Ако си сложа старите дали ще има ефект или вече махнати един път положението ще е както сега? За старите тампони ми казаха, че имало лек луфт на лагера?desotodorov написа:Хм, мислех че след вътрешния корм. накрайник чукането е изчезнало, а то било съвсем слабо... и след смяната на амортисьорите (Монро ти ги е препоръчал майстора - сигурен съм в това, ама станалото - станало), тропаш кат' Икарус. Ми значи съвсем възможно е слабото почукване да идва от рейката, а силното от кофти аморти/тампони. Т.е. според мен двата симптома съществуват едновременно в момента. Също така мисля че майстора дето ти е сменил амортисьорите+тампоните, сега трябва да върне старите без заплащане - нали в крайна сметка ти си отишъл при него за да отстраниш проблем, а не за да си създадеш още един...
Тропане на предница на Авенсис
-
Мнение от rumenmitev » 22 Дек 2011 09:47
rumenmitev
Мнение от desotodorov » 22 Дек 2011 09:56

Аз съм с 555 външни, и някакви белгийски вътрешни - 70к км не са мръднали...пък вземи иди до ПитСтоп - 20-ина лв е една диагностика, хващат нещата момчетата. Инак - така става приказка безнкрай - сменяш, връщаш...пари фърчат.
desotodorov
mirott
Petar
Мнение от desotodorov » 22 Дек 2011 10:37
desotodorov
-
- Благодарил/а: 21 пъти
- Получена благодарност: 29 пъти
Мнение от mirott » 22 Дек 2011 10:39
Ето например това.В почти всички магазини за авточасти би трябвало да продават такива.Не са само локтайт, има и други марки.Да, идеята му е за развалени резби, против отвиване(какъвто е случая с накрайниците) и за по-лесно отвиване когато се наложи такова.Принципно са с 3 вида якост-само осигурител(не позволява да се появява ръжда по резбата, осигурител със слабо лепило и такъв с доста голяма якост.И те така

http://intertechnic.bg/index.php?p=prod ... ls&id=2071
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=111818.0
http://www.rudibg.com/prod.aspx?id=32
http://crazyrc.net/product.php?id_product=298
Чичко Гугъл знае много... biggrin.gif
Не, няма контра на накрайника на Авенсис 1!Даже повечето оригинални вътрешни накрайници се продават комплект с лепило!И не е страшна мъка отвиването, просто до последната резба се отвива с ключ, а не на ръка!
mirott
Мнение от desotodorov » 22 Дек 2011 13:35

А за лепилата - аз очевидно имам опит само с най-силните - винтовете на щанците при нас ги отвиваха само с пневматичен пистолет, на ръка нямаха мърдане.
desotodorov
mirott
Мнение от desotodorov » 22 Дек 2011 14:02

За лепилото - да - не го жалеха колегите - директно потапяха винта и след това го завиваха, едното им лепило беше бързостягащо и синьо, а другото по-бавно стягащо и зелено, май бяха на Wurth но и двете държаха "на куче"

А сега сериозно към собственика на темата, щом колегата Миро е имал проблем със слабо потропване от разхлабен вътрешен накрайник - нищо чудно и при теб да се е получило това...всъщност дано да е така.
desotodorov
-
Мнение от rumenmitev » 22 Дек 2011 14:18
rumenmitev
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 7 пъти
Мнение от nikolas3 » 22 Дек 2011 22:56
Не е реклама-от 16 г си преглеждам и регулирам МПСтата при тях.
Звънни на момчетата,запази си час за преглед/6 лв/без регулировката .Разбери проблема,отстрани го и ни запознай с резултата.
Успех и Весела Коледа!
nikolas3
-
Мнение от rumenmitev » 23 Дек 2011 10:11

Бях чел някъде за този сервиз и се скъсах да го търся, благодаря за координатите!
rumenmitev
inditoyo
-
Мнение от rumenmitev » 29 Дек 2011 11:30
Ходих в сервиза препоръчан по горе и резултатът е потропването е в рейката, чувам го по силно сега, защото накрайниците са много стегнати и след определен пробег щели да улегнат и тропането ще намалее, но го има в рейката. Ще карам докато протече, че на рециклаж не вярвам. Може би направих грешка, че се доверих от 1-вия път и смених куп неща, а пък гледаха първо рейката, но здраве да е, можеби са имали нужда от финанси

Поздрави и весели празници!
rumenmitev
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru