Въпроси за покупка на Avensis T25 2.2 D4D / DCAT
Въпроси за покупка на Avensis T25 2.2 D4D / DCAT
Мнение от noemis » 26 Апр 2013 23:08
http://www.cars.bg/c162743
Искам да ви попитам какво ви е мнението за тази кола. Какво мислите за нея, ходих да я гледам хареса ми долу горе. Това, което се чудя е за разхода на масло. Продавача каза, че горяла между 500 и 750 мл от смяна на смяна(на 15000 км). Но в багажника имаше две тубички по литър. Та не знам какво да си мисля. Ако гори до 750 мл, за какво трябва да има за доливане въобще? Нали от min до max на щеката са 1.5 литра.
Някой може ли да ме насочи към хора, които могат да я погледат и да кажат как е колата.(Двигател, турбо, съединител, ходова част)
Поздрави
Причина: Променено заглавие.
Toyota Yaris 1.3 2008
noemis
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Re: Въпрос за покупка на Avensis 2.2 D4D
Мнение от biro » 27 Апр 2013 09:32
Ако си харесал точно този автомобил предложи на продавача да отидете на диагностика в Тойота, там ще ти кажат всичко. Искай и сервизна история.
biro
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от JapCar » 28 Апр 2013 01:04
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Avensis
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от Freedom » 28 Апр 2013 08:45
Успех с преговорите!
Freedom
digitalpr
- JapCar
Мнение от JapCar » 28 Апр 2013 15:45
И да е залежала, 2009 трябва да е година на производство, не на продажба...1 г разлика прави впечатление, има някакво шменти капели, купувача трябва да изясни това. Ако беше фалшификация , т.е. произведена 2006, когато излиза фейс лифта и с фалшиви документи се продава за 2008, не буди съмнение и някой може и да не тръгне да проверява и да мине..., но произведена 2009, когато от 1г се прави съвсем различен модел...буди съмнение.Freedom написа:Интересна година, наистина. Трябва да е залежала по магазините, което е малко вероятно.
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
iovkito
Мнение от digitalpr » 28 Апр 2013 17:09
Годината в талона е годината на първа регистрация (продажба), не на производство.JapCar написа:И да е залежала, 2009 трябва да е година на производство, не на продажба...
digitalpr
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 28 Апр 2013 17:13
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Freedom
- JapCar
Мнение от JapCar » 28 Апр 2013 20:56
Аз това не го знаех и вероятно си правzi_zi_top написа:Почти през цялата 2009 г. вървеше промоция на Авенсиси Т25 на склад до изчерпване на количествата. Възможно е да е купена тогава! .

Yaris, 1,33, 2010
JapCar
Мнение от noemis » 28 Апр 2013 21:57
Мен не ме притесняват капачетата на пръскалките

Най-много ме спират двете туби масло в багажника. Продавача е писал октомври 2009, защото тогава я е купил. Иначе като я гледах, по стъклата имаше 8-маца. Така, че най-вероятно е произведена 2008.
Toyota Yaris 1.3 2008
noemis
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение от Kiki » 29 Апр 2013 07:19
Ето точно тук трябва да се усъмниш в лоялноста на продавача.noemis написа:Днес нямах цял ден интернет и затова не съм писал.
Мен не ме притесняват капачетата на пръскалкитеПродавача каза, че са изпадали пръскалките. Май едната е при него, бил я прибрал.

Какво значи-изпаднали? Едното било при него, а другото го няма, защото е счупено при удара, нали?
Ако така изпадаха пръзкалките, нямаше де има една кола с пръскалки. Има коли на по 10 г, защо на тях не са изпаднали, а?

Kiki
-
Мнение от scorpion » 29 Апр 2013 11:58
Моята я купих в началото на юни/2009 ... залежала вероятноzi_zi_top написа:Почти през цялата 2009 г. вървеше промоция на Авенсиси Т25 на склад до изчерпване на количествата. Възможно е да е купена тогава! Да не забравяме, че тогава беше първия стрес от кризата и продажбите паднаха катастрофално.

Две бяха причините да се пуснат авенсисите на промоция тогава: налични автомобили от фейслифта и излезлия същевременно новия модел.
Аз лично избрах фейслифта заради чудесната цена, двигателя и най-високото оборудване за модела... За тези пари тогава ми предлагаха Т3 но с далеч по-слаб двигател и то бензинов, ниско ниво на оборудване и даже с около хилядарка по-скъп ...
Колега, ако ти харесва колата и внимателен оглед не показва удар отпред (това с пръскалките е важен признак!) я взимай. Ако някой ти каже, че турбодизелов мотор не пипа масло ... не му вярвай. В зависимост от карането е нормално за 15 хиляди да пипне литър. Доколкото знам при фейслифта и то този ДВГ няма проблем с маслото, освен нормалната консумация ...
Иначе като динамика (предполагам и 6 скорости) и разход на гориво количката е екстра ! Успех !
scorpion
Мнение от noemis » 29 Апр 2013 13:35
Днес звъннах в ТМ Ауто, да ги питам дали могат да ми кажат по колата какво е правено. Отговориха ми, че нямали такава политика. Можело единствено да дам 90 лева за преглед ходова част и компютърна диагностика.
Не искат да ми кажат какво е правено по колата и това е. Някой знае ли човек, на който да му платя и дойде с мене да разгледа колата дали е наред?
Toyota Yaris 1.3 2008
noemis
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru