Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни обяви?
Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни обяви?
Мнение от richi » 05 Дек 2013 21:40
Здравейте,надявам се бъдещи колеги.
Може да са старички но съм харесал една т20 1.8, днес я карах и мотора работеше много добре, не е пъргава кой знае колко, но аз и не търся това.
та притеснява ме следното- определено отпред е муцунясана, въпроса е колко- на фаровете са счупени държачитеи са преправяни и цвета на бронята се разминава със калниците и другото което е явно е пребоядисвана цялата защото надписа селика седи от неправилната страна на емблемата както и коша на мотора има синкав отенък или си е направо тъмно син не знам, а цялата кола е черна. ест търговеца се опитва да ме убеди че японците пестели от боя като пръскали кошовете и местата където не се вижда с друга боя (аз карам хонда 93 набор и сичко по колата ми е с един цвят - ... и да определено мисля да мина от отбора на тойота).мисълта ми е как да разбера кво е положението с тая красавица отваряни ли са еърбеци, греди, тва онова кво да гледам. има една голяма метална не боядисана греда пред радиаторите тя нормална ли е щото ми се вижда на някакъв пришълец. ако може дайте снимки на двигателни отсеци по подробни (греди тва онова). другото което ми направи впечатление е скърцането на пластмаси в купето- нормално ли е.
та колата си заслужава като цена ... давайте насоки
Може да са старички но съм харесал една т20 1.8, днес я карах и мотора работеше много добре, не е пъргава кой знае колко, но аз и не търся това.
та притеснява ме следното- определено отпред е муцунясана, въпроса е колко- на фаровете са счупени държачитеи са преправяни и цвета на бронята се разминава със калниците и другото което е явно е пребоядисвана цялата защото надписа селика седи от неправилната страна на емблемата както и коша на мотора има синкав отенък или си е направо тъмно син не знам, а цялата кола е черна. ест търговеца се опитва да ме убеди че японците пестели от боя като пръскали кошовете и местата където не се вижда с друга боя (аз карам хонда 93 набор и сичко по колата ми е с един цвят - ... и да определено мисля да мина от отбора на тойота).мисълта ми е как да разбера кво е положението с тая красавица отваряни ли са еърбеци, греди, тва онова кво да гледам. има една голяма метална не боядисана греда пред радиаторите тя нормална ли е щото ми се вижда на някакъв пришълец. ако може дайте снимки на двигателни отсеци по подробни (греди тва онова). другото което ми направи впечатление е скърцането на пластмаси в купето- нормално ли е.
та колата си заслужава като цена ... давайте насоки
Последно промяна от Akima на 24 Сеп 2015 12:34, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
richi
Re: евентуална покупка на celica t20
Мнение от The enD » 06 Дек 2013 00:12
Според мен не е нормално коша да е друг цвят. Японеца ще загуби пари ако вземе да си играе да прави колата различни бои.
Тази греда пред радиаторите е напълно нормална, служи при сблъсък, на моята и много други които съм виждал е небоядисана.
Сравнително стара е и се очаква износване и скърцане на интериора, аз бих се притеснявал повече по ходовата част, мотора и купето.
Нов внос ли е? Може ли да се свържеш с предишни собственици?
Взимай някой приятел тенекиджия и отивайте да я гледате, той определено ще има набито око, ще забележи къде е китосвано, къде панелите са сваляни и поставени некадърно и т.н.
Тази греда пред радиаторите е напълно нормална, служи при сблъсък, на моята и много други които съм виждал е небоядисана.
Сравнително стара е и се очаква износване и скърцане на интериора, аз бих се притеснявал повече по ходовата част, мотора и купето.
Нов внос ли е? Може ли да се свържеш с предишни собственици?
Взимай някой приятел тенекиджия и отивайте да я гледате, той определено ще има набито око, ще забележи къде е китосвано, къде панелите са сваляни и поставени некадърно и т.н.

The enD
richi
richi
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: евентуална покупка на celica t20
Мнение от Japanese_fever » 09 Дек 2013 00:47
Трябва да е същия, ако не е - лошо, блъскана е.richi написа:а цвета в багажното отделение различава от това на купето = имам в предвид под мокета там където е резервната гума същия ли е цвета като на купето.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Toyota Celica T20 1997
Мнение от akulata » 24 Сеп 2015 10:58
Колеги, привет.
От скоро съм се влюбил във въпросния модел, а именно Celica от 95-98 година.
Спрял съм се на 2.0 175 к.с.
При оглед на този мотор, къде да търся признаци за умора, слаби места и т.н.?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=anj7ms
Това е конкретния модел, в който съм се загледал.
По думите на продавача дясната врата била леко натисната => била за боя и някакъв синхронизатор на скоростите бил за смяна, защото трета скорост понякога влизала трудно.
От скоро съм се влюбил във въпросния модел, а именно Celica от 95-98 година.
Спрял съм се на 2.0 175 к.с.
При оглед на този мотор, къде да търся признаци за умора, слаби места и т.н.?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=anj7ms
Това е конкретния модел, в който съм се загледал.
По думите на продавача дясната врата била леко натисната => била за боя и някакъв синхронизатор на скоростите бил за смяна, защото трета скорост понякога влизала трудно.
Последно промяна от Akima на 24 Сеп 2015 12:35, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Като закъснея, не бързам!
akulata
Оглед на селика
Мнение от EG3 » 11 Окт 2015 20:53
Здравейте,колеги!
Нов съм както виждате,искам да попитам за една Celica T20 която се продава от няколко месеца.
Някой ходил ли е да я гледа в какво състояние е?
В момента карам друга японска марка и съм се насочил пак към японска кола,но с по-голям двигател.
Като цяло всякаква инфомация за Celica като тази и по-новите с 143 коня двигателите ще ми е от полза.
Ето я колата:
http://www.cars.bg/c1208986
Благодаря Ви за помощта.
Нов съм както виждате,искам да попитам за една Celica T20 която се продава от няколко месеца.
Някой ходил ли е да я гледа в какво състояние е?
В момента карам друга японска марка и съм се насочил пак към японска кола,но с по-голям двигател.
Като цяло всякаква инфомация за Celica като тази и по-новите с 143 коня двигателите ще ми е от полза.
Ето я колата:
http://www.cars.bg/c1208986
Благодаря Ви за помощта.
Последно промяна от Akima на 13 Окт 2015 01:55, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.Правопис!
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.Правопис!
EG3
pl86
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Re: Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни об
Мнение от Akima » 29 Дек 2015 22:00
Търсете бройка без много ръжда и със здрави амортисьори.
Това е доста здрава кола.
Интериорът "носи много на бой" и не трябва да е много захабен.
Успех и весели празници.
Това е доста здрава кола.
Интериорът "носи много на бой" и не трябва да е много захабен.
Успех и весели празници.

Akima
Помагайте за избор на нова кола?!?
Мнение от ExTaZz » 27 Яну 2016 19:31
Здравейте,колеги,
реших да си сменя Маздата(мж3 1.6 90жп) с Toyota и съм тук за съвет.
Продава се една Celica T20 1996 1.8 7A-FE 115HP.
Направих едно кръгче - супер е колата - просто японка. biggrin.gif
Наистина ще съм ви благодарен,ако дадете съвет и мнения.
реших да си сменя Маздата(мж3 1.6 90жп) с Toyota и съм тук за съвет.
Продава се една Celica T20 1996 1.8 7A-FE 115HP.
Направих едно кръгче - супер е колата - просто японка. biggrin.gif
- Какво ви е мнението за този мотор 7A-FE?
- Какви са му слабостите как е за поддръжка ,какво се *********** в него и какво да гледам,ако я взимам.
Наистина ще съм ви благодарен,ако дадете съвет и мнения.

Последно промяна от Akima на 27 Яну 2016 23:22, променено общо 2 пъти.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис!!!
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис!!!
ExTaZz
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Re: Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни об
Мнение от Akima » 27 Яну 2016 23:28
Добре дошъл.
Спрете да пишете с 4 и 6 - тук има правила и държим на тях.
По въпросите:
Друго без конкретна обява не смятам да кажа.
Успех с покупката.
Спрете да пишете с 4 и 6 - тук има правила и държим на тях.

По въпросите:
- 7A-FE има ресурс от над 300 000 км.Голям и приличен мотор от златните години на TMC.
- Проверете да не гори повече от необходимото масло.
- Маслото трябва да е сменяно редовно.
- Проверете купето за ръжда.
- Салонът е много издържлив и не трябва да е захабен или мърляв.
- Вижте дали в жабката има учебник по БЕЛ.
Друго без конкретна обява не смятам да кажа.
Успех с покупката.

Akima
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru