Тойота отново начело на класациите за здравина и в Германия

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 373 пъти

Re: Тойота отново начело на класациите за здравина и в Герма

Мнение от slowtraveler » 15 Фев 2014 17:15

zi_zi_top написа:Към Източно Европейския пазар се насочват автомобилите, който са слезли от конвейра с някакви проблеми и са отстранени, но все пак не са 100% наред, а също и сглобените коли от местни или регионални заводи, които работят с регионални доставчици на части и компоненти....
Не съм съвсем съгласен. Да, произвеждат се с 'локализирани' за местния пазар опции, което е напълно нормално (например за Русия се предлагат автомобили с усилено окачване и без някои по-капризни двигатели)....
Но пък да кажеш, че някой 'филтрира' автомобили ми се струва нелогично - процента проблемни автомобили не е толкова голям, че да насити пазар.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Фев 2014 14:35

chukich написа:Купена нова кола в Германия и същата такава нова от България, голяма е разликата в качеството.
Това важи и за Тойота.
Това от къде го разбра? Изобщо нямам подобни впечатления. Разликата е само и единствено в екстрите и пакетите с които се предлагат и цената разбира се. Качеството не е различно. smile.gif

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от chukich » 18 Фев 2014 19:59

prius 3 написа:
chukich написа:Купена нова кола в Германия и същата такава нова от България, голяма е разликата в качеството.
Това важи и за Тойота.
Това от къде го разбра? Изобщо нямам подобни впечатления. Разликата е само и единствено в екстрите и пакетите с които се предлагат и цената разбира се. Качеството не е различно. smile.gif
1.това важи за всички продукти предназначени за държави като България, Румъния, Сърбия и подобни от източния блок.
За колите го знам от сигурен човек работещ в тази индустрия. Качеството на отделните части го делят на примерно 3 категории. 1ва категоря е за западния пазар, 2ра за държави като нашата, 3та е за резервните части.
Дори сега си спомням как един приятел си купи нов ярис от БГ, а друг пак нов, но от Гърция. Дори нови, се забелязваше разлика в пластмасата по таблото. Яриса от гърция и до ден днешен (близо 50х км) няма нищо сменяно освен масло, а другия от БГ сменя свещи, накладки и също имаше проблем със скоростната кутия и нещо по окачването (същите километри +\- 10х км)
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 13:11

Чукич, не е така. Това са градски легенди за различните видове качества на автомобилите. Както и да е, няма да спорим. Имам познати, които работят в БМВ и инфото ми е от първа ръка. Освен това едната ми специалност е индустриално управление, работил съм в машиностроителни предприятия и там качеството е едно по принцип. Всеки детайл има допуски. Влиза ли в допуските е годен. Не влиза ли се маха и не се влага в нищо. Друг е въпроса какво е нивото на КК (Качествен Контрол). Ако там куцат нещата е нормално да стават грешки. При Тойота КК е на може би едно от най-високите нива и не вярвам да правят компромиси. Доказват го и класациите по качество и надеждност, където марката е винаги на челните места навсякъде по света. За Ярисите, които споменаваш е някакво кофти съвпадение или стечение на обстоятелствата. Има го момента, че и нов автомобил може да даде дефекти, дори и да е Тойота. smile.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 21 Фев 2014 14:40

На колежката и бе взет ярис преди няколко години (май станаха вече 5г), най-високото оборудване (вкл.навигация и т.н.)...
Качеството - без забележки. Нито следа от износване или 'евтина пластмаса' вътре, нито проблеми от техническа гледна точка (Д4Д дизелче).

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 21 Фев 2014 15:09

slowtraveler написа:...Качеството - без забележки...
Аз съм сколонен да вярвам на Чукича. Откак многоуважаемия колега Приус3 отбеляза че на Ауди/БМВ/Мерцедес им горят на поразия ЛЕДовете отзад ми изтекоха очите и един не съм видЕл още. Явно в Германия качеството е по-зле.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 21 Фев 2014 16:15

Scott написа:... Откак многоуважаемия колега Приус3 отбеляза че на Ауди/БМВ/Мерцедес им горят на поразия ЛЕДовете отзад ми изтекоха очите и един не съм видЕл още. Явно в Германия качеството е по-зле.
tooth.gif Тук явно също метеорологичните условия спомагат за дълговечност на диодите - и аз не съм срещал изгорял светодиод на кола на пътя, с изключение на 'китайскитею афтърмаркет истории - преди няколко дни видях на едно ауди 80 светодиодни габарити - примигваха си равномерно tooth.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 23:09

„Те такова животно нема, възкликнал шопът, като видял жирафа в зоологическата градина.“, че и вашата работа същата. tooth.gif
Ей ви на пресни, пресни картинки от днес и моля не ме амбицирайте да се разкарвам с фотоапарат, като папарак и да снимам само заради това, че вие не сте виждали! Аз, всеки ден ги виждам. На многоуважаемият колега Scott му е простено. То там на Албиона освен мъгла и дъжд друго не вижда. Нормално е да му е все запотено стъклото и изгорелите ледчета да са незабележими за него. Пък и имам усещането, че скоро не е посещавал очен лекар. Доста неща му се привиждат и си ги съчинява едни... tooth.gif
Например ...„горят на поразия“... Не се сещам някъде да съм го ползвал.
audi a 5 001.jpg
audi a 5 001.jpg (311.09 KiB) Преглеждано 2011 пъти
audi a 5.jpg
audi a 5.jpg (322.35 KiB) Преглеждано 2011 пъти

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 21 Фев 2014 23:33

Да не би да има фадинга на габарите при включен мигач? Не се заяждам - просто виждам, че при включен мигач долния ред LED е изгаснал...

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 21 Фев 2014 23:42

Коледна елха с премигващи лампички виждал ли си? Нещо такова е. На няколко съм го виждал и явно си е проблем. И на други модели съм ги виждал на същата марка. На ФВ същата работа тези Голфовете с кръглите фарове. На Мерцедесите Е-клас също са много. На БМВ най-малко съм виждал. Автопарка тук е предимно от тези марки, движа се редовно из града, задръствания, светофари и се набива на очи просто.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 22 Фев 2014 00:06

prius 3 написа:Коледна елха с премигващи лампички виждал ли си?...
Интересно книжле за напреднали - Automotive Lighting and Human Vision

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 22 Фев 2014 00:26

Между другото, с риск да разочаровам колегата-германофил Scott biggrin.gif , ще споделя, че преди време забелязах именно неработещ LED стоп на Ауди А8, тоест премигваше като тези старите луминсцентни лампи,ако се сещате, много досадно и дразнещо, мисля,че беше и с намалена интензивност на светлината от Led-а или просто беше габарит. Но за подробности не съм сигурен. Направи ми впечатление, че колата е сравнително нова, всъщност предпоследното Ауди А8. Учуди ме,защото мисля,че LED светлините са надеждна техника, и то по-надеждна от крушките, но очевидно и там се случват повреди, дори и при нови модели.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 22 Фев 2014 00:33

Можеш да не ми благодариш, че ти показвам изгорели ледчета. Нали не беше виждал. Хайде гледкай! tooth.gif
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Още искаш ли или за тази вечер ти стигат толкова? Все пак ще можеш да се хвалиш, че си виждал, това което до днес не беше. tooth.gif
Нищо не каза за това къде съм ползвал ...„горят на поразия“...! Не се заяждам, но доста често си измисляш някой неща и фантазираш. Това не е хубаво за добрия диалог. Ако ще ме цитираш го прави, без да вкарваш свои думи и да променяш смисъла! smile.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 22 Фев 2014 08:04

prius 3 написа:Можеш да не ми благодариш, че ти показвам изгорели ледчета. Нали не беше виждал. Хайде гледкай! tooth.gif
Изображение...
На тази снимка май няма изгорели tongue.gif
Но да - на снимките се виждат умрели сектори. Може да са направили глупостта да икономисат светодиоди, пускайки останалите близко до граничния им ток...
Светодиода държи безпроблемно когато е далеч от максимално натоварване... Не съм броил колко светодиода имаше в стопа на Маздата, но бяха навярно поне три пъти повече отколкото на горната снимка. И допълнителни - за стопа, засветвайки ярко заедно и с 'габаритните', които също увеличаваха интензитета (увеличен ток)...

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 22 Фев 2014 11:03

slowtraveler написа:
prius 3 написа:Можеш да не ми благодариш, че ти показвам изгорели ледчета. Нали не беше виждал. Хайде гледкай! tooth.gif
Изображение...
На тази снимка май няма изгорели tongue.gif
Но да - на снимките се виждат умрели сектори. Може да са направили глупостта да икономисат светодиоди, пускайки останалите близко до граничния им ток...
Светодиода държи безпроблемно когато е далеч от максимално натоварване... Не съм броил колко светодиода имаше в стопа на Маздата, но бяха навярно поне три пъти повече отколкото на горната снимка. И допълнителни - за стопа, засветвайки ярко заедно и с 'габаритните', които също увеличаваха интензитета (увеличен ток)...
Май по-добре да имаше, че с тези нюанси на жълтото и червеното, щеше да ме е срам да карам този немски премиум с китайски ледчета. Между другото човека, собственик на колата пуснал снимката е написал горе-долу същото. Хубавото в случая е, че тази кола ще мине без проблем хАмериканския и европейски технотест. На това му се вика иновация. Задни светлини 2 в 1. Караш навсякъде по света. tooth.gif

Публикувай отговор