Въпроси за покупка на Avensis T25 2.2 D4D / DCAT

Публикувай отговор
Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Re: Въпрос за покупка на Avensis 2.2 D4D

Мнение от digitalpr » 29 Апр 2013 13:48

Това е странно. Първия Авенсис, който гледах, когато купувах моя, го закарах в ТМ Запад.
Вярно дадох 90лв за преглед, но освен че ми казаха пълната история на автомобила (а той не беше български дори), ме извикаха и да я видя отдолу, докато е на подемника! Можеби ако си вече там, нещата не са като по телефона.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 29 Апр 2013 14:55

noemis написа:Благодаря за отговорите.
Днес звъннах в ТМ Ауто, да ги питам дали могат да ми кажат по колата какво е правено. Отговориха ми, че нямали такава политика. Можело единствено да дам 90 лева за преглед ходова част и компютърна диагностика.
Не искат да ми кажат какво е правено по колата и това е. Някой знае ли човек, на който да му платя и дойде с мене да разгледа колата дали е наред?
Колега, закарай колата в ТМ Изток. Потърси едно много свестно момче - Боян Манолов. Той се занимава с автомобилните препродажби. Прегледа от 90 лева няма как да избегнеш но съсм сигурен, че няма да спести нищо от състоянието и историята на колата. Успех !

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 29 Апр 2013 18:41

На този преглед/диагностика може ли да се засече дали гори масло? Май само сканират компа за грешки и тестват окачването.
Аз като правих подобна диагностика преди закупуване казаха, че всичко е нормално - само предни дискове за смяна. В документа беше посочено само параметрите на дюзите (варираха от 0.1 до 0.3 със знаци + и -)

Най-добре да ти извадят сервизна история, че тия липсващи капаци силно ме съмняват.

П.С. Обади се и на дилърите в различни градове, може да имат нещо подходящо. На мен ми се обадиха от Русе (предварително им бях казал какво търся) с оферта и цената беше около 22 000лв Luxury, но вече бях купил. Дилърите дават гаранция 6 месеца или 6000км и проверяват продаваните коли много обстойно.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 29 Апр 2013 19:23

biro написа:Дилърите дават гаранция 6 месеца или 6000км и проверяват продаваните коли много обстойно.
Въобще не проверяват колите! Дават гаранция 6м., защото вече е задължителна за всички джамбази, дори и за онези на Горубляне! За някои коли имат сервизна история (тези, които са сервизирани в официален сервиз), но за много други нямат, а точно те са мнозинството!
Изображение

noemis

Мнение от noemis » 29 Апр 2013 21:18

Да знам, че дилърите дават 6 месеца гаранция. Тази кола има удължена гаранция до октомври 2014 т.е. близо още година и половина.
Ами след празниците ще отида направо в TM Ауто да ги питам дали ще я дадат тази история на колата. Не знам защо така не искат да я дават. Такава им била политиката да защитават клиентите си. Ама като гледам не мислят за бъдещите си клиенти ;)

Аз за тези капаци за пръскалките не се притеснявам. Не знам защо всички за тях приказват :)
Пръскалките работят. Излизат пръскат и се прибират. Днес покрай мен мина един Авенсис без едно капаче. Ако някой знае как се захващат тези капачета да сподели, че да придобия представа дали могат лесно да паднат(примерно като заореш предната броня)

Има леко счупена броня отпред(на снимката се вижда). Продавача каза, че е заведена щетата към каското и ще го оправят.

Както казах повече ме притеснява разхода на масло. Значи колата, че гори масло гори. Защото в багажника имаше две тубички по литър. Продавача каза, че горяла между 500-750 мл и то след 12000 до 15000 км. Но нали ако гореше толкова малко нямаш нужда да носи в багажника масло. Не знам какво да мисля.
Toyota Avensis 2.2 d4d 2009 Т25
Toyota Yaris 1.3 2008

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 29 Апр 2013 21:51

noemis написа:Защото в багажника имаше две тубички по литър.
Че то аз нося 4 литра течност за чистачки в багажника...? И масло имам една бутилка от литър - не съм доливал, но не пречи да имам.
А що за шофьор не носи масло?
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 29 Апр 2013 21:58

