Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 13 Дек 2006 20:45

El Camino написа: Да взема да ти кажа колко е минимума шумоизолация на новата 7ца дет ша излиза 2008, срещу тая на 5цата ако искаш?
Le Caminski - tova info mi triabva VEDNAGA (ASAP)
btw iskam i link kum soursa!
biggrin.gif tongue.gif
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

El Camino

Мнение от El Camino » 13 Дек 2006 21:20

V35GTR написа:
El Camino написа: Да взема да ти кажа колко е минимума шумоизолация на новата 7ца дет ша излиза 2008, срещу тая на 5цата ако искаш?
Le Caminski - tova info mi triabva VEDNAGA (ASAP)
btw iskam i link kum soursa!
biggrin.gif tongue.gif
Soursa sym az, che po cql den s takiwa gluposti se razprawqm be:). Kolko e - na lichni;).

jamie

Мнение от jamie » 13 Дек 2006 23:07

3 kata vylna ot "plevenska chernoglava" biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 14 Дек 2006 02:47

jamie написа:3 kata vylna ot "plevenska chernoglava" biggrin.gif
Az sum ot Pleven, no ne razbrah! wacko.gif tongue.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 14 Дек 2006 05:09

Japanese_fever написа:
Jamie e ot Lovech ,taka che trebe da si razbral:)
Изображение

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 14 Дек 2006 05:50

Japanese_fever написа:
...овца

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 14 Дек 2006 05:59

PAKETA_1 написа:
Japanese_fever написа:
...овца
Az vinagi sum si bil 4ernata ovtza, za dobro ili losho!
KAkto i tuk, nali se provuzglasih za purviq raTzer na foruma. biggrin.gif

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 14 Дек 2006 07:06

не бе Джапаниз...

Джейми искаше да каже "вълна от плевенска черноглава овца"...порода различна от "средногорска миринозна" ...чат ли си?

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 14 Дек 2006 07:11

^ srednogorskite, starozagorskite u vashiq regionne gi znam,
no mi napomni da si svalq pesenta:
"Aaaaaz sam si izbrah ta-zi sudba
- veeeeee4nata 4erna ovtza!" laugh.gif biggrin.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 14 Дек 2006 10:32

mathematician написа:Като говорим за качество. Тръгнах да гледам разни сравнения.

Колеги,

То за сравняване на качеството си има статистики. И там не се взема отделната кола на някои познат, а става въпрос за статистики на бройки над 20 хиляди продадени автомобила.

Информацията е на база на TUV - германската стандартизационна агенция (нещо като нашето БДС, само че то си работи, за разлика от нашето) и ADAC - съюза на автомобилистите в Германия. Вторите правят класация на марки, продали над 20 000 бройки.
Колега,точно така е,знам ги класациите наизуст.Тойота отстъпва първото място единствено на Порше и един спортен модел на Мерцедес. :thumbsup: Не исках да ги пействам аз,че ме мързеше,правил съм го много пъти.Тези статистики продължават да показват ,че Тойота е била и продължава да бъде еталон за качество в автомобилостроенето.И цялата тази тема,дали е "мит" качеството на Тойота,се обезсмисля. biggrin.gif
П.С. Само да поясня.-TUV е Германската обединена организация за ежегодни технически прегледи.В тяхната статистика трябва да са попаднали над еди колко си хиляди бройки/не помня точно/ продадени коли от дад.модел,за да попадне той в статистиката,затова и Лексус не участва,иначе сигурно щеше да окупира десетката,а след него Тойотите. laugh.gif За германците щеше да остане след 20-то място. biggrin.gif Другата статистика е на ADAC/обединени Германски пътни служби/пътна помощ/.Те също правят статистика,за това,кои марки и модели теглят закъсали най-често,какви повреди имат и т.н..И в тази статистика на дъното е Фиат и Френските коли,както и в TUV. И най-важното,това го признават самите германци.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 14 Дек 2006 10:54

