Браунов газ на Тойота
Пак ще попитам - защо никой производител не се е наел да го вложи в автомобилите си , при положение , че е известно от 30-те години на миналия век ( може и да бъркам за годините )? Не казвам, че не е възможно от изгарянето на oxyhydrogen да се задвижва автомобил, а че ако самият газ се 'произвежда' в колата за сметка на бензина/дизела не само няма да имаш икономия, ами даже ще повишиш разхода на гориво. Ако газът идва отвън ( например от вятър -> ел. енергия -> електролиза ) и се съхранява в бутилки тогава наистина ще има икономия на гориво.
Единственото доказателство дали системата , за която говорим , работи или не е следното - Два идентични ДВГ се оставят да работят с еднакво количество гориво ( напр. 1л ), при еднакви обороти и се измерва времето, което ще работят. Такива изказвания от рода на "Ама аз от X до Y вчера изгорих 5л бензин, днес сложих клетката и изгорих 4л" са повече от смешни, защото факторите, които влияят на разхода са многобройни.
Единственото доказателство дали системата , за която говорим , работи или не е следното - Два идентични ДВГ се оставят да работят с еднакво количество гориво ( напр. 1л ), при еднакви обороти и се измерва времето, което ще работят. Такива изказвания от рода на "Ама аз от X до Y вчера изгорих 5л бензин, днес сложих клетката и изгорих 4л" са повече от смешни, защото факторите, които влияят на разхода са многобройни.
- Instruktor59@yahoo.com
...Всяко нещо, извън Природата, до което се докосваме, е било измислено, изобретено от някого.
Голяма част от изобретенията са били правени, се правят и ще се правят, без или преди точното, изчерпателно научно обяснение на всички процеси и неща, които се случват, за да работи даденото изобретение...
И всяко ново нещо е идвало на бял свят трудно... Толкова трудно, че дори когато става дума за възможност да харчим по-малко пари (за гориво), вместо да измислим и уточним някоя методика за изпитване, която би ни дала еднозначни резултати и възможност да направим обоснован избор, ние се впускаме в разговори около въпроса.
Ако неразделените при електролизата газове водород и кислород действат като катализатор на горивовъздушната смес в ДВГ и освен малкият прираст на енергия, произведен от изгарянето им, + допълнителното действие на бързо разширяващате се водна пара, + "измиването" на всички елементи в горивната камера и началото на изпускателните тръби, позволяват горивовъздушната смес да изгори с някакви проценти по-пълно, какво ме интересува класическата електролиза, старите знания, физика и пр. и пр.??!
Каквито и да са физико-химичните процеси, "гръмнали" аматьорски устройства и прочее, ако мога да плащам по-малко за гориво, какво изобщо ме интересува... физиката?
Прави ми впечатление, че дори в България вече доста отдавна поне 2 фирми произвеждат и продават генератори на Браун-газ. ..А по света са огромен брой.
Гледах дори продължителен клип в който на един пикап бяха сложили и огромен резервоар за газ. При работа на двигателя, дори и системата да е пусната да работи(гори) в резервоара постепенно се натрупваше водород с кислород и по едно време шофьорът изключи системата и известно време колата се движеше само от газа в резервоара... Системата беше толкова усъвършенствана, че те караха само на Браун газ, променяха обороти, ускоряваха колата и т.н. Работата на цялата система се контролираше и управляваше от шофьора с няколко уреда и включватели...
Та с обсъждането в нашия форум май вече сме като "докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват..."
Голяма част от изобретенията са били правени, се правят и ще се правят, без или преди точното, изчерпателно научно обяснение на всички процеси и неща, които се случват, за да работи даденото изобретение...
И всяко ново нещо е идвало на бял свят трудно... Толкова трудно, че дори когато става дума за възможност да харчим по-малко пари (за гориво), вместо да измислим и уточним някоя методика за изпитване, която би ни дала еднозначни резултати и възможност да направим обоснован избор, ние се впускаме в разговори около въпроса.
Ако неразделените при електролизата газове водород и кислород действат като катализатор на горивовъздушната смес в ДВГ и освен малкият прираст на енергия, произведен от изгарянето им, + допълнителното действие на бързо разширяващате се водна пара, + "измиването" на всички елементи в горивната камера и началото на изпускателните тръби, позволяват горивовъздушната смес да изгори с някакви проценти по-пълно, какво ме интересува класическата електролиза, старите знания, физика и пр. и пр.??!
Каквито и да са физико-химичните процеси, "гръмнали" аматьорски устройства и прочее, ако мога да плащам по-малко за гориво, какво изобщо ме интересува... физиката?
Прави ми впечатление, че дори в България вече доста отдавна поне 2 фирми произвеждат и продават генератори на Браун-газ. ..А по света са огромен брой.
Гледах дори продължителен клип в който на един пикап бяха сложили и огромен резервоар за газ. При работа на двигателя, дори и системата да е пусната да работи(гори) в резервоара постепенно се натрупваше водород с кислород и по едно време шофьорът изключи системата и известно време колата се движеше само от газа в резервоара... Системата беше толкова усъвършенствана, че те караха само на Браун газ, променяха обороти, ускоряваха колата и т.н. Работата на цялата система се контролираше и управляваше от шофьора с няколко уреда и включватели...
Та с обсъждането в нашия форум май вече сме като "докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват..."
Каквото сам си направя, никой не може...
не разбрах дали си разбрал че ги продават тези работи а не ги подаряват там е смисълаmafiota написа:Чудна работа какво е накарало тези хора от статията да направят такава безсмислица. Кое ги е накароло, да го направят???
Хайде някой по-запознат да разясни, какъв е смисала да направиш нещо, което няма смисъл??
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
за сега най голямата далавера е на олио 7по 40ст или 7по1,70лв
пък вие слагайте ако искате и ядрен реактор
пък вие слагайте ако искате и ядрен реактор
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
ако газ генератора се комбинира с магнитни пръстенчета на горивопроводите, една добавка дето премахва всичкото триене в двигателя, паста с НАНОчастици дето маха триенето на въздуха, ааа щях да забравя има и едни дето се слагат в запалката за икономия на гориво и сигурно колата ще почне да лети без да харчи нищо ?????? а физиката я за**те тя е за балъците дето искат да си дават парите на вятъра ....
и аз бях до тук с тази тема
поздрави и очаквам да постигнете успех с газгенераторите. дано да сте прави и някой ден да си караме колите с въздух/вода.
и аз бях до тук с тази тема

