Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни обяви?
Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни обяви?
Здравейте,надявам се бъдещи колеги.
Може да са старички но съм харесал една т20 1.8, днес я карах и мотора работеше много добре, не е пъргава кой знае колко, но аз и не търся това.
та притеснява ме следното- определено отпред е муцунясана, въпроса е колко- на фаровете са счупени държачитеи са преправяни и цвета на бронята се разминава със калниците и другото което е явно е пребоядисвана цялата защото надписа селика седи от неправилната страна на емблемата както и коша на мотора има синкав отенък или си е направо тъмно син не знам, а цялата кола е черна. ест търговеца се опитва да ме убеди че японците пестели от боя като пръскали кошовете и местата където не се вижда с друга боя (аз карам хонда 93 набор и сичко по колата ми е с един цвят - ... и да определено мисля да мина от отбора на тойота).мисълта ми е как да разбера кво е положението с тая красавица отваряни ли са еърбеци, греди, тва онова кво да гледам. има една голяма метална не боядисана греда пред радиаторите тя нормална ли е щото ми се вижда на някакъв пришълец. ако може дайте снимки на двигателни отсеци по подробни (греди тва онова). другото което ми направи впечатление е скърцането на пластмаси в купето- нормално ли е.
та колата си заслужава като цена ... давайте насоки
Може да са старички но съм харесал една т20 1.8, днес я карах и мотора работеше много добре, не е пъргава кой знае колко, но аз и не търся това.
та притеснява ме следното- определено отпред е муцунясана, въпроса е колко- на фаровете са счупени държачитеи са преправяни и цвета на бронята се разминава със калниците и другото което е явно е пребоядисвана цялата защото надписа селика седи от неправилната страна на емблемата както и коша на мотора има синкав отенък или си е направо тъмно син не знам, а цялата кола е черна. ест търговеца се опитва да ме убеди че японците пестели от боя като пръскали кошовете и местата където не се вижда с друга боя (аз карам хонда 93 набор и сичко по колата ми е с един цвят - ... и да определено мисля да мина от отбора на тойота).мисълта ми е как да разбера кво е положението с тая красавица отваряни ли са еърбеци, греди, тва онова кво да гледам. има една голяма метална не боядисана греда пред радиаторите тя нормална ли е щото ми се вижда на някакъв пришълец. ако може дайте снимки на двигателни отсеци по подробни (греди тва онова). другото което ми направи впечатление е скърцането на пластмаси в купето- нормално ли е.
та колата си заслужава като цена ... давайте насоки
Последно промяна от Akima на 24 Сеп 2015 12:34, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Re: евентуална покупка на celica t20
Според мен не е нормално коша да е друг цвят. Японеца ще загуби пари ако вземе да си играе да прави колата различни бои.
Тази греда пред радиаторите е напълно нормална, служи при сблъсък, на моята и много други които съм виждал е небоядисана.
Сравнително стара е и се очаква износване и скърцане на интериора, аз бих се притеснявал повече по ходовата част, мотора и купето.
Нов внос ли е? Може ли да се свържеш с предишни собственици?
Взимай някой приятел тенекиджия и отивайте да я гледате, той определено ще има набито око, ще забележи къде е китосвано, къде панелите са сваляни и поставени некадърно и т.н.
Тази греда пред радиаторите е напълно нормална, служи при сблъсък, на моята и много други които съм виждал е небоядисана.
Сравнително стара е и се очаква износване и скърцане на интериора, аз бих се притеснявал повече по ходовата част, мотора и купето.
Нов внос ли е? Може ли да се свържеш с предишни собственици?
Взимай някой приятел тенекиджия и отивайте да я гледате, той определено ще има набито око, ще забележи къде е китосвано, къде панелите са сваляни и поставени некадърно и т.н.

