Браунов газ на Тойота
Мнение от photon » 28 Ное 2011 17:12
Единственото доказателство дали системата , за която говорим , работи или не е следното - Два идентични ДВГ се оставят да работят с еднакво количество гориво ( напр. 1л ), при еднакви обороти и се измерва времето, което ще работят. Такива изказвания от рода на "Ама аз от X до Y вчера изгорих 5л бензин, днес сложих клетката и изгорих 4л" са повече от смешни, защото факторите, които влияят на разхода са многобройни.
photon
mafiota
- Instruktor59@yahoo.com
Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 28 Ное 2011 18:36
Голяма част от изобретенията са били правени, се правят и ще се правят, без или преди точното, изчерпателно научно обяснение на всички процеси и неща, които се случват, за да работи даденото изобретение...
И всяко ново нещо е идвало на бял свят трудно... Толкова трудно, че дори когато става дума за възможност да харчим по-малко пари (за гориво), вместо да измислим и уточним някоя методика за изпитване, която би ни дала еднозначни резултати и възможност да направим обоснован избор, ние се впускаме в разговори около въпроса.
Ако неразделените при електролизата газове водород и кислород действат като катализатор на горивовъздушната смес в ДВГ и освен малкият прираст на енергия, произведен от изгарянето им, + допълнителното действие на бързо разширяващате се водна пара, + "измиването" на всички елементи в горивната камера и началото на изпускателните тръби, позволяват горивовъздушната смес да изгори с някакви проценти по-пълно, какво ме интересува класическата електролиза, старите знания, физика и пр. и пр.??!
Каквито и да са физико-химичните процеси, "гръмнали" аматьорски устройства и прочее, ако мога да плащам по-малко за гориво, какво изобщо ме интересува... физиката?
Прави ми впечатление, че дори в България вече доста отдавна поне 2 фирми произвеждат и продават генератори на Браун-газ. ..А по света са огромен брой.
Гледах дори продължителен клип в който на един пикап бяха сложили и огромен резервоар за газ. При работа на двигателя, дори и системата да е пусната да работи(гори) в резервоара постепенно се натрупваше водород с кислород и по едно време шофьорът изключи системата и известно време колата се движеше само от газа в резервоара... Системата беше толкова усъвършенствана, че те караха само на Браун газ, променяха обороти, ускоряваха колата и т.н. Работата на цялата система се контролираше и управляваше от шофьора с няколко уреда и включватели...
Та с обсъждането в нашия форум май вече сме като "докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват..."
Instruktor59@yahoo.com
photon
Мнение от nikolov22 » 28 Ное 2011 21:53
не разбрах дали си разбрал че ги продават тези работи а не ги подаряват там е смисълаmafiota написа:Чудна работа какво е накарало тези хора от статията да направят такава безсмислица. Кое ги е накароло, да го направят???
Хайде някой по-запознат да разясни, какъв е смисала да направиш нещо, което няма смисъл??
nikolov22
Мнение от nikolov22 » 28 Ное 2011 21:57
пък вие слагайте ако искате и ядрен реактор
nikolov22
- lederman
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от lederman » 28 Ное 2011 22:25
и аз бях до тук с тази тема

поздрави и очаквам да постигнете успех с газгенераторите. дано да сте прави и някой ден да си караме колите с въздух/вода.

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
lederman
Мнение от mafiota » 28 Ное 2011 23:02
знам , че има хора които продават, но точно от ПЖИ-то не съм срещал обяви. А и някак си не ми се вярва технически уневерситет просто ей така да подхвърли тази лъжаnikolov22 написа:не разбрах дали си разбрал че ги продават тези работи а не ги подаряват там е смисълаmafiota написа:Чудна работа какво е накарало тези хора от статията да направят такава безсмислица. Кое ги е накароло, да го направят???
Хайде някой по-запознат да разясни, какъв е смисала да направиш нещо, което няма смисъл??

