциите все още
мойто яре е 1.3, градско гори към 11 по това време, почти 9 лятото, тъй че твоя разход поне за мен е нормален

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колежке, явно ти не си запозната с доста неща, които за един шофьор с по-голям стаж са вече ясни! Не обръщай внимание на насмешките на някой колеги, защото за тях това са смешни въпроси, но те забравят, че някога и на тях не им е било ясно и те са ги задавали.Pateto написа:сори ако за теб са безмислени,като не съм запозната всичко е от значение за мен....Jister написа: абе Пате кви са тия безмислени теми![]()

А сега на твоят въпрос. Нормално е когато стане студено, колата-независимо с какъв двигател е да започне да харчи повече гориво. Това е защото двигателят влиза в най-икономичният си рижим т.е., в нормална работна температура 85-95С по-бовно. През цялото това време той работи на по-обогатена смес, което означава повече бензин, по-малко въздух и е естественно да харчи повече. Колкото е по студено, толкова колата ще влиза по-бавно в режим и естествено ще харче повече. От това не можеш да се спасиш!

-
- Обратна връзка:
Що бе, колегата Jister твърди, че загравя за 15мин... предполагам и при -20С biggrin.gifKiki написа:Колежке, явно ти не си запозната с доста неща, които за един шофьор с по-голям стаж са вече ясни! Не обръщай внимание на насмешките на някой колеги, защото за тях това са смешни въпроси, но те забравят, че някога и на тях не им е било ясно и те са ги задавали..
А сега на твоят въпрос. Нормално е когато стане студено, колата-независимо с какъв двигател е да започне да харчи повече гориво. Това е защото двигателят влиза в най-икономичният си рижим т.е., в нормална работна температура 85-95С по-бовно. През цялото това време той работи на по-обогатена смес, което означава повече бензин, по-малко въздух и е естественно да харчи повече. Колкото е по студено, толкова колата ще влиза по-бавно в режим и естествено ще харче повече. От това не можеш да се спасиш!
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г