Лоша миризма в купето на Авенсис 1
Вдигам темата. Климатика мирише ужасно, пробвах с дезинфектант през решетката под предния капак, но ефекта е много краткотраен. Явно със спрей не става.
Сега съм взел Motip Airco Cleaner - пяна с маркуч. Въпроса ми е къде да пръскам. Доколкото виждам на Авенсис II питата е разположена точно зад централната конзола. Явно би трябвало да пръскам в двата въздуховода над конзолата, до ме притеснява да не отиде по електрониката. Може ли някои, който е разглобявал конзолата да каже има ли опасност или да пръскам пяната смело?
Сега съм взел Motip Airco Cleaner - пяна с маркуч. Въпроса ми е къде да пръскам. Доколкото виждам на Авенсис II питата е разположена точно зад централната конзола. Явно би трябвало да пръскам в двата въздуховода над конзолата, до ме притеснява да не отиде по електрониката. Може ли някои, който е разглобявал конзолата да каже има ли опасност или да пръскам пяната смело?
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
Иди в някои сервиз за климатици.Има едни ампули които се слагат и прочистват цялата система.digitalpr написа:Вдигам темата. Климатика мирише ужасно, пробвах с дезинфектант през решетката под предния капак, но ефекта е много краткотраен. Явно със спрей не става.
Също така си виж и филтъра на климатика.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
Имаш предвид, че е на някой от двата Авенсиса, или и на двата има мрежи?united написа:Колеги само да ви кажа, че на Авенсис 1 или 2...
Ами отидох на 1-2 места. Предлагат или спрей през предната решетка, което аз го правих, или тази пяна, която купих. Може да потърся от тези ампули, но първо смятам да пробвам с тази пяна.miLen4o написа:Иди в някои сервиз за климатици.Има едни ампули които се слагат и прочистват цялата система.
Също така си виж и филтъра на климатика.
Oчаквам някакви идеи ако имате.
Два пъти пръсках с дезинфектант през решетката под предния капак и един път пяна на MOTIP през въздуховодите с маркуч. Никакъв ефект. При пускане и спиране климатика продължава да мирише отвратително. Освен да не съм стигнал с пяната до изпарителя... Макар че целия маркуч влезе, после не видях да изтича опт никъде втечнената пяна освен тук там през самите въздуховоди в купето. Дали ако махна решетката под предниа капак ще имам по добър достъп до изпарителя?
Два пъти пръсках с дезинфектант през решетката под предния капак и един път пяна на MOTIP през въздуховодите с маркуч. Никакъв ефект. При пускане и спиране климатика продължава да мирише отвратително. Освен да не съм стигнал с пяната до изпарителя... Макар че целия маркуч влезе, после не видях да изтича опт никъде втечнената пяна освен тук там през самите въздуховоди в купето. Дали ако махна решетката под предниа капак ще имам по добър достъп до изпарителя?
-
- Получена благодарност: 3 пъти
Аз си купих ваучер за тази услуга http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/dia ... -ozon.html. Като се възползвам от нея ще споделя впечатления.
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
+1max-2 написа:Отиди на канал някъде и пръскай през тръбичката за конденза.
Аз изпръсках цял флакон от малките и запуших дренажа за 5 минути да подейства пяната. След това изтече доста тъмна боза оттам, а не миришеше чак толкова преди това....

Или запретни мокета на пасажера в левия му край и ще видиш маркучето,издърпай го от пода и напръскай през него.
Това е полезно, не знаех къде се намира маркуча за изтичане. Предния път като пръсках с пяната, не тече от никъде.diesel_power написа:Или запретни мокета на пасажера в левия му край и ще видиш маркучето,издърпай го от пода и напръскай през него.
Вчера говорих с човека. Самия той ми каза че ефект няма да има особен с озона щом съм пръскал вече и не е с танало.smokejumper написа:Аз си купих ваучер за тази услуга http://bg.kolektiva.net/sofia/extra/dia ... -ozon.html. Като се възползвам от нея ще споделя впечатления.
Два пъти го правих.mafiota написа:Другият вариант е да се снабдите с Лизол...
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път