разход гориво

Аватар
Pateto

разход гориво

Мнение от Pateto » 25 Ное 2008 09:43

Колеги (ако вече мога така да ви наричам) значи точно преди да падне снега колата ми даваше разход 6.7 смесено,от последното зареждане,а именно точно преди да падне в събота снега колато вече ми дава разход 9.7,9.8 само градско. Това нормално ли е? Уж двигатела е 1-ца и вече карам с 30-40км/h,а и не вкарвам повече от 2000оборота....всъщност нищо не разбирам и незнам дали това дето го написах има значение biggrin.gif biggrin.gif

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 25 Ное 2008 09:49

Колежке, ами кажи първо повечко данни за колата, както и по колко караш на ден... колата достига ли нормални работни температури и не на последно място, измери ли сама колко ти харчи или разчиташ само на компютъра (ако има)?
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
Pateto

Мнение от Pateto » 25 Ное 2008 10:04

DMDimitrov написа:Колежке, ами кажи първо повечко данни за колата, както и по колко караш на ден... колата достига ли нормални работни температури и не на последно място, измери ли сама колко ти харчи или разчиташ само на компютъра (ако има)?

Aми карам я само от нас до работата и обратно,а разстоянието е от ВМА до
бул.Сливница,което не е много голямо.Това с нормална работна температура не го разбирам,защото незнам колко трябва да е и не разчитам на компютъра,а си го изчислих сама(532км съм изминала с 36л).
А повече данни за колата-незнам biggrin.gif

Аватар
desSs

Re: разход гориво

Мнение от desSs » 25 Ное 2008 10:30

Pateto написа:вече карам с 30-40км/h
що, досега с колко караше rolleyes.gif тва 30-40 все едно си спрял, егати

Аватар
Pateto

Мнение от Pateto » 25 Ное 2008 10:39

desSs написа:

еми страх си ме е :) и без тва не си знам реакциите все още :)

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 25 Ное 2008 10:42

Pateto написа:Aми карам я само от нас до работата и обратно,а разстоянието е от ВМА до
бул.Сливница,което не е много голямо.Това с нормална работна температура не го разбирам,защото незнам колко трябва да е и не разчитам на компютъра,а си го изчислих сама(532км съм изминала с 36л).
А повече данни за колата-незнам biggrin.gif
Така като чета се налага да гадая, но колата ярис 1.0 ли е?
Нормална работна температура е когато колата ти загрее достатъчно, а преди да е достигнала тази температура двигателя работи с по-обогатена смес и съответно гори повечко. В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 (смесен) преди - сега да ти гори 9 и нещо (само градско). Не знам по спецификация колко и дават на тази кола като разход, но мисля, че е нормален разхода ти.
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
Pateto

Мнение от Pateto » 25 Ное 2008 10:46

Така като чета се налага да гадая, но колата ярис 1.0 ли е?
Нормална работна температура е когато колата ти загрее достатъчно, а преди да е достигнала тази температура двигателя работи с по-обогатена смес и съответно гори повечко. В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 преди - сега да ти гори 9 и нещо. Не знам по спецификация колко и дават на тази кола като разход, но мисля, че е нормален разхода ти.[/quote]

Да 1-ца е и мисля,че е 60кс май,др незнам....

diver

Мнение от diver » 25 Ное 2008 11:05

В София, всеки разход до къде 20 вече ми се струва нормален, защото няма пробег а само моточасове....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Jister

Мнение от Jister » 25 Ное 2008 11:11

DMDimitrov написа: В твоя случай разстоянието според мен не е достатъчно да загрее и докато стигнеш до работата ти, тя е още "студена". В този ред на мисли, май е нормално от 6.7 (смесен) преди - сега да ти гори 9 и нещо (само градско).
точно там колата си загрява като пич за първите 1000м - щото ги минаваш за около 15 мин :)

абе Пате кви са тия безмислени теми :)
много ясно че при смесен режим ще ти даде по нисък разход :)
аз съм горе долу в твоя район около ВМА, самоче маршрута ми е до руски паметник :) старата ми кола даваше среден разход между 18-20 /100 с 2 литра двигател
яриса 1.8 дава около 12/100
хубаво е по често да си зануляваш средния разход - така ще имаш по ясна представа :)
ИзображениеИзображение

Аватар
Pateto

Мнение от Pateto » 25 Ное 2008 11:20

Jister написа: абе Пате кви са тия безмислени теми :)
сори ако за теб са безмислени,като не съм запозната всичко е от значение за мен....

Jister

Мнение от Jister » 25 Ное 2008 11:37

Pateto написа:
сори ако за теб са безмислени,като не съм запозната всичко е от значение за мен....
е нямах в предвид да те засегна, все пак си от моя отбор с Yaris'а ;)
ИзображениеИзображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 25 Ное 2008 11:43

Pateto написа:
desSs написа:

еми страх си ме е :) и без тва не си знам реакциите все още :)
надявам се поне си държиш дясна лента, че в лява ше изнервиш обстановката laugh.gif
мойто яре е 1.3, градско гори към 11 по това време, почти 9 лятото, тъй че твоя разход поне за мен е нормален smile.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Ное 2008 11:55

Pateto написа:
Колежке, явно ти не си запозната с доста неща, които за един шофьор с по-голям стаж са вече ясни! Не обръщай внимание на насмешките на някой колеги, защото за тях това са смешни въпроси, но те забравят, че някога и на тях не им е било ясно и те са ги задавали. smile.gif.
А сега на твоят въпрос. Нормално е когато стане студено, колата-независимо с какъв двигател е да започне да харчи повече гориво. Това е защото двигателят влиза в най-икономичният си рижим т.е., в нормална работна температура 85-95С по-бовно. През цялото това време той работи на по-обогатена смес, което означава повече бензин, по-малко въздух и е естественно да харчи повече. Колкото е по студено, толкова колата ще влиза по-бавно в режим и естествено ще харче повече. От това не можеш да се спасиш! smile.gif

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 25 Ное 2008 12:04

Kiki написа:Колежке, явно ти не си запозната с доста неща, които за един шофьор с по-голям стаж са вече ясни! Не обръщай внимание на насмешките на някой колеги, защото за тях това са смешни въпроси, но те забравят, че някога и на тях не им е било ясно и те са ги задавали. smile.gif.
А сега на твоят въпрос. Нормално е когато стане студено, колата-независимо с какъв двигател е да започне да харчи повече гориво. Това е защото двигателят влиза в най-икономичният си рижим т.е., в нормална работна температура 85-95С по-бовно. През цялото това време той работи на по-обогатена смес, което означава повече бензин, по-малко въздух и е естественно да харчи повече. Колкото е по студено, толкова колата ще влиза по-бавно в режим и естествено ще харче повече. От това не можеш да се спасиш! smile.gif
Що бе, колегата Jister твърди, че загравя за 15мин... предполагам и при -20С biggrin.gif
Lexus RX400h, 2008г

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 25 Ное 2008 16:41

Pateto написа:защото незнам колко трябва да е и не разчитам на компютъра,а си го изчислих сама(532км съм изминала с 36л).
biggrin.gif
пък аз доколкото разбирам от математитка, колата пак ти гори 6.7 литра на 100км. май проблема е със смятането, не с горенето. tongue.gif biggrin.gif
АVENSIS 2.0TD-комби

Публикувай отговор