Нов Ярис - период на разработване...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
dachkur

Нов Ярис - период на разработване...

Мнение от dachkur » 10 Фев 2012 21:35

Здравейте, колеги!!!
Нов съм във вашия форум. От два дни карам вече новия Ярис 1.33 VVTI
много се кефя :)
Разгледах всички материали, съпътващи колата, но не видях нищо написано за периода за разработване.
Та, интересува ме какъв е периода на разработване, какви са особеностите, след този период усеща ли се разлика и т.н.
Благодаря предварително за всички мнения :)

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Фев 2012 22:27

честито колега,мисля,че тук може да помогне колегата nowyaris,хем му е по специалността! tongue.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 11 Фев 2012 08:33

Честито!!!
Със здраве да си я карате :thumbsup:

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... 01821c73e0
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

nowyaris

Re: Нов Ярис - период на разработване...

Мнение от nowyaris » 11 Фев 2012 10:09

dachkur написа:Здравейте, колеги!!!
Нов съм във вашия форум. От два дни карам вече новия Ярис 1.33 VVTI
много се кефя :)
Разгледах всички материали, съпътващи колата, но не видях нищо написано за периода за разработване.
Та, интересува ме какъв е периода на разработване, какви са особеностите, след този период усеща ли се разлика и т.н.
Благодаря предварително за всички мнения :)
Карай я без да и вадиш душата,не е спортен автомобил а обикновена градска кола.Първите десет хиляди (цели две години) жената в града,аз извън града-пробвал съм да я настъпвам на магистралата,ама не беше каквото трябва.На третото лято пак на магистралата без изобщо да я юркам си вървеше с 140 безгрижно.Може и да има нещо в софтуера,което да и казва след какъв пробег да се отпуши-не знам,така ми се стори,просто беше видимо.Ама не става за състезания,става за икономично градско предвижване.Иначе пет години си в гаранция-дано да случиш на оторизиран сервиз.Аз отначало бях много доволен,но след това ме взеха за банкомат и едва дочаках края на гаранцията.Сега си я гледам сам-не че нещо и има.Просто качествени масла (Амсойл),маслен на MANN,Въздушен на SCT,сега гледам че антифриза е намалял,него от Тойота.Свещите са оригинални,спирачната течност също,накладките и те.Смених само крушките на предните фарове със Н4 ксенон ефект на SCT за 5 лв/бр.Това за 19970 км.Вече 51 месеца.Това е.Ама моята не е юркана изобщо-не знам твоите планове какви са.Ако твоята е най-новия модел,там кое как е още не съм наясно-ти си първия дето пита.

dachkur

Мнение от dachkur » 11 Фев 2012 13:55

"Карай я без да и вадиш душата,не е спортен автомобил а обикновена градска кола.Първите десет хиляди (цели две години) жената в града,аз извън града-пробвал съм да я настъпвам на магистралата,ама не беше каквото трябва.На третото лято пак на магистралата без изобщо да я юркам си вървеше с 140 безгрижно.Може и да има нещо в софтуера,което да и казва след какъв пробег да се отпуши-не знам,така ми се стори,просто беше видимо.Ама не става за състезания,става за икономично градско предвижване.Иначе пет години си в гаранция-дано да случиш на оторизиран сервиз.Аз отначало бях много доволен,но след това ме взеха за банкомат и едва дочаках края на гаранцията.Сега си я гледам сам-не че нещо и има.Просто качествени масла (Амсойл),маслен на MANN,Въздушен на SCT,сега гледам че антифриза е намалял,него от Тойота.Свещите са оригинални,спирачната течност също,накладките и те.Смених само крушките на предните фарове със Н4 ксенон ефект на SCT за 5 лв/бр.Това за 19970 км.Вече 51 месеца.Това е.Ама моята не е юркана изобщо-не знам твоите планове какви са.Ако твоята е най-новия модел,там кое как е още не съм наясно-ти си първия дето пита."

Да, моята е най-новия модел. Разбира се, взел съм я за нормално ползване (най-вече за градско шофиране). Просто исках да разбера каква е нормалната практика за периода на разработване (това ми е първата нова кола). И дали след известен пробег (10000 или повече) може да очаквам по-различно поведение на двигателя.
Днес я заредих с 100 октана от ЕКО, защото си мисля че е хубаво поне в началото да се кара с по-качествен бензин.
Иначе обслужването е на 15000 км, но с моя годишен пробег 100% няма да ги достигна и ще го направя по-рано, което мисля че е по-добре... Засега искам или не, ще трябва да я обслужвам в Тойота (Варна) заради гаранцията.
Проверих нивото на маслото и забелязах, че е по-високо от марката за високо ниво. Това си го обяснявам, че е направено с цел повишено мазане на цилиндро-буталната група (поне през първите няколко хиляди км)

Благодаря на всички за отделеното време
:thumbsup:
Прикачени файлове
IMG_1192 small.JPG
IMG_1192 small.JPG (71.94 KiB) Преглеждано 2706 пъти

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Фев 2012 14:57

Браво, много е хубава! Със здраве да си я караш безаварийно стотици хиляди километри! :thumbsup:
П.С. С този дизайн вече и Яриса ми харесва. smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

dachkur

Мнение от dachkur » 11 Фев 2012 15:00

Благодаря biggrin.gif
И аз не бях фен на Ярис-а докато не направих test drive
2012 Yaris 1.33 VVTI

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 11 Фев 2012 15:51

и моята се разработи чак след 10к километра /че да не бяха и повече/
разликата е очевадна, преди това беше като спънат кон. после и над 170 съм вдигала на магистралата, без въобще да му идва нанагорно на ярето

п.п. честита ти придобивка, лека и безаварийна :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 11 Фев 2012 16:37

Ей-й-й, Деси, ти се появи! Къде зачезна толкова време. Липсваше ни твоето свежо присъствие. smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 11 Фев 2012 16:55

Честито за колата. smile.gif

ПП: Тойота имат дискриминационно отношение към мен. Всичките ми коли са си вървели добре още от самото начало... и са харчели по много :whistle:

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 11 Фев 2012 17:30

Vesko написа:Честито за колата. smile.gif

ПП: Тойота имат дискриминационно отношение към мен. Всичките ми коли са си вървели добре още от самото начало... и са харчели по много :whistle:
Специално ти им взимаш страха и акъла на колите и те затова така се държат в ръцете ти. laugh.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 11 Фев 2012 20:24

Vesko написа:Честито за колата. smile.gif

Това не е дискриминация-твоите просто са били поръчкови.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 11 Фев 2012 21:27

Браво,много красив Ярис. Всичко най-хубаво с тази кола ! :thumbsup:
За разработването- Гледай първите 10-15 000км. да караш с не повече от 3000 об./мин. Специално първите 1500 км. пък избягвай резките тръгвания и спирания. Нищо ли не пише в книжката ти за експлоатация на колата? smile.gif За разработването по принцип в книжката пише,че колата няма нужда от разработване, а за единствено първите 1500км. това,което ти написах.Но за всеки случай първите 15 000км. я карай без да натоварваш много двигателя,както написах горе. Разбира се, ти решаваш как да я караш. Тойота твърдят, че колата може да се кара нормално и без ограничения още след 1500км. Това е.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Nixter

Мнение от Nixter » 11 Фев 2012 22:27

Той 15,000 км докато ги направи може да смени колата. Няма смисъл да се щади колато толкова дълго. Аз като си взимах моята ми казаха да я разработвам 3,000 км и мисля че това е цифрата. Нищо че в книжката пишеше 1,000 или 1,500 км. Не вдигах над 3,000 оборота и това е.
Първите 200-300 км са критички за разработване на спирачките и трябва по-плавно да се спира.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

nowyaris

Мнение от nowyaris » 12 Фев 2012 07:12

И Деска,и аз ви обесняваме че колата просто не си вървеше както трябва първите 10-12 хиляди,беше като спъната.Не че ние сме ги вардили кой знае колко много.После след кат мина 12 000 таз кола както е с три цилиндъра стана съвсем друга.170 не сум вдигал,ама на сфетофарите като съм сам без жената.....

Публикувай отговор