Въпрос за покупка - Toyota Corola Verso или Mazda 5 ?

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 19 Май 2011 10:37

Колега купувай,че коли не останаха. biggrin.gif Колкото повече мнения четеш, толкова повече се объркваш. В този форум могат да ти дават съвети до НОВА ГОДИНА ! :thumbsup:
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

balin
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от balin » 19 Май 2011 22:51

Коли бол колкото искаш ,ама въпросът е избора да е правилния :)

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 19 Май 2011 23:39

balin написа:.. въпросът е избора да е правилния :)
Въпросът е-изборът да е само твой! После да не можеш да обвиняваш никого. Брат ми едно време ми даде съвет (също се чудих за нещо си): "Слушай и другите, но го направи по своя си начин" :thumbsup:
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

nowyaris

Мнение от nowyaris » 20 Май 2011 07:32

baba_metca написа:Плъзгащите врати са много удобни. Първо никога няма да ти праснат вратата в някой стълб или стена, второ винаги имаш пълен достъп до задната част на колата. Доста по удобни са, когато тябва да слагаш детски столчета, преносими кошове за малки деца и друг багаж.
И като се преебат плъзгачите и се напълни с кал и пепел долната релса и като започне да не ляга добре цялата клапа/щото не е врата на панти/и става старогръцка драма с тежки финансови последици.Не го хвърляйте човека в гъбите,нека се ориентира към запазено Версо.Мазда от по-новите модели си е все още екзотика в България.А екзотиката по принцип си е скъпо удоволствие.

balin

Мнение от balin » 20 Май 2011 14:38

nowyaris написа:
baba_metca написа:Плъзгащите врати са много удобни. Първо никога няма да ти праснат вратата в някой стълб или стена, второ винаги имаш пълен достъп до задната част на колата. Доста по удобни са, когато тябва да слагаш детски столчета, преносими кошове за малки деца и друг багаж.
И като се преебат плъзгачите и се напълни с кал и пепел долната релса и като започне да не ляга добре цялата клапа/щото не е врата на панти/и става старогръцка драма с тежки финансови последици.Не го хвърляйте човека в гъбите,нека се ориентира към запазено Версо.Мазда от по-новите модели си е все още екзотика в България.А екзотиката по принцип си е скъпо удоволствие.
Е тя маздата излезна преди 5г. , не е чак толкова нова и екзотична :)

baba_metca

Мнение от baba_metca » 20 Май 2011 16:16

nowyaris написа:
Баща ми кара една баничарка на работа. Тази кола е с плъзгаща задна врата. Колата е била по такива места, че едва ли някоя лека кола ще бъде там. Първо колата беше служебна на една фирма която работеше по Магистрала Тракия след Карнобат. Прах, кал, мръсни работници колкото искаш. Сега не е по-добре, кариери, калища - Марица Изток, бетоновъзли, Златна панега, да не ги изброявам. Еми да ти кажа, задните врати на багажника на Кангото се попрецакаха, но страничната не е мръднала. Колата е жълта, а аз лично съм я виждал бяла от прахта от един бетоновъзел и това не и е единствения път, да си сменя цвета.

Сигурно има разлика в механизмите на тези врати, нито знам на Кангото какъв е, нито на Маздата.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 20 Май 2011 22:14

baba_metca написа:
nowyaris написа:
Баща ми кара една баничарка на работа. Тази кола е с плъзгаща задна врата. Колата е била по такива места, че едва ли някоя лека кола ще бъде там. Първо колата беше служебна на една фирма която работеше по Магистрала Тракия след Карнобат. Прах, кал, мръсни работници колкото искаш. Сега не е по-добре, кариери, калища - Марица Изток, бетоновъзли, Златна панега, да не ги изброявам. Еми да ти кажа, задните врати на багажника на Кангото се попрецакаха, но страничната не е мръднала. Колата е жълта, а аз лично съм я виждал бяла от прахта от един бетоновъзел и това не и е единствения път, да си сменя цвета.

Сигурно има разлика в механизмите на тези врати, нито знам на Кангото какъв е, нито на Маздата.
То Кангото е едно,мазда 5 е друго.Въпреки омразата ми към всички френски автомобили,перфектната баничарка за мен си остава Рапид и Канго-в Европа няма нищо по добро/личен опит от години и хиляди,хиляди километри.Нека колегата си вземе ВЕРСО,за негово добро и за спокойствието на родата.Ако има пари за новото,ако не-за Королата.

balin

Мнение от balin » 25 Май 2011 17:41

Колеги взех кола, темата може да бъде затворена . Благодаря на всички отзовали се !

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 25 Май 2011 17:57

Поне драсни каква е колата, и какво е натежало за да избереш конкретния автомобил...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 25 Май 2011 22:41

Колеги , взех Мазда 5 бензин 1.8, дано да ми е на късмет и да нямам проблеми с нея. Благодаря на всички отзовали се и наздраве :) :beer:
цитат от другия форум дето доста убаво ни нахраниха Тойотите
Изображение

balin

Мнение от balin » 25 Май 2011 23:10

slowtraveler написа:Поне драсни каква е колата, и какво е натежало за да избереш конкретния автомобил...
Купих Мазда 5 1.8 бензин ! Надявам се да съм направил добър избор и да я карам много безаварийни километри... :occasion5:

monamito

Питане

Мнение от monamito » 15 Апр 2012 11:49

Здравейте колеги,
от скоро съм член на форума,но по обясними причини.Реших де се присъединя към общността неслучайно .Искам да си купя Toyota Corolla Verso.
Разполагам с 12000 лева,моделът да е от 2004 година с новите стопове,бензин,препоръчайте бензинови мотори със съответните буквени означения.Не пътувам често и по много,имам жена и дете.Струва ли си да слагам газова уредба-пропан-бутан,има ли място в багажника.Защо толкова много държат високи цени този модел.Няма да сикам друга марка.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите.
Поздрави,

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 16 Апр 2012 10:14

balin написа:
slowtraveler написа:Поне драсни каква е колата, и какво е натежало за да избереш конкретния автомобил...
Купих Мазда 5 1.8 бензин ! Надявам се да съм направил добър избор и да я карам много безаварийни километри... :occasion5:
Честито! :thumbsup:
Много добър автомобил. Имай предвид обаче, че е малко ниска Маздата и ако си свикнал на друг автомобил ще имаш остъргвания тук-таме докато и свикнеш. wink.gif

Публикувай отговор