Да, нов внос е от италия, предполагам. Благодаря за бързия отговор.
а цвета в багажното отделение различава от това на купето = имам в предвид под мокета там където е резервната гума същия ли е цвета като на купето.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Трябва да е същия, ако не е - лошо, блъскана е.richi написа:а цвета в багажното отделение различава от това на купето = имам в предвид под мокета там където е резервната гума същия ли е цвета като на купето.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Toyota Celica T20 1997
Колеги, привет.
От скоро съм се влюбил във въпросния модел, а именно Celica от 95-98 година.
Спрял съм се на 2.0 175 к.с.
При оглед на този мотор, къде да търся признаци за умора, слаби места и т.н.?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=anj7ms
Това е конкретния модел, в който съм се загледал.
По думите на продавача дясната врата била леко натисната => била за боя и някакъв синхронизатор на скоростите бил за смяна, защото трета скорост понякога влизала трудно.
От скоро съм се влюбил във въпросния модел, а именно Celica от 95-98 година.
Спрял съм се на 2.0 175 к.с.
При оглед на този мотор, къде да търся признаци за умора, слаби места и т.н.?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=anj7ms
Това е конкретния модел, в който съм се загледал.
По думите на продавача дясната врата била леко натисната => била за боя и някакъв синхронизатор на скоростите бил за смяна, защото трета скорост понякога влизала трудно.
Последно промяна от Akima на 24 Сеп 2015 12:35, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Като закъснея, не бързам!
Оглед на селика
Здравейте,колеги!
Нов съм както виждате,искам да попитам за една Celica T20 която се продава от няколко месеца.
Някой ходил ли е да я гледа в какво състояние е?
В момента карам друга японска марка и съм се насочил пак към японска кола,но с по-голям двигател.
Като цяло всякаква инфомация за Celica като тази и по-новите с 143 коня двигателите ще ми е от полза.
Ето я колата:
http://www.cars.bg/c1208986
Благодаря Ви за помощта.
Нов съм както виждате,искам да попитам за една Celica T20 която се продава от няколко месеца.
Някой ходил ли е да я гледа в какво състояние е?
В момента карам друга японска марка и съм се насочил пак към японска кола,но с по-голям двигател.
Като цяло всякаква инфомация за Celica като тази и по-новите с 143 коня двигателите ще ми е от полза.
Ето я колата:
http://www.cars.bg/c1208986
Благодаря Ви за помощта.
Последно промяна от Akima на 13 Окт 2015 01:55, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.Правопис!
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.Правопис!
Re: Toyota Celica T20 1997
Здравейте,
и на мен би ми било полезно, ако някой даде информация - дали трябва да се гледа нещо по-специфично при избор на celica T20 с 2.0 двигател.
Благодаря Ви предварително.
и на мен би ми било полезно, ако някой даде информация - дали трябва да се гледа нещо по-специфично при избор на celica T20 с 2.0 двигател.
Благодаря Ви предварително.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни об
Търсете бройка без много ръжда и със здрави амортисьори.
Това е доста здрава кола.
Интериорът "носи много на бой" и не трябва да е много захабен.
Успех и весели празници.
Това е доста здрава кола.
Интериорът "носи много на бой" и не трябва да е много захабен.
Успех и весели празници.

Помагайте за избор на нова кола?!?
Здравейте,колеги,
реших да си сменя Маздата(мж3 1.6 90жп) с Toyota и съм тук за съвет.
Продава се една Celica T20 1996 1.8 7A-FE 115HP.
Направих едно кръгче - супер е колата - просто японка. biggrin.gif
Наистина ще съм ви благодарен,ако дадете съвет и мнения.
реших да си сменя Маздата(мж3 1.6 90жп) с Toyota и съм тук за съвет.
Продава се една Celica T20 1996 1.8 7A-FE 115HP.
Направих едно кръгче - супер е колата - просто японка. biggrin.gif
- Какво ви е мнението за този мотор 7A-FE?
- Какви са му слабостите как е за поддръжка ,какво се *********** в него и какво да гледам,ако я взимам.
Наистина ще съм ви благодарен,ако дадете съвет и мнения.

Последно промяна от Akima на 27 Яну 2016 23:22, променено общо 2 пъти.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис!!!
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Правопис!!!
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Celica T20 /1993-1999/ - съвети при покупка/конкретни об
Добре дошъл.
Спрете да пишете с 4 и 6 - тук има правила и държим на тях.
По въпросите:
Друго без конкретна обява не смятам да кажа.
Успех с покупката.
Спрете да пишете с 4 и 6 - тук има правила и държим на тях.

По въпросите:
- 7A-FE има ресурс от над 300 000 км.Голям и приличен мотор от златните години на TMC.
- Проверете да не гори повече от необходимото масло.
- Маслото трябва да е сменяно редовно.
- Проверете купето за ръжда.
- Салонът е много издържлив и не трябва да е захабен или мърляв.
- Вижте дали в жабката има учебник по БЕЛ.
Друго без конкретна обява не смятам да кажа.
Успех с покупката.