Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Мнение
от slowtraveler » 15 Фев 2014 17:15
zi_zi_top написа:Към Източно Европейския пазар се насочват автомобилите, който са слезли от конвейра с някакви проблеми и са отстранени, но все пак не са 100% наред, а също и сглобените коли от местни или регионални заводи, които работят с регионални доставчици на части и компоненти....
Не съм съвсем съгласен. Да, произвеждат се с 'локализирани' за местния пазар опции, което е напълно нормално (например за Русия се предлагат автомобили с усилено окачване и без някои по-капризни двигатели)....
Но пък да кажеш, че някой 'филтрира' автомобили ми се струва нелогично - процента проблемни автомобили не е толкова голям, че да насити пазар.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 18 Фев 2014 14:35
chukich написа:Купена нова кола в Германия и същата такава нова от България, голяма е разликата в качеството.
Това важи и за Тойота.
Това от къде го разбра? Изобщо нямам подобни впечатления. Разликата е само и единствено в екстрите и пакетите с които се предлагат и цената разбира се. Качеството не е различно.

Not_active_user_1
-
chukich
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение
от chukich » 18 Фев 2014 19:59
prius 3 написа:chukich написа:Купена нова кола в Германия и същата такава нова от България, голяма е разликата в качеството.
Това важи и за Тойота.
Това от къде го разбра? Изобщо нямам подобни впечатления. Разликата е само и единствено в екстрите и пакетите с които се предлагат и цената разбира се. Качеството не е различно.

1.това важи за всички продукти предназначени за държави като България, Румъния, Сърбия и подобни от източния блок.
За колите го знам от сигурен човек работещ в тази индустрия. Качеството на отделните части го делят на примерно 3 категории. 1ва категоря е за западния пазар, 2ра за държави като нашата, 3та е за резервните части.
Дори сега си спомням как един приятел си купи нов ярис от БГ, а друг пак нов, но от Гърция. Дори нови, се забелязваше разлика в пластмасата по таблото. Яриса от гърция и до ден днешен (близо 50х км) няма нищо сменяно освен масло, а другия от БГ сменя свещи, накладки и също имаше проблем със скоростната кутия и нещо по окачването (същите километри +\- 10х км)
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
chukich
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 13:11
Чукич, не е така. Това са градски легенди за различните видове качества на автомобилите. Както и да е, няма да спорим. Имам познати, които работят в БМВ и инфото ми е от първа ръка. Освен това едната ми специалност е индустриално управление, работил съм в машиностроителни предприятия и там качеството е едно по принцип. Всеки детайл има допуски. Влиза ли в допуските е годен. Не влиза ли се маха и не се влага в нищо. Друг е въпроса какво е нивото на КК (Качествен Контрол). Ако там куцат нещата е нормално да стават грешки. При Тойота КК е на може би едно от най-високите нива и не вярвам да правят компромиси. Доказват го и класациите по качество и надеждност, където марката е винаги на челните места навсякъде по света. За Ярисите, които споменаваш е някакво кофти съвпадение или стечение на обстоятелствата. Има го момента, че и нов автомобил може да даде дефекти, дори и да е Тойота.

Not_active_user_1
-
slowtraveler
Мнение
от slowtraveler » 21 Фев 2014 14:40
На колежката и бе взет ярис преди няколко години (май станаха вече 5г), най-високото оборудване (вкл.навигация и т.н.)...
Качеството - без забележки. Нито следа от износване или 'евтина пластмаса' вътре, нито проблеми от техническа гледна точка (Д4Д дизелче).
slowtraveler
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Scott » 21 Фев 2014 15:09
slowtraveler написа:...Качеството - без забележки...
Аз съм сколонен да вярвам на Чукича. Откак многоуважаемия колега Приус3 отбеляза че на Ауди/БМВ/Мерцедес им горят на поразия ЛЕДовете отзад ми изтекоха очите и един не съм видЕл още. Явно в Германия качеството е по-зле.
Scott
-
slowtraveler
Мнение
от slowtraveler » 21 Фев 2014 16:15
Scott написа:... Откак многоуважаемия колега Приус3 отбеляза че на Ауди/БМВ/Мерцедес им горят на поразия ЛЕДовете отзад ми изтекоха очите и един не съм видЕл още. Явно в Германия качеството е по-зле.

Тук явно също метеорологичните условия спомагат за дълговечност на диодите - и аз не съм срещал изгорял светодиод на кола на пътя, с изключение на 'китайскитею афтърмаркет истории - преди няколко дни видях на едно ауди 80 светодиодни габарити - примигваха си равномерно

slowtraveler
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 23:09
„Те такова животно нема, възкликнал шопът, като видял жирафа в зоологическата градина.“, че и вашата работа същата.
Ей ви на пресни, пресни картинки от днес и моля не ме амбицирайте да се разкарвам с фотоапарат, като папарак и да снимам само заради това, че вие не сте виждали! Аз, всеки ден ги виждам. На многоуважаемият колега Scott му е простено. То там на Албиона освен мъгла и дъжд друго не вижда. Нормално е да му е все запотено стъклото и изгорелите ледчета да са незабележими за него. Пък и имам усещането, че скоро не е посещавал очен лекар. Доста неща му се привиждат и си ги съчинява едни...
Например ...„горят на поразия“... Не се сещам някъде да съм го ползвал.

- audi a 5 001.jpg (311.09 KiB) Преглеждано 2005 пъти

- audi a 5.jpg (322.35 KiB) Преглеждано 2005 пъти
Not_active_user_1
-
slowtraveler
Мнение
от slowtraveler » 21 Фев 2014 23:33
Да не би да има фадинга на габарите при включен мигач? Не се заяждам - просто виждам, че при включен мигач долния ред LED е изгаснал...
slowtraveler
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 23:42
Коледна елха с премигващи лампички виждал ли си? Нещо такова е. На няколко съм го виждал и явно си е проблем. И на други модели съм ги виждал на същата марка. На ФВ същата работа тези Голфовете с кръглите фарове. На Мерцедесите Е-клас също са много. На БМВ най-малко съм виждал. Автопарка тук е предимно от тези марки, движа се редовно из града, задръствания, светофари и се набива на очи просто.
Not_active_user_1
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Scott » 22 Фев 2014 00:06
prius 3 написа:Коледна елха с премигващи лампички виждал ли си?...
Интересно книжле за напреднали - Automotive Lighting and Human Vision
Scott
-
LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение
от LEXUS » 22 Фев 2014 00:26
Между другото, с риск да разочаровам колегата-германофил Scott biggrin.gif , ще споделя, че преди време забелязах именно неработещ LED стоп на Ауди А8, тоест премигваше като тези старите луминсцентни лампи,ако се сещате, много досадно и дразнещо, мисля,че беше и с намалена интензивност на светлината от Led-а или просто беше габарит. Но за подробности не съм сигурен. Направи ми впечатление, че колата е сравнително нова, всъщност предпоследното Ауди А8. Учуди ме,защото мисля,че LED светлините са надеждна техника, и то по-надеждна от крушките, но очевидно и там се случват повреди, дори и при нови модели.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
LEXUS
-
slowtraveler
Мнение
от slowtraveler » 22 Фев 2014 08:04
prius 3 написа:Можеш да не ми благодариш, че ти показвам изгорели ледчета. Нали не беше виждал. Хайде гледкай!

...
На тази снимка май няма изгорели
Но да - на снимките се виждат умрели сектори. Може да са направили глупостта да икономисат светодиоди, пускайки останалите близко до граничния им ток...
Светодиода държи безпроблемно когато е далеч от максимално натоварване... Не съм броил колко светодиода имаше в стопа на Маздата, но бяха навярно поне три пъти повече отколкото на горната снимка. И допълнителни - за стопа, засветвайки ярко заедно и с 'габаритните', които също увеличаваха интензитета (увеличен ток)...
slowtraveler
-
Not_active_user_1
Мнение
от Not_active_user_1 » 22 Фев 2014 11:03
slowtraveler написа:prius 3 написа:Можеш да не ми благодариш, че ти показвам изгорели ледчета. Нали не беше виждал. Хайде гледкай!

...
На тази снимка май няма изгорели
Но да - на снимките се виждат умрели сектори. Може да са направили глупостта да икономисат светодиоди, пускайки останалите близко до граничния им ток...
Светодиода държи безпроблемно когато е далеч от максимално натоварване... Не съм броил колко светодиода имаше в стопа на Маздата, но бяха навярно поне три пъти повече отколкото на горната снимка. И допълнителни - за стопа, засветвайки ярко заедно и с 'габаритните', които също увеличаваха интензитета (увеличен ток)...
Май по-добре да имаше, че с тези нюанси на жълтото и червеното, щеше да ме е срам да карам този немски премиум с китайски ледчета. Между другото човека, собственик на колата пуснал снимката е написал горе-долу същото. Хубавото в случая е, че тази кола ще мине без проблем хАмериканския и европейски технотест. На това му се вика иновация. Задни светлини 2 в 1. Караш навсякъде по света.

Not_active_user_1