Погледни картера! Ако е омаслен, не го гори, а тече и трябва само да се презалепи картера (сравнително често се случва). Много по-вероятно за този ДВГ. На този ДВГ разходът на масло нормално е около 1500 мл за 15 000 км. Все пак е с турбо и е дизел.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

noemis

Мнение от noemis » 29 Апр 2013 22:07

Мерси за отговора. Картера виждали се? Нали има кори отдолу.
Че то аз нося 4 литра течност за чистачки в багажника...? И масло имам една бутилка от литър - не съм доливал, но не пречи да имам.
А що за шофьор не носи масло?
И аз нося масло в багажника към 2 туби по 2 литра. В момента колата, която я карам ми гори към литър на 800 км. Затова толкова държа да не гори много масло ;)
Toyota Yaris 1.3 2008

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 29 Апр 2013 22:21

noemis написа: Аз за тези капаци за пръскалките не се притеснявам. Не знам защо всички за тях приказват :)
И аз мисля, че това не е важно- и да е удряна в някоя преспа или леко ударена, какво от това ако е оправена добре и геометрията на предницата не е нарушена и не износва гумите неправилно, а това се вижда.
Както казах повече ме притеснява разхода на масло.
Е, не е добре да купиш скъпа кола, която гори масло..., но не е края на света ако не е много. не знам друг тест, освен да се провери при форсиране дали излиза пушек. Съвсем ориентировъчно-Проблем ако: Черен- дюзи, горивна система. Бял- гарнитура, вода в цилиндрите. Синкав- разход на масло.
Не знам защо много от съвременните коли конструктивно са заложили да горят повечко масло ( в сравнение с едно време), може да е компромис с нещо друго. За други пък е прекалено много заради производствени грешки в материалите на сегментите примерно. В инструкциите за експлоатация даже производителите са си вързали гащите с безумна норма(вижте си книжката с колата), след която приемат, че е за ремонт, за да не им досаждат капризни клиенти докато е в гаранция, а след това с кеф биха оправили проблема...
Пример- на времето имах Вектра Б, 1.6 и преди да я купя не бях чел, че до определена година имат проблем с маслото.Е, доста беше 0.5-1л на 1000км, но не пушеше, никакви проблеми...просто не сменях масло, само филтри от време на време и доливах постоянно от най-евтиното biggrin.gif Ама не ми пукаше, взех я евтино- £800 на 8г, тогава в БГ бяха около 5-6000лв...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 29 Апр 2013 22:36

Що търсите под вола теле? Нямало ги капачките на пръскалките, имало бутилка с масло, което ме подсети, че трябва да си изкарам мойте туби от последната ми смяна, че ще е срам като разхождам 2 пет литрови туби в багажника. Ако колата си е в ред, нито капачките, нито бутилките масло са проблем. Да, 500-750мл на 15к км е нормален разход. Може просто човека да иска да пътува спокоен и поради тази причина да си носи една бутилка с масло или две. Като се погледне колата, тогава може да се обсъжда кое добре и кое не.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 29 Апр 2013 22:40

noemis написа: Картера виждали се? Нали има кори отдолу.
Предполагам, че и на 2.2 има кора отдолу (освен ако по сервизите са спестили да я сложат, пластмасовите копчета се чупят/губят, връзват със свински опашки...). Скоро сменях маслото, при мен на 2.0 има кора и отвътре е залепен някакъв дунапрен за шумоизолация.Та ако има голям теч, той ще се види и по кората. Предвидено е филтъра и маслото да се сменят без да се маха кората, но с махане е по-удобно. При мен картера, а и навсякъде беше сухо. Когато я купих имах омасляване под горната кора около дюзите, но то е било от мурдарското наливане/разливане на масло. Като го измих, сега целия двг е сух.
Мислех, че омаслените картери/капаци на клапани бяха едно време при соц возилата и старите Опели...на японските не знам...щом казвате, че се случва. И на предния ми Нисан и сега няма течове.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

noemis

Мнение от noemis » 12 Юни 2013 11:15

Здравейте отново,
След дълго чакане вчера най-после взех колата ;)
Toyota Yaris 1.3 2008

Аватар
krass1

Мнение от krass1 » 18 Юни 2013 15:35

Честито,

Публикуваи малко снимки да я видим. Както и какво си и оправял след като я взе.
Аз всичко си описах тук :> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=363279
Toyota Avensis Wagon 2 2007 2.2 D4-D 148hp facelift
Изображение

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 18 Юни 2013 18:59

Честито колега и много безаварийни километри с новата придобивка!

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 07 Юли 2013 20:57

Честито и със здраве да си я караш и много безаварийни километри.

За да не отварям нова тема, за колко км. е нормално да се износят предни и задни дискове ? Гледах един Авенсис на Горубляне със сменени дискове на 145 000 км. ... предполагам не са реални, но да се ориентирам горе долу.
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

Публикувай отговор