именно - багажника му би трябвало да е по-голям и да събира по-големия размер гуми без проблем...ace написа:Едва ли на ярето багажникът е по-голям от на ауриса. Мисля си, че просто твоите гуми са 15", а на ауриса 16"didak написа:Само да ти кажа, че си събирам багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мий приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта
Въпроси за Toyota Auris Е15 1.33 VVTi vs 1.6 VVTi ?
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
би ли ме светнал как ги праиш тея магии, че аз 5-6 пъти съм сменял гуми на Ярис 2008, но колкото и да се мъча не мога да измисля как и къде ги събираш. явно съм тъп нещо biggrin.gifdidak написа: Само да ти кажа, че си събирам в багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мой приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Dizzle , куца ти нещо техническото мислене.Dizzle написа:би ли ме светнал как ги праиш тея магии, че аз 5-6 пъти съм сменял гуми на Ярис 2008, но колкото и да се мъча не мога да измисля как и къде ги събираш. явно съм тъп нещо biggrin.gifdidak написа: Само да ти кажа, че си събирам в багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мой приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта

A car without TURBO is like a man without BALLS!
- didak
Оригиналните 15' се събират вертикално при максимално издърпана напред седалка и облегалка в по-изправеното положениеDizzle написа:би ли ме светнал как ги праиш тея магии, че аз 5-6 пъти съм сменял гуми на Ярис 2008, но колкото и да се мъча не мога да измисля как и къде ги събираш. явно съм тъп нещо biggrin.gifdidak написа: Само да ти кажа, че си събирам в багажника на Яриса резервния комплект гуми, без да пускам облегалките, докато мой приятел с Аурис ползва и задната седалка за целта

Това е на 2009-та фейслифта, не съм пробвал на 2008, но не би трябвало да има проблем при махната изравняваща пода кора /такава при 2009 няма/.
- didak
всъщност дори по-голям от заводския диаметър /+1,73см/ се събира, като седалката не е издъпана докрай:
http://www.youtube.com/watch?v=U17LBB1GHfQ
http://www.youtube.com/watch?v=U17LBB1GHfQ
Ок, може и да се събират, но в този момент могат ли да се возят хора на задната седалка? Защото на мен багажника не ми трябва, за да си возя гумите в него, това ще се случва доста рядко. А ми трябва, за да се събере багажа на всички, когато да кажем сме 4-ма човека на дълъг път. И в този случай седалките няма как да се бутат напред. Яриса за мен е само градска кола....А за извънградско е удобна, ако пътуват само двама...Или 4-ма без багаж. Така си мисля аз, сигурно знаете повече от мен
))

- didak
Не ме разбирай погрешно - Ауриса е чудесен избор.Lina_S написа:Ок, може и да се събират, но в този момент могат ли да се возят хора на задната седалка? Защото на мен багажника не ми трябва, за да си возя гумите в него, това ще се случва доста рядко. А ми трябва, за да се събере багажа на всички, когато да кажем сме 4-ма човека на дълъг път. И в този случай седалките няма как да се бутат напред. Яриса за мен е само градска кола....А за извънградско е удобна, ако пътуват само двама...Или 4-ма без багаж. Така си мисля аз, сигурно знаете повече от мен))
По-голям клас е и с по-голяма вместимост на багажника.
Просто се сетих за факта с гумите biggrin.gif
И наистина при този вариант принизяваме мястото за пасажерите до това на 206 и С3, което си е обида..., но все пак показва едно от предимствата на модела

Тук мога да вметна, че в Яриса събрах багажа на ДВЕ ЖЕНИ/30+;15 години/ и един мъж/аз/, за 10-дневна екскурзия до Париж, без да ползвам и см2 от купето и намаля видимостта на задното стъкло....
Последно промяна от didak на 22 Май 2011 14:32, променено общо 1 път.
-
Колежке,вземи Яриса,сложи му теглич,закачай ремаркето и нямаш грижи.На 4 жени багажа може да събереш.Интересно ми е колко пъти в годината се налага да сложиш 4 човека в една кола и да тръгнеш на дълъг път заедно с много-много багаж.И дали си струва да дадеш за това още 8-10 хиляди.Уверявам те ,че у дома има две кокони,дето тръгват за почивка,все едно ще се местим и Яриса си събира всичко/естествено с местене на седалките напред,но има достатъчно място.Ако ще возиш трима сумисти,това вече е друга тема.Lina_S написа:Ок, може и да се събират, но в този момент могат ли да се возят хора на задната седалка? Защото на мен багажника не ми трябва, за да си возя гумите в него, това ще се случва доста рядко. А ми трябва, за да се събере багажа на всички, когато да кажем сме 4-ма човека на дълъг път. И в този случай седалките няма как да се бутат напред. Яриса за мен е само градска кола....А за извънградско е удобна, ако пътуват само двама...Или 4-ма без багаж. Така си мисля аз, сигурно знаете повече от мен))
Яриса ми харесваше супер много от доста време насам и първоначално се засилих към него, няма да крия
Обаче сметнах, че предпочитам да дам няколко хиляди отгоре, но да имам задни електрически стъкла, системите за устойчивост и сцепление (които изобщо ги няма като опция в Яриса), странични въздушни завеси и възд. възглавници за коленете (които при Яриса са само в най-високия клас и то само дизелов двигател), фарове за мъгла, мисля че и в климатика имаше някаква разлика. Багажника съвсем не е най-важното нещо, но лично за мен, не казвам за вас, лично за мен щеше да ми бъде малък. Иначе пред нас има един Ярис и всеки ден се обръщам след него и много ми харесва, но не са ми достатъчно нещата, които са сложили в него. Абе и двете коли са си много хубави, кой която си е избрал - все не е сбъркал
)))))

-
Задни ел.стъкла на теб не ти трябват-ти си на шофьорското място.Системите за устойчивост и сцепление в случая с Ярис не са необходими-и в най-големия русенски сняг и лед само с ДВЕ предни зимни гуми ЛАССА абсолютно никакви проблеми нямаше съпругата.АБС-а е предостатъчен,уверявам те.Моя е ТЕРРА+ и е с пълен набор от Въздушни възглавници и завеси-на това и аз държах много.Климатизацията е перфектна за този клас,стереото е много добро,а от допълнителни халогени просто няма никаква нужда-колата си прави "ден".Защо не погледнеш в Русенския НИКОМ има червен Ярис като моя 1,33 с шест скорости.Но ако наистина имаш излишни пари моя съвет е BMW 116.Lina_S написа:Яриса ми харесваше супер много от доста време насам и първоначално се засилих към него, няма да крияОбаче сметнах, че предпочитам да дам няколко хиляди отгоре, но да имам задни електрически стъкла, системите за устойчивост и сцепление (които изобщо ги няма като опция в Яриса), странични въздушни завеси и възд. възглавници за коленете (които при Яриса са само в най-високия клас и то само дизелов двигател), фарове за мъгла, мисля че и в климатика имаше някаква разлика. Багажника съвсем не е най-важното нещо, но лично за мен, не казвам за вас, лично за мен щеше да ми бъде малък. Иначе пред нас има един Ярис и всеки ден се обръщам след него и много ми харесва, но не са ми достатъчно нещата, които са сложили в него. Абе и двете коли са си много хубави, кой която си е избрал - все не е сбъркал
)))))