поздрави и очаквам да постигнете успех с газгенераторите. дано да сте прави и някой ден да си караме колите с въздух/вода.
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
знам , че има хора които продават, но точно от ПЖИ-то не съм срещал обяви. А и някак си не ми се вярва технически уневерситет просто ей така да подхвърли тази лъжаnikolov22 написа:не разбрах дали си разбрал че ги продават тези работи а не ги подаряват там е смисълаmafiota написа:Чудна работа какво е накарало тези хора от статията да направят такава безсмислица. Кое ги е накароло, да го направят???
Хайде някой по-запознат да разясни, какъв е смисала да направиш нещо, което няма смисъл??

- Me4oKyX
- Обратна връзка:
lederman - нещо не разбрах само от поста ти .... моля, обясни ми - НАНО технологията е измислица, която изобщо няма общо с колите и няма как да намали триенето!?? Това ли имаш предвид ?? И кои по-точно добавки заплюваш, че нещо не си ясен и си говориш само ей така без почва и без да си пробвал май май.....
А физиката е повече от ясна и определена, но явно някои хора си ползват цитатите като муджахидините - които както им е удобно.... А това, че има много скрити неща в това, за което си говорите е друга тема.... Да, това, което вие дискутирате Е БЕЗМИСЛЕНО, но това НЕ Е реалният продукт, който може да докара всички споменати плюсове......... Някой ден, ще дойде времето, ще стане общодостъпно, лесно и интересно.... Още му е рано! А защо не се ползва като го знаят ?? А как ще ви застъпят да си плащате за превоза, като реално ще сатне безплатен??! Кой ще спечели от вашата свобода, освен ВИЕ самите ?? Един независим човек има РЕАЛНА СВОБОДА и НЕ зависи от петролопроизводители, електроснабдяване.... Че защо не ползват студен ядрен синтез?!Или все още заблудата, че НЕ Е овладян си виси ...... Човек, който си има всичко, без да зависи от никой, но подлежи на манипулация! Той става черната овца в стадото!.... НО, .... който има желание, може да се поразтърси и да намери доста неща. Успех на имащите желание да търсят.
А физиката е повече от ясна и определена, но явно някои хора си ползват цитатите като муджахидините - които както им е удобно.... А това, че има много скрити неща в това, за което си говорите е друга тема.... Да, това, което вие дискутирате Е БЕЗМИСЛЕНО, но това НЕ Е реалният продукт, който може да докара всички споменати плюсове......... Някой ден, ще дойде времето, ще стане общодостъпно, лесно и интересно.... Още му е рано! А защо не се ползва като го знаят ?? А как ще ви застъпят да си плащате за превоза, като реално ще сатне безплатен??! Кой ще спечели от вашата свобода, освен ВИЕ самите ?? Един независим човек има РЕАЛНА СВОБОДА и НЕ зависи от петролопроизводители, електроснабдяване.... Че защо не ползват студен ядрен синтез?!Или все още заблудата, че НЕ Е овладян си виси ...... Човек, който си има всичко, без да зависи от никой, но подлежи на манипулация! Той става черната овца в стадото!.... НО, .... който има желание, може да се поразтърси и да намери доста неща. Успех на имащите желание да търсят.