boss написа:
LEXUS написа: Изобщо какви дефекти,какво се е счупило във вашите Тойоти,че се оплаквате от тях,освен счупем халоген laugh.gif .
Абе ти мълча мълча и накрая се нас**, аз ако искам да си карам улющена кола немаше да дам 50 000лв за кола ами щех да си карам шкодата отпреди 25години, така че не ме питай какво и има на колата. Ако искаш мога да ти я продам ама да нема изказваня от сорта свали малко че тука нещо е улющена, какво си правил в тая кола та скоростния лост се е разпаднал, и т.н. Ако исках да я сменям тая кола след 2-3години щях да взема рено сценик или неква такава за два пъти по-малко пари.
Случва се,колега.Наистина не е приятно,дразнещо е,но се случва,при всяка кола може да има пропуск в качеството,но това е минималното,не ти се троши,не те оствя на пътя,всичко работи перфектно,ето това е най-важното.За боята-Ти си с пълно автокаско/предполагам/.Олющена броня,капак,или квото щеш, се признава от застрахователя,отиди и ще ти покрият разходите за пребоядисване,като е толкова олющена. dry.gif
По отношение за купуването на Версото ти,не благодаря,ще купуваме Корола Версо най-вероятно лятото на Софийския автосалон с отстъпка biggrin.gif .Но се чудя дали да е 2.2D-4D/136к.с./ или 1.8VVT-i /129к.с./.Аз клоня към 1.8 бензин,но колата ще се кара страшно много извънградско,така че си заслужава 2.2 дизел обаче ако няма турбо-дупка под 1800 об./мин..Ти нали такава караш,кажи гъвкав ли е мотора,дърпа ли под 1800об./мин.,на първа от 1200 об./мин.,като го настъпиш,дръпва ли,колко оборота прави-минава ли над 4000 об./мин.,тих ли е и т.н..Отвънка е много тих тоя дизел.Какъв разход дава.Тези неща ще ги видя на тест-драйва,но,ако искаш, сподели.

proscrip

Мнение от proscrip » 14 Дек 2006 15:11

El Camino написа:
proscrip написа: ...
Tи май зе да лизгаш по инерция?

Кат си живял 2 години в Щутгарт що не научи, че РАВ4 е най - продавания джип в Германия вече бая години наред?

И кат си карал в средна лента със 180 що пишеш глупости за разхода?

И що сравняваш шумоизолацията на кола висок клас, правена като конкуренция на С класа и А8 със джип wacko.gif. Да взема да ти кажа колко е минимума шумоизолация на новата 7ца дет ша излиза 2008, срещу тая на 5цата ако искаш?

Не искам, нямам нищо против теб, че да те карам да изнасяш секретна информация.
Оставам с впечатлението, че работиш в някой от заводите на БМВ, ама манталитета ти си остава български, то четенето по диогонал е пак наш патент, всъшност кой какво е разбрал, не ме интересува - и аз като бачках в БадКанщат в Даймлер си мислех, че съм голяма работа и че останалите трева пасат и като се изцепя - ае искаш ли да ти покажа тоз мерджан дето още не е излязал!! - сичко мре и ме гледа в ръцете... - ама нищо, с времето ще ти стане ясно, че ако ще и в НАСА да работиш, основното е да разбереш, че нищо съществено не знаеш.

Пък те колите след 2000 г. всите са бързооборотна стока, а не машина - включително и Тойота, БВМ, Мерцедес, ВОЛВО и СААБ - както каза кефа от туй да си караш йънгтаймера е несравним.

Колкото до РАВ 4 - ми те германците са си сноби и след като е най-продавания ДЖИП в Германия, започвам да си мисля, че съвсем са се сциганили, ама то и няма как да е друго след като излезеш по центъра на който и да е голям град виждаш все черни лилипути, а по на север, да визираме Хамбург - албанци.

Като заключение и най-сетне по темата - ми да, момчета и момичета Тойота не е това, което беше, макар да звучи успокояващо, че при всички качеството е паднало значително, затова да се радваме се на старите каляски и да си ги гледкаме - ама кофти, че и резервните части вече са оригинални боклуци...

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 14 Дек 2006 15:37

Офф,проскрип,ти на базата на какво даваш такива заключения,че Тойота не е това,което беше,с какви факти излизаш?!Факти може да ни даде единствено статистиката,не единичните случаи,а статистиката сочи,че Тойота е това,което беше.

El Camino

Мнение от El Camino » 14 Дек 2006 15:58

proscrip написа:[аз като бачках в БадКанщат в Даймлер си мислех, че съм голяма работа и че останалите трева пасат и като се изцепя - ае искаш ли да ти покажа тоз мерджан дето още не е излязал!!
Лошо петров, лошооо!
proscrip написа:
Пък те колите след 2000 г. всите са бързооборотна стока, а не машина - включително и Тойота, БВМ, Мерцедес, ВОЛВО и СААБ - както каза кефа от туй да си караш йънгтаймера е несравним.
Тва така. Ма що са набираш? Сички го потвърдиха до тук - не си оригинален.
proscrip написа:
Колкото до РАВ 4 - ми те германците са си сноби и след като е най-продавания ДЖИП в Германия, започвам да си мисля, че съвсем са се сциганили, ама то и няма как да е друго след като излезеш по центъра на който и да е голям град виждаш все черни лилипути, а по на север, да визираме Хамбург - албанци.
Айдалеее... шес бес десит.
proscrip написа:
Като заключение и най-сетне по темата - ми да, момчета и момичета Тойота не е това, което беше, макар да звучи успокояващо, че при всички качеството е паднало значително, затова да се радваме се на старите каляски и да си ги гледкаме - ама кофти, че и резервните части вече са оригинални боклуци...
Пак циркулираш. Не си интересен да повтаряш мненията на другите.

Ся батка, щи помогнем да си видиш простотиите дет надипли тук, щи кажа за кво се обадиха/обадих момчетата от форума!

1. 4 литрово 2 тонно БМВ! с разход 10 на 100 при 180! Хубаво, усети се каква простотия изръси и замина да чоплиш другаде.

2. Шумоизолация на 7ма серия (топ от дъ топс!) и на Рав (джип, че и то евтин!). Че 7мата серия има общо със Ролса повече от колкото със 5тата серия. Не знам дали се сещаш, че и тука изтропа яко на дръво!

3. Немците не са всъщност немци, ама са пак са сноби?

4. Аз да работя в завод кат теб?

Много крива пътека, петров, много.

proscrip

Мнение от proscrip » 14 Дек 2006 17:17

El Camino написа: ........
3. Немците не са всъщност немци, ама са пак са сноби?

4. Аз да работя в завод кат теб?

Много крива пътека, петров, много.
Евала, по него време инженерите работеха на такива места....

Колкото до шумоизолацията, става въпрос за технологии от преди 15 години вкарани в едната кола и експлоатирани поне 11 - не знам какво е останало от качествата на материалите при тази експлоатция, както си запознат, предполагам, след като не си работил в долнопробните заводи... шумоизолация и вибрации са първостепенни критерии при 80 % от автомобили, селскостопанска и дргута техника.

ПРИМЕР за Даймлер Крайслер - вибрации и шумоизолация - това 2004 г. - при тестовете се оказва, че при определени обороти се възбуждат вибрации на определени елементи от вътрешните панели, от там шум, донякъде дразнещ за качеството, което се претендира, че трябва да има съответния автомобил - следва дискусия на няколко отдела, на която се решава колко струва неутрализирането на проблема и начините за това - производствени разходи + труд на автомобил - 0.42 евро цента - много е - се отсича, и се оставя така както е... При тойотите които съм карал - във всяка има нещо недоизпипано откъм шум и вибрации - и това нови автомобили. Да не говорим, че материалите в тази сфера за последните 10 г. се развиха с темпа на компютрите, а насреща - ??? икономии, дори да не опираме до материалите, то софтуера за подобни изчисления и разработки е на светлинни години от това, което беше преди 15.

А за разхода никой не те кара да вярваш - има достатъчно 740 у немско, намери си една с ръчна ск. кутия и дерзай

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... fueltype=2

ето сам да си погледнеш - тез не ги познавам дето са писали там, да кажеш, че си измислям - като едва ли има повече от две-три лимузини с ръчни скорости - които са с 6-та овърдрайв... виж и собствениците на РАВ 4 колко дават да им харчат машините и тях не ги познавам tongue.gif

Публикувай отговор