Въпрос за покупка - Toyota Corola Verso или Mazda 5 ?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
И като се преебат плъзгачите и се напълни с кал и пепел долната релса и като започне да не ляга добре цялата клапа/щото не е врата на панти/и става старогръцка драма с тежки финансови последици.Не го хвърляйте човека в гъбите,нека се ориентира към запазено Версо.Мазда от по-новите модели си е все още екзотика в България.А екзотиката по принцип си е скъпо удоволствие.baba_metca написа:Плъзгащите врати са много удобни. Първо никога няма да ти праснат вратата в някой стълб или стена, второ винаги имаш пълен достъп до задната част на колата. Доста по удобни са, когато тябва да слагаш детски столчета, преносими кошове за малки деца и друг багаж.
-
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Е тя маздата излезна преди 5г. , не е чак толкова нова и екзотичнаnowyaris написа:И като се преебат плъзгачите и се напълни с кал и пепел долната релса и като започне да не ляга добре цялата клапа/щото не е врата на панти/и става старогръцка драма с тежки финансови последици.Не го хвърляйте човека в гъбите,нека се ориентира към запазено Версо.Мазда от по-новите модели си е все още екзотика в България.А екзотиката по принцип си е скъпо удоволствие.baba_metca написа:Плъзгащите врати са много удобни. Първо никога няма да ти праснат вратата в някой стълб или стена, второ винаги имаш пълен достъп до задната част на колата. Доста по удобни са, когато тябва да слагаш детски столчета, преносими кошове за малки деца и друг багаж.

-
Баща ми кара една баничарка на работа. Тази кола е с плъзгаща задна врата. Колата е била по такива места, че едва ли някоя лека кола ще бъде там. Първо колата беше служебна на една фирма която работеше по Магистрала Тракия след Карнобат. Прах, кал, мръсни работници колкото искаш. Сега не е по-добре, кариери, калища - Марица Изток, бетоновъзли, Златна панега, да не ги изброявам. Еми да ти кажа, задните врати на багажника на Кангото се попрецакаха, но страничната не е мръднала. Колата е жълта, а аз лично съм я виждал бяла от прахта от един бетоновъзел и това не и е единствения път, да си сменя цвета.nowyaris написа:И като се преебат плъзгачите и се напълни с кал и пепел долната релса и като започне да не ляга добре цялата клапа/щото не е врата на панти/и става старогръцка драма с тежки финансови последици.Не го хвърляйте човека в гъбите,нека се ориентира към запазено Версо.Мазда от по-новите модели си е все още екзотика в България.А екзотиката по принцип си е скъпо удоволствие.baba_metca написа:Плъзгащите врати са много удобни. Първо никога няма да ти праснат вратата в някой стълб или стена, второ винаги имаш пълен достъп до задната част на колата. Доста по удобни са, когато тябва да слагаш детски столчета, преносими кошове за малки деца и друг багаж.
Сигурно има разлика в механизмите на тези врати, нито знам на Кангото какъв е, нито на Маздата.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
То Кангото е едно,мазда 5 е друго.Въпреки омразата ми към всички френски автомобили,перфектната баничарка за мен си остава Рапид и Канго-в Европа няма нищо по добро/личен опит от години и хиляди,хиляди километри.Нека колегата си вземе ВЕРСО,за негово добро и за спокойствието на родата.Ако има пари за новото,ако не-за Королата.baba_metca написа:Баща ми кара една баничарка на работа. Тази кола е с плъзгаща задна врата. Колата е била по такива места, че едва ли някоя лека кола ще бъде там. Първо колата беше служебна на една фирма която работеше по Магистрала Тракия след Карнобат. Прах, кал, мръсни работници колкото искаш. Сега не е по-добре, кариери, калища - Марица Изток, бетоновъзли, Златна панега, да не ги изброявам. Еми да ти кажа, задните врати на багажника на Кангото се попрецакаха, но страничната не е мръднала. Колата е жълта, а аз лично съм я виждал бяла от прахта от един бетоновъзел и това не и е единствения път, да си сменя цвета.nowyaris написа:И като се преебат плъзгачите и се напълни с кал и пепел долната релса и като започне да не ляга добре цялата клапа/щото не е врата на панти/и става старогръцка драма с тежки финансови последици.Не го хвърляйте човека в гъбите,нека се ориентира към запазено Версо.Мазда от по-новите модели си е все още екзотика в България.А екзотиката по принцип си е скъпо удоволствие.baba_metca написа:Плъзгащите врати са много удобни. Първо никога няма да ти праснат вратата в някой стълб или стена, второ винаги имаш пълен достъп до задната част на колата. Доста по удобни са, когато тябва да слагаш детски столчета, преносими кошове за малки деца и друг багаж.
Сигурно има разлика в механизмите на тези врати, нито знам на Кангото какъв е, нито на Маздата.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Питане
Здравейте колеги,
от скоро съм член на форума,но по обясними причини.Реших де се присъединя към общността неслучайно .Искам да си купя Toyota Corolla Verso.
Разполагам с 12000 лева,моделът да е от 2004 година с новите стопове,бензин,препоръчайте бензинови мотори със съответните буквени означения.Не пътувам често и по много,имам жена и дете.Струва ли си да слагам газова уредба-пропан-бутан,има ли място в багажника.Защо толкова много държат високи цени този модел.Няма да сикам друга марка.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите.
Поздрави,
от скоро съм член на форума,но по обясними причини.Реших де се присъединя към общността неслучайно .Искам да си купя Toyota Corolla Verso.
Разполагам с 12000 лева,моделът да е от 2004 година с новите стопове,бензин,препоръчайте бензинови мотори със съответните буквени означения.Не пътувам често и по много,имам жена и дете.Струва ли си да слагам газова уредба-пропан-бутан,има ли място в багажника.Защо толкова много държат високи цени този модел.Няма да сикам друга марка.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите.
Поздрави,
- Not_active_user_1
Честито!balin написа:Купих Мазда 5 1.8 бензин ! Надявам се да съм направил добър избор и да я карам много безаварийни километри...slowtraveler написа:Поне драсни каква е колата, и какво е натежало за да избереш конкретния автомобил...

Много добър автомобил. Имай предвид обаче, че е малко ниска Маздата и ако си свикнал на друг автомобил ще имаш остъргвания тук-таме докато и свикнеш.