Лоша миризма в купето на Авенсис 1

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 14 Апр 2011 12:48

Вдигам темата. Климатика мирише ужасно, пробвах с дезинфектант през решетката под предния капак, но ефекта е много краткотраен. Явно със спрей не става.

Сега съм взел Motip Airco Cleaner - пяна с маркуч. Въпроса ми е къде да пръскам. Доколкото виждам на Авенсис II питата е разположена точно зад централната конзола. Явно би трябвало да пръскам в двата въздуховода над конзолата, до ме притеснява да не отиде по електрониката. Може ли някои, който е разглобявал конзолата да каже има ли опасност или да пръскам пяната смело?
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
united

Мнение от united » 14 Апр 2011 19:33

Колеги само да ви кажа, че на Авенсис 1 или 2 по въздуховодите на конзолата не може да влезне маркуча на спрея, защото зад перата на въздуховода вътре има нещо като мрежа и като се пъха маркуча само се свива на кълбо вътре.Това го знам, защото съм разглобявал панела на конзолата.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 14 Апр 2011 19:54

digitalpr написа:Вдигам темата. Климатика мирише ужасно, пробвах с дезинфектант през решетката под предния капак, но ефекта е много краткотраен. Явно със спрей не става.

Сега съм взел Motip Airco Cleaner - пяна с маркуч. Въпроса ми е къде да пръскам. Доколкото виждам на Авенсис II питата е разположена точно зад централната конзола. Явно би трябвало да пръскам в двата въздуховода над конзолата, до ме притеснява да не отиде по електрониката. Може ли някои, който е разглобявал конзолата да каже има ли опасност или да пръскам пяната смело?
Иди в някои сервиз за климатици.Има едни ампули които се слагат и прочистват цялата система.
Също така си виж и филтъра на климатика.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 14 Апр 2011 19:58

united написа:Колеги само да ви кажа, че на Авенсис 1 или 2...
Имаш предвид, че е на някой от двата Авенсиса, или и на двата има мрежи?
miLen4o написа:Иди в някои сервиз за климатици.Има едни ампули които се слагат и прочистват цялата система.
Също така си виж и филтъра на климатика.
Ами отидох на 1-2 места. Предлагат или спрей през предната решетка, което аз го правих, или тази пяна, която купих. Може да потърся от тези ампули, но първо смятам да пробвам с тази пяна.

Аватар
united

Мнение от united » 14 Апр 2011 20:22

Аз специално съм разглобявал на Авенсис 1 но те зад панелите мисля че са еднакви с Авенсис 2

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 15 Апр 2011 07:56

Като си разглобявал панела, видял ли си къде точно е изпарителя?

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 27 Апр 2011 10:27

Oчаквам някакви идеи ако имате.
Два пъти пръсках с дезинфектант през решетката под предния капак и един път пяна на MOTIP през въздуховодите с маркуч. Никакъв ефект. При пускане и спиране климатика продължава да мирише отвратително. Освен да не съм стигнал с пяната до изпарителя... Макар че целия маркуч влезе, после не видях да изтича опт никъде втечнената пяна освен тук там през самите въздуховоди в купето. Дали ако махна решетката под предниа капак ще имам по добър достъп до изпарителя?

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 27 Апр 2011 19:12

Отиди на канал някъде и пръскай през тръбичката за конденза.
Аз изпръсках цял флакон от малките и запуших дренажа за 5 минути да подейства пяната. След това изтече доста тъмна боза оттам, а не миришеше чак толкова преди това....
Carina E 4AFE LB 1992

smokejumper
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от smokejumper » 27 Апр 2011 19:42

Аз си купих ваучер за тази услуга http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/dia ... -ozon.html. Като се възползвам от нея ще споделя впечатления.

Аватар
diesel_power
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от diesel_power » 27 Апр 2011 19:45

max-2 написа:Отиди на канал някъде и пръскай през тръбичката за конденза.
Аз изпръсках цял флакон от малките и запуших дренажа за 5 минути да подейства пяната. След това изтече доста тъмна боза оттам, а не миришеше чак толкова преди това....
+1 :thumbsup:

Или запретни мокета на пасажера в левия му край и ще видиш маркучето,издърпай го от пода и напръскай през него.

mafiota

Мнение от mafiota » 27 Апр 2011 20:54

Другият вариант е да се снабдите с Лизол (ползват го за дезинфекция из болниците) и с някаква пръскалка да напръскате през отвора на филтъра изпарителя. Голям смрад е, но си е дезинфекция.
Или в краен случай тази операция да се направи със салицилов спирт

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 27 Апр 2011 22:35

ИМаше една подобна тема в , която колега беше успял да се докопа до радиатора на климатика и да си го почисти с четка и някакви препарати . С малко разглобяване разбира се .

Аватар
digitalpr

Мнение от digitalpr » 28 Апр 2011 09:57

diesel_power написа:Или запретни мокета на пасажера в левия му край и ще видиш маркучето,издърпай го от пода и напръскай през него.
Това е полезно, не знаех къде се намира маркуча за изтичане. Предния път като пръсках с пяната, не тече от никъде.
smokejumper написа:Аз си купих ваучер за тази услуга http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/dia ... -ozon.html. Като се възползвам от нея ще споделя впечатления.
Вчера говорих с човека. Самия той ми каза че ефект няма да има особен с озона щом съм пръскал вече и не е с танало.
mafiota написа:Другият вариант е да се снабдите с Лизол...
Два пъти го правих.

mafiota

Мнение от mafiota » 28 Апр 2011 17:23

digitalpr написа: ...........
mafiota написа:Другият вариант е да се снабдите с Лизол...
Два пъти го правих.
Еее ?

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 28 Апр 2011 21:24

Що не пробва с напалм?!?!

Публикувай отговор