Няма начин да не ръгнеш с остена!juri_galev написа:Питай Екставаганца за ММТ.

Колега. Не знам защо властва това заблуждение на много колеги, че щом нафтата е с 10-15 стотинки по-скъпа от бензина то карането на дизелова кола е мното по-скъпо от бензина!? А това,че с дизелова кола минаваш 50-60% повече км. градско каране от бензиновата-никой защитник на бензина не споменава!Аз с Авенсис-дизел минавам градско с един резервоар-60л- 800км. Бензинов Авенсис, 1.8 не може да мине повече от 550км. Е! Колко стува км. с дизелов автомобил и колко с бензинов? Вярно,че на дизела се сменя един горивен филтър на 30000км, който струва 40 лв., но на 30 000 км. А разликата в цената на двата автомобила-втора ръка не е голяма!tnt написа:Предвид цената на дизела, според мен е абсолютно безмислено човек да скача на дизелов двигател, още повече че е по скъп. 129 коня VVT-i в никакъв случай не е малко, все пак не си купуваш самолет. Лично мениение, разбира се
Колега, нищо лично,но ти с математиката май не си добре!joro_206 написа:Утре си всемам новичката Версо Форте- 1.8 бензин.
И аз се двуомих доста.но направих простата сметка че трябва да правя поне 8000 км/месечно да за има ефект от дизела.затова взех бензин.129к.с. мисля че са достатъчни.
На тест дайва карах дизела 2.2 Д4Д - много е пъргав.Но цената на дизела просто ме спря от поръчка на дизелова кола.
Не е така.При тези цени на горивата и пробег до 20000км.,та дори до 25000км. на година, купуване на дизел се обезсмисля,дори без да вкараме в сметката по-скъпата му поддръжка. При обявена от Тойота разлика в средния разход от едва 1.5 литра на 100 км..,аз го слагам в сметките 3 литра разлика в полза на дизела,но се изсилвам.И смятам само градско,защото при магистрално разликата в разхода е не повече от 1 литър 1.5 литър в полза на дизела. Та човекът, след като ще прави около 20000 км. годишно ,при сегашна разлика в цените дизел бензин,т.е. дизел по-скъп с 20 стотинки,аз направих примерната сметка: 1.8 бензин Версо харчи 11/100км.,взимам примерна цена на бензина за по-лесно 2.50 лева и примерна на дизела 2.70 лева. Така 1.8 ако харчи 11/100 умножено по 2.50=27.50 лева,умножавам го и получавам за 10000км. 2750 лева,за 20000км.5500 лева за една година с 1.8 бензин.Kiki написа:Колега, нищо лично,но ти с математиката май не си добре!joro_206 написа:Утре си всемам новичката Версо Форте- 1.8 бензин.
И аз се двуомих доста.но направих простата сметка че трябва да правя поне 8000 км/месечно да за има ефект от дизела.затова взех бензин.129к.с. мисля че са достатъчни.
На тест дайва карах дизела 2.2 Д4Д - много е пъргав.Но цената на дизела просто ме спря от поръчка на дизелова кола.
Чудни сметки, ма сега оставаше и да са верни.....casparcho написа:... Не може с едната да минавам приблизително около 750км, а с другата около 450км.с около 40л при двете, и това ако не е разлика!
При минати 45000 при среден разход 5.5 дизел, при средна цена за периода 2.30 почти 5700лв
и за същите километри при средно 8.5 бензин и средна цена 2.30 около 8800лв - 5700лв = 3100лв разлика за година и половина, а цената на двете горива я сложих еднаква, защото дизела е по-скъп от няколко месеца преди това беше обратното.
Мойта сметка е тая - 2000лв икономия при 30000км годишно и след втората година колата започва да ми връща от даденото.
Другото което утре си изкарвам колелото, еб*ти сметките![]()
![]()
....
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Google [Bot] и 5 госта