- lederman
Мечо, не ми се влиза в излишна полемика понеже по темата е изписано доста. Все пак за яснота ще ти отговоря на въпросите.Me4oKyX написа:lederman - нещо не разбрах само от поста ти .... моля, обясни ми - НАНО технологията е измислица, която изобщо няма общо с колите и няма как да намали триенето!?? Това ли имаш предвид ?? И кои по-точно добавки заплюваш, че нещо не си ясен и си говориш само ей така без почва и без да си пробвал май май.....
Нано технологията не е глупост.
От друга страна не вярвам на пенкилерите дето лекуват всичко! Много често производителите на разни неща слагат на етикета "Нано продукт" защото това е модерно, сложно, но е това което искат потребителите, а колко е така е друга тема... пускането на клипчета с прилепващи нано частици и прилагане на сертификати за управление на качеството (на фирма ) не правят продукта.
Не заплювам конкретни добавки! .
Абсолютно си прав че не ползвам добавки в двигателя защото ползвам качествено масло съответстващо на спецификацията на двигателя и смятам, че е е напълно достатъчно.
Колкото безпочвено изказвам МНЕНИЕТО си, толкова безпочвени са и рекламите на повечето "нано" продукти. Обосновавайки се със защита на ноу-хау същите тези производители не казват нищо съществено, а безпочвено повтарят колко се нуждаем от този продукт, как ще ни реши всички проблеми, как ще ни намали разходите и т.н.т, все неща които силно желаем!
Факт е че на страница на ХАДО има публикувани сертификат на TUV + протокол от изпитване (въпреки че датите им не съответстват, цитирания номер на тест протокол в сертификата не отговаря на приложения тест протокол...) но това е един случай !!!
http://www.xado.com/global/download/TUV%2004-2012.pdf
http://xado.unacs.bg/directions/tuvreport.pdf
Спирам логореята (моля да се бърка с гонорея

Успех на търсещите безплатен обяд

Поздрави
T25 2AD-FTV /2007

T25 2AD-FTV /2007
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Както бях писал някъде в другата 'нано'тема - приятели руснаци са ми казвали: 'при нас всичко дето се развива с ключ по малък от номер 47 е нанотехнология' laugh.giflederman написа:Много често производителите на разни неща слагат на етикета "Нано продукт" защото това е модерно, сложно, но е това което искат потребителите, а колко е така е друга тема...
lederman, включи ме към групата с посипващите се с пепел покрай софрата с безплатен обяд

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- lederman
ето още малко опити в областта:
Мерцедес: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_F-Cell
Хонда : http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_FCX_Clarity
и любимата ни Тойота : http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_FCHV
забележете, че никой от производителите не произвежда водорода в колата:)
има резервоари с водород + горивна клетка + стандартни акумулатори.
защо ли ?
Мерцедес: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_F-Cell
Хонда : http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_FCX_Clarity
и любимата ни Тойота : http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_FCHV
забележете, че никой от производителите не произвежда водорода в колата:)
има резервоари с водород + горивна клетка + стандартни акумулатори.
защо ли ?
Поздрави
T25 2AD-FTV /2007

T25 2AD-FTV /2007
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Защо - вече съм отговорил, няма смисъл да повтарям - ако искаш, ще го прочетеш и разбереш, но явно това не е случая.... А това, че предлагам ХАДО за Пловдив и регион не значи, че затова питам на какво се обоснавават изявленията ти.... Просто са празни приказки, като дори НЕ СИ имал проблем, който да пробваш да решиш по този начин!! Аз не ти казвам, че ТИ ТРЯБВА!! Аз казвам просто нещо - истинските неща, правят чудеса, вярваш или не.... А за посипването - само намерете една кола, която и хъркат скорости, тропа двигателя и ще си говорим после кой ще си ходи с пепел на главата..... Когато кажете, където кажете
А после ако искате си разглобете двигателя, да видите, че няма да има отлагания и други подобни гомна тип ТЕФАЛ laugh.gif Нито пробвате, нито имате желание да чуете, но сте винаги ПРОТИВ !
Не се заяждам, просто няма логика да отричаш нещо, което не си пробвал, не разбираш или не те вълнува....
Последно - обяснете ми, мога ли според вас да сваля вредните емисии към 5 пъти!, да повиша мощността, да падне разхода, да се изчисти горивната система, да се подобрят смазочните качества на горивото, да се бутне точка на замръзване до към -40 !?!??! И, предполагайки, че ще кажете любимата думичка - НЕ - само кажете къде, кога и на коя кола, бус, тир ще тестваме
Аз идвам с големия талон на Королата залог, вие каквото решите, може и на бири 

Не се заяждам, просто няма логика да отричаш нещо, което не си пробвал, не разбираш или не те вълнува....
Последно - обяснете ми, мога ли според вас да сваля вредните емисии към 5 пъти!, да повиша мощността, да падне разхода, да се изчисти горивната система, да се подобрят смазочните качества на горивото, да се бутне точка на замръзване до към -40 !?!??! И, предполагайки, че ще кажете любимата думичка - НЕ - само кажете къде, кога и на коя кола, бус, тир ще тестваме