mafiota
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 29 Ное 2011 03:29
А физиката е повече от ясна и определена, но явно някои хора си ползват цитатите като муджахидините - които както им е удобно.... А това, че има много скрити неща в това, за което си говорите е друга тема.... Да, това, което вие дискутирате Е БЕЗМИСЛЕНО, но това НЕ Е реалният продукт, който може да докара всички споменати плюсове......... Някой ден, ще дойде времето, ще стане общодостъпно, лесно и интересно.... Още му е рано! А защо не се ползва като го знаят ?? А как ще ви застъпят да си плащате за превоза, като реално ще сатне безплатен??! Кой ще спечели от вашата свобода, освен ВИЕ самите ?? Един независим човек има РЕАЛНА СВОБОДА и НЕ зависи от петролопроизводители, електроснабдяване.... Че защо не ползват студен ядрен синтез?!Или все още заблудата, че НЕ Е овладян си виси ...... Човек, който си има всичко, без да зависи от никой, но подлежи на манипулация! Той става черната овца в стадото!.... НО, .... който има желание, може да се поразтърси и да намери доста неща. Успех на имащите желание да търсят.

Me4oKyX
mafiota
Мнение от gicho » 29 Ное 2011 09:47
[quote="photon"][/quote]
Снимката кърти, и е точно в десетката!

Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
gicho
- lederman
Мнение от lederman » 29 Ное 2011 11:19
Мечо, не ми се влиза в излишна полемика понеже по темата е изписано доста. Все пак за яснота ще ти отговоря на въпросите.Me4oKyX написа:lederman - нещо не разбрах само от поста ти .... моля, обясни ми - НАНО технологията е измислица, която изобщо няма общо с колите и няма как да намали триенето!?? Това ли имаш предвид ?? И кои по-точно добавки заплюваш, че нещо не си ясен и си говориш само ей така без почва и без да си пробвал май май.....
Нано технологията не е глупост.
От друга страна не вярвам на пенкилерите дето лекуват всичко! Много често производителите на разни неща слагат на етикета "Нано продукт" защото това е модерно, сложно, но е това което искат потребителите, а колко е така е друга тема... пускането на клипчета с прилепващи нано частици и прилагане на сертификати за управление на качеството (на фирма ) не правят продукта.
Не заплювам конкретни добавки! .
Абсолютно си прав че не ползвам добавки в двигателя защото ползвам качествено масло съответстващо на спецификацията на двигателя и смятам, че е е напълно достатъчно.
Колкото безпочвено изказвам МНЕНИЕТО си, толкова безпочвени са и рекламите на повечето "нано" продукти. Обосновавайки се със защита на ноу-хау същите тези производители не казват нищо съществено, а безпочвено повтарят колко се нуждаем от този продукт, как ще ни реши всички проблеми, как ще ни намали разходите и т.н.т, все неща които силно желаем!
Факт е че на страница на ХАДО има публикувани сертификат на TUV + протокол от изпитване (въпреки че датите им не съответстват, цитирания номер на тест протокол в сертификата не отговаря на приложения тест протокол...) но това е един случай !!!
http://www.xado.com/global/download/TUV%2004-2012.pdf
http://xado.unacs.bg/directions/tuvreport.pdf
Спирам логореята (моля да се бърка с гонорея

Успех на търсещите безплатен обяд

T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.
lederman
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 29 Ное 2011 15:50
Както бях писал някъде в другата 'нано'тема - приятели руснаци са ми казвали: 'при нас всичко дето се развива с ключ по малък от номер 47 е нанотехнология' laugh.giflederman написа:Много често производителите на разни неща слагат на етикета "Нано продукт" защото това е модерно, сложно, но е това което искат потребителите, а колко е така е друга тема...
lederman, включи ме към групата с посипващите се с пепел покрай софрата с безплатен обяд

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- lederman
Мнение от lederman » 29 Ное 2011 16:24
Мерцедес: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_F-Cell
Хонда : http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_FCX_Clarity
и любимата ни Тойота : http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_FCHV
забележете, че никой от производителите не произвежда водорода в колата:)
има резервоари с водород + горивна клетка + стандартни акумулатори.
защо ли ?

T25 2AD-FTV /2007
lederman
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 29 Ное 2011 23:08

Не се заяждам, просто няма логика да отричаш нещо, което не си пробвал, не разбираш или не те вълнува....
Последно - обяснете ми, мога ли според вас да сваля вредните емисии към 5 пъти!, да повиша мощността, да падне разхода, да се изчисти горивната система, да се подобрят смазочните качества на горивото, да се бутне точка на замръзване до към -40 !?!??! И, предполагайки, че ще кажете любимата думичка - НЕ - само кажете къде, кога и на коя кола, бус, тир ще тестваме

Me4oKyX
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru