Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003

Публикувай отговор
Аватар
valyo_bg

Re: Търся технически грамотни ентусиасти в София

Мнение от valyo_bg » 25 Фев 2014 11:43

@3apu:
Много благодаря за сайта, намерих търсения номер :),

ръчка: 84632
кабел: 84633

@TATI:
Благодаря и за напомнянето за гаранцията, но едва ли ще обърнат внимание, че има още една ръчка отдясно. По принцип първо ще проверя при ТМ колко ще струва самата ръчка и ако цената е много по-висока ще си я купя от евау.
Toyota Avensis Sedan 1.8 VVTI 6MT 2011г.

Аватар
valyo_bg

Мнение от valyo_bg » 02 Мар 2014 14:58

Монтиране на темпомат на Авенсис 3

Вчера монтирахме темпомата. Намерихме ръчката, кабела и пластмасовата капачка, от която излиза, за 100лв от автоморга. Свалена е от волан на Авенсис (2012г) с дясна дирекция, но това няма значение защото волана е един и същ. Ако се поръчват нови от ТМ излизат около 300лв. Намерих и китайски кит-ове в интернет за 60$ без доставката. Монтирането на самата ръчка не е трудно, но го правихме при човек, който си разбира от работата защото не бяхме сигурни дали няма да има някакви изненади – примерно да се налага някакво програмиране за да заработи. Оказа се, че темпомата заработва веднага след като се монтира и свърже – т.е. не се прави нищо допълнително. Това са необходимите стъпки за монтаж на ръчката на Авенсис 3:

1. Свалят се внимателно с права отвертка двете капачки на волана отзад (вляво и вдясно)
2. През дупките им с права отвертка се изместват двете подсигурителни пружини настрани за да се освободи Airbag-a с клаксона – излиза напред
3. Откачат се 2-та куплунга на Airbag-a и се маха настрани за да не пречи – единия е за него, а другия е за клаксона
4. Предварително се включва кабелчето в куплунга на самата ръчка на темпомата за по-удобно – както е на снимката
5. Вкарва се ръчката от вътре на вън (монтира се отдясно на волана), като двата винта, които я държат се навиват много удобно отгоре – т.е. НЕ се сваля волана.
6. Включва се кабелчето в буксата на волана – има си предвидено място до тази на Airbag-a
7. Включват се обратно двата куплунга към Airbag-a и се натиска самия Airbag да си щракне в подсигурителните пружинки от двете страни на волана. Ако се погледне през дупките отзад се вижда как подсигурителните пружинки са влезнали в жлебовете на Airbag-a.
8. Слагаме лявата капачка на волана отзад и нахлузваме върху ръчката на темпомата новата дясна капачка (с дупката) и ги щракваме във волана.

Това е всичко, темпомата заработва веднага щом се свърже ръчката. Дори не е нужно да се откача акумулатора - не записва грешка в Airbag-a заради свалянето му. Просто не давайте на "контакт" докато не се сглоби и свърже всичко. При нас се оказа,че няма сложена лампа в таблото за да светва при пускането му, но за да се сложи трябва да се свали таблото с уредите. Тъй като колата е гаранционна засега няма да я поставяме. Иначе самата лампа за темпомата се намира на километража отдолу – първата отляво. Това не пречи на работата му, просто е индикация, че е включен.

Все пак ако някой мисли, че няма да се справи сам мога да препоръчам Жоро - човека който ни го монтира в неговия сервиз в Пазарджик.

Това са пълните каталожни номера на ръчката и кабела:

ръчка: 84632-05010
кабел: 84633-05010

Това е снимка на необходимите части:
Прикачени файлове
Avensis3_cruize_control.JPG
Avensis3_cruize_control.JPG (43.94 KiB) Преглеждано 2828 пъти
Toyota Avensis Sedan 1.8 VVTI 6MT 2011г.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 07 Мар 2014 22:23

И без капачето става. cool.gif

Изображение
Изображение
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
dechobg

Мнение от dechobg » 20 Мар 2014 08:19

Kiki написа:И без капачето става. cool.gif

Изображение
Изображение
Здравей!
Би ли ми казал коя година ти е колата и с кой мотор е?Преди няколко дена се сдобих с лостче за круиз контрол.
И по принцип на волана ли се монтира или може да не е на волана?

Поздрави!
Toyota Avensis 2.0 D4D Wagon CDT250L-AWMEYW 10/2005

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 21 Мар 2014 09:59

Знам че отговора ще е че не може, но аз пак да си попитам че много ми липсва круиз контрола.

Някой да е пробвал да подкара такъв на Avensis T25 1.8 VVTi с окабеляване до компютъра ?
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (13.18 KiB) Преглеждано 2727 пъти
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 21 Мар 2014 20:40

dechobg написа:
Здравей!
Би ли ми казал коя година ти е колата и с кой мотор е?Преди няколко дена се сдобих с лостче за круиз контрол.
И по принцип на волана ли се монтира или може да не е на волана?
Поздрави!
2004г 2.0 Д4Д 116кс
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 21 Мар 2014 21:35

steich написа:Знам че отговора ще е че не може, но аз пак да си попитам че много ми липсва круиз контрола.

Някой да е пробвал да подкара такъв на Avensis T25 1.8 VVTi с окабеляване до компютъра ?
Закачи колата на диагностика и виж дали в модулите има Cruise Control . Все пак , 20 страници се обсъждаше , че не може да се сложи , но ти може да си първият. laugh.gif
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 21 Мар 2014 21:52

А може просто да се наведе и да види дали има изключвателя на педала съединителя.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

deqn86

Мнение от deqn86 » 22 Мар 2014 16:52

iovkito написа:
steich написа:Знам че отговора ще е че не може, но аз пак да си попитам че много ми липсва круиз контрола.

Закачи колата на диагностика и виж дали в модулите има Cruise Control . Все пак , 20 страници се обсъждаше , че не може да се сложи , но ти може да си първият. laugh.gif
На моята пишеше, че не може но след поставянето на лостчето се оказа че имам СС :)

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 22 Мар 2014 22:07

А имаше ли изключвател на педала съединителя ?

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

deqn86

Мнение от deqn86 » 22 Мар 2014 23:04

steich написа:А имаше ли изключвател на педала съединителя ?
Да, всичко си имаше просто на диагностиката не излизаше. Добре че колегата diesel_power реши да си поиграе тъй тъй бях бъхтал пътя до Бургас и да пробва все пак да свържи кабелите :)

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 23 Мар 2014 12:13

На някой да му се намира свободно лостче за проба ?

deqn86

Мнение от deqn86 » 23 Мар 2014 21:23

steich написа:На някой да му се намира свободно лостче за проба ?
Не ти трябва лостче :) даваш на късо кабелите където ще се свързва лостчето докато си на контакт и светне ли ти лампата на таблото (стига да не е изгоряла) и ще знаеш.

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 24 Мар 2014 09:25

Обикновено за различните функции/бутони има различни съпротивления, тъй че пълно късо не знам дали е най-удачния вариант за проба.

deqn86

Мнение от deqn86 » 24 Мар 2014 13:27

steich написа:Обикновено за различните функции/бутони има различни съпротивления, тъй че пълно късо не знам дали е най-удачния вариант за проба.
Май наизуст говорим? Има много теми, схеми и видеа за подобни проекти в нета. Нямам никаква изгода да те лъжа или подвеждам, просто исках да ти спестя времето в ровене и четене.
Успех с начинанието :thumbsup:

Публикувай отговор