Въпроси за Toyota Auris Е15 1.33 VVTi vs 1.6 VVTi ?

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 21 Май 2011 12:54

ace написа:
didak написа:Само да ти кажа, че си събирам багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мий приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта wink.gif
Едва ли на ярето багажникът е по-голям от на ауриса. Мисля си, че просто твоите гуми са 15", а на ауриса 16" cool.gif
именно - багажника му би трябвало да е по-голям и да събира по-големия размер гуми без проблем...
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 21 Май 2011 13:12

че то и на равката багажника не може да му събере гумите,17 цола.но ауриса отзад е много скосен,може би яриса има леко предимство в някои случаи,теоретично.
честито и от мен на колежката! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 21 Май 2011 13:13

didak написа: Само да ти кажа, че си събирам в багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мой приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта wink.gif
би ли ме светнал как ги праиш тея магии, че аз 5-6 пъти съм сменял гуми на Ярис 2008, но колкото и да се мъча не мога да измисля как и къде ги събираш. явно съм тъп нещо biggrin.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 21 Май 2011 14:54

didak написа:именно - багажника му би трябвало да е по-голям ...
Ето картинки (What Car са се погрижили):
Ярис Изображение
АурисИзображение
П.П. Дидак, ти да не си с 13-ки tongue.gif

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 21 Май 2011 16:09

Dizzle написа:
didak написа: Само да ти кажа, че си събирам в багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мой приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта wink.gif
би ли ме светнал как ги праиш тея магии, че аз 5-6 пъти съм сменял гуми на Ярис 2008, но колкото и да се мъча не мога да измисля как и къде ги събираш. явно съм тъп нещо biggrin.gif
Dizzle , куца ти нещо техническото мислене. tongue.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
didak

Мнение от didak » 21 Май 2011 16:14

Dizzle написа:
Оригиналните 15' се събират вертикално при максимално издърпана напред седалка и облегалка в по-изправеното положение :thumbsup:
Това е на 2009-та фейслифта, не съм пробвал на 2008, но не би трябвало да има проблем при махната изравняваща пода кора /такава при 2009 няма/.

Nixter

Мнение от Nixter » 21 Май 2011 22:59

Разковничето тук е плъзгащата се напред задна седалка на Яриса. Де да имахме всички такива есктри. И на моя авенсис не мога да събера 4-те гуми в багажника. Но Яриса е чудо на инженерната мисъл wink.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
didak

Мнение от didak » 22 Май 2011 10:00

всъщност дори по-голям от заводския диаметър /+1,73см/ се събира, като седалката не е издъпана докрай:

http://www.youtube.com/watch?v=U17LBB1GHfQ

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 22 Май 2011 10:46

омг тоя номер не го знаех laugh.gif аз всеки път спусках задните облегалки, за да ги събера rolleyes.gif
ама що 175, моите гуми бяха 185?

Lina_S

Мнение от Lina_S » 22 Май 2011 11:19

Ок, може и да се събират, но в този момент могат ли да се возят хора на задната седалка? Защото на мен багажника не ми трябва, за да си возя гумите в него, това ще се случва доста рядко. А ми трябва, за да се събере багажа на всички, когато да кажем сме 4-ма човека на дълъг път. И в този случай седалките няма как да се бутат напред. Яриса за мен е само градска кола....А за извънградско е удобна, ако пътуват само двама...Или 4-ма без багаж. Така си мисля аз, сигурно знаете повече от мен :)))

Аватар
didak

Мнение от didak » 22 Май 2011 12:04

desSs написа:омг тоя номер не го знаех laugh.gif аз всеки път спусках задните облегалки, за да ги събера rolleyes.gif
ама що 175, моите гуми бяха 185?
Зимните ми гуми са малко по-високи и по-тесни от заводския размер.

Аватар
didak

Мнение от didak » 22 Май 2011 12:21

Lina_S написа:Ок, може и да се събират, но в този момент могат ли да се возят хора на задната седалка? Защото на мен багажника не ми трябва, за да си возя гумите в него, това ще се случва доста рядко. А ми трябва, за да се събере багажа на всички, когато да кажем сме 4-ма човека на дълъг път. И в този случай седалките няма как да се бутат напред. Яриса за мен е само градска кола....А за извънградско е удобна, ако пътуват само двама...Или 4-ма без багаж. Така си мисля аз, сигурно знаете повече от мен :)))
Не ме разбирай погрешно - Ауриса е чудесен избор.
По-голям клас е и с по-голяма вместимост на багажника.
Просто се сетих за факта с гумите biggrin.gif
И наистина при този вариант принизяваме мястото за пасажерите до това на 206 и С3, което си е обида..., но все пак показва едно от предимствата на модела :thumbsup:

Тук мога да вметна, че в Яриса събрах багажа на ДВЕ ЖЕНИ/30+;15 години/ и един мъж/аз/, за 10-дневна екскурзия до Париж, без да ползвам и см2 от купето и намаля видимостта на задното стъкло....
Последно промяна от didak на 22 Май 2011 14:32, променено общо 1 път.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 22 Май 2011 12:49

Lina_S написа:Ок, може и да се събират, но в този момент могат ли да се возят хора на задната седалка? Защото на мен багажника не ми трябва, за да си возя гумите в него, това ще се случва доста рядко. А ми трябва, за да се събере багажа на всички, когато да кажем сме 4-ма човека на дълъг път. И в този случай седалките няма как да се бутат напред. Яриса за мен е само градска кола....А за извънградско е удобна, ако пътуват само двама...Или 4-ма без багаж. Така си мисля аз, сигурно знаете повече от мен :)))
Колежке,вземи Яриса,сложи му теглич,закачай ремаркето и нямаш грижи.На 4 жени багажа може да събереш.Интересно ми е колко пъти в годината се налага да сложиш 4 човека в една кола и да тръгнеш на дълъг път заедно с много-много багаж.И дали си струва да дадеш за това още 8-10 хиляди.Уверявам те ,че у дома има две кокони,дето тръгват за почивка,все едно ще се местим и Яриса си събира всичко/естествено с местене на седалките напред,но има достатъчно място.Ако ще возиш трима сумисти,това вече е друга тема.

Lina_S

Мнение от Lina_S » 23 Май 2011 12:16

Яриса ми харесваше супер много от доста време насам и първоначално се засилих към него, няма да крия :) Обаче сметнах, че предпочитам да дам няколко хиляди отгоре, но да имам задни електрически стъкла, системите за устойчивост и сцепление (които изобщо ги няма като опция в Яриса), странични въздушни завеси и възд. възглавници за коленете (които при Яриса са само в най-високия клас и то само дизелов двигател), фарове за мъгла, мисля че и в климатика имаше някаква разлика. Багажника съвсем не е най-важното нещо, но лично за мен, не казвам за вас, лично за мен щеше да ми бъде малък. Иначе пред нас има един Ярис и всеки ден се обръщам след него и много ми харесва, но не са ми достатъчно нещата, които са сложили в него. Абе и двете коли са си много хубави, кой която си е избрал - все не е сбъркал :))))))

nowyaris

Мнение от nowyaris » 23 Май 2011 18:01

Lina_S написа:Яриса ми харесваше супер много от доста време насам и първоначално се засилих към него, няма да крия :) Обаче сметнах, че предпочитам да дам няколко хиляди отгоре, но да имам задни електрически стъкла, системите за устойчивост и сцепление (които изобщо ги няма като опция в Яриса), странични въздушни завеси и възд. възглавници за коленете (които при Яриса са само в най-високия клас и то само дизелов двигател), фарове за мъгла, мисля че и в климатика имаше някаква разлика. Багажника съвсем не е най-важното нещо, но лично за мен, не казвам за вас, лично за мен щеше да ми бъде малък. Иначе пред нас има един Ярис и всеки ден се обръщам след него и много ми харесва, но не са ми достатъчно нещата, които са сложили в него. Абе и двете коли са си много хубави, кой която си е избрал - все не е сбъркал :))))))
Задни ел.стъкла на теб не ти трябват-ти си на шофьорското място.Системите за устойчивост и сцепление в случая с Ярис не са необходими-и в най-големия русенски сняг и лед само с ДВЕ предни зимни гуми ЛАССА абсолютно никакви проблеми нямаше съпругата.АБС-а е предостатъчен,уверявам те.Моя е ТЕРРА+ и е с пълен набор от Въздушни възглавници и завеси-на това и аз държах много.Климатизацията е перфектна за този клас,стереото е много добро,а от допълнителни халогени просто няма никаква нужда-колата си прави "ден".Защо не погледнеш в Русенския НИКОМ има червен Ярис като моя 1,33 с шест скорости.Но ако наистина имаш излишни пари моя съвет е BMW 116.

Публикувай отговор