Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 12 Окт 2010 23:14

MX5 написа: biggrin.gif
Трябваше да ги препратиш в темата за чевените Брембота на Лорда, вместо да обясняваш пак! laugh.gif tongue.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 26 Окт 2010 22:22

->

Nixter

Мнение от Nixter » 27 Окт 2010 00:16

"But Audi, BMW, and Mercedes-Benz are among the worst automakers overall."
tooth.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Nixter

Мнение от Nixter » 02 Ное 2010 12:52

Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Scott

Мнение от Scott » 12 Ное 2010 16:53

Nixter написа:"But Audi, BMW, and Mercedes-Benz are among the worst automakers overall."
Малко по-различни резултати (ама то защото британците са по-подкупни от американците) tongue.gif :
http://uk.cars.yahoo.com/11112010/36/bm ... car-0.html

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 12 Ное 2010 18:58

Transita cepi mraka biggrin.gif .

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Yuli » 13 Ное 2010 16:34

Да се включа в темата за качеството, много е дълга и да си призная не я изчетох цялата.
Току що гласувах отрицателно за качеството на новите тойоти. Силно съм афектиран в момента от това, че на 1 година и 10 месеца - 27000км. вече трети път имам гаранционна претенция, но този път много съществена за мобилността и надеждността на автомобила. При ТО в Тойота Габрово ми казаха че имам загуба на антифриз и теч на водната помпа, загубата не бях забелязал по нивотото в разширителния съд. Направо кошмар и какви очакванията за качество да имам вече. Водната помпа на стария ми таралясник не течеше въпреки 180000 по километраж, а колко са наистина никой не знаеше. Следя темата и на колегата с Ауриса D-4D на 40000 и съединителя... Дали това ще е следващото?!? mad.gif
Отделно имах малко запитваня по отношение задължителния график на обслужване към Тойота Европа и по специално защо трябва да ми се сменят неща които ги няма в графика на обслужване на този модел и двигател, и нещата се изтърколиха чрез препращане на въпросите ми до българския представител. И с тях малко си пописахме и много държаха да знаят дали ще обслужа колата по техения график или мисля да предприема нещо. Та днес се и оказа, че следите от досегашните ми посещения в сервиза на ТМ Ауто - 2 по гаранция и едно за ТО първа година са заличени. Там твърдяха че такъв автомобил по регистрационен номер или рама никога не е влизал при тях, а и моето име и телефон които също имаха на разположение преди също липсват. Май вече са взели мерки да се застраховат от това да не ги подкарам и чрез комисията за защита на потребителите.
mad.gif mad.gif mad.gif
Това с ТМ Ауто май беше за една друга пак много голяма тема...
Изображение
Изображение

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 13 Ное 2010 18:08

Yuli написа:Да се включа в темата за качеството, много е дълга и да си призная не я изчетох цялата.
Току що гласувах отрицателно за качеството на новите тойоти. Силно съм афектиран в момента от това, че на 1 година и 10 месеца - 27000км. вече трети път имам гаранционна претенция, но този път много съществена за мобилността и надеждността на автомобила. При ТО в Тойота Габрово ми казаха че имам загуба на антифриз и теч на водната помпа, загубата не бях забелязал по нивотото в разширителния съд. Направо кошмар и какви очакванията за качество да имам вече. Водната помпа на стария ми таралясник не течеше въпреки 180000 по километраж, а колко са наистина никой не знаеше. Следя темата и на колегата с Ауриса D-4D на 40000 и съединителя... Дали това ще е следващото?!? mad.gif
Отделно имах малко запитваня по отношение задължителния график на обслужване към Тойота Европа и по специално защо трябва да ми се сменят неща които ги няма в графика на обслужване на този модел и двигател, и нещата се изтърколиха чрез препращане на въпросите ми до българския представител. И с тях малко си пописахме и много държаха да знаят дали ще обслужа колата по техения график или мисля да предприема нещо. Та днес се и оказа, че следите от досегашните ми посещения в сервиза на ТМ Ауто - 2 по гаранция и едно за ТО първа година са заличени. Там твърдяха че такъв автомобил по регистрационен номер или рама никога не е влизал при тях, а и моето име и телефон които също имаха на разположение преди също липсват. Май вече са взели мерки да се застраховат от това да не ги подкарам и чрез комисията за защита на потребителите.
mad.gif mad.gif mad.gif
Това с ТМ Ауто май беше за една друга пак много голяма тема...
това с водната помпа и аз го минах (на 34к го забелязах при обслужването). явно си е масов дефект при корола/аурис може и сервизна кампания да е имало,но ние в Бг няма и да разберем за такава.проблема е и в производителя и в представителствата ни.. явно ще се сменя марката щом отношението е такова

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Ное 2010 18:18

Dizzle написа:... явно ще се сменя марката щом отношението е такова
ohmy.gif Opel, VW .............. biggrin.gif
А вчера ни разправяш, че Тойотата си е Тойота!
Всичките се трошат, само ремонта им е на различни цени.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 13 Ное 2010 18:36

zi_zi_top написа:
Dizzle написа:... явно ще се сменя марката щом отношението е такова
ohmy.gif Opel, VW .............. biggrin.gif
А вчера ни разправяш, че Тойотата си е Тойота!
Всичките се трошат, само ремонта им е на различни цени.
Тойота си е Тойота :thumbsup: и не бих я сменил ако не създава проблеми. обаче напоследък зачестиха обажданията за автомобили под 40к с проблеми,като водни помпи,скоростни кутии и т.н. -това за теб не е ли сериозна причина да се усъмниш в качеството?

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 13 Ное 2010 19:05

Така е! Нали ти казвам, че започна да ми се отлепва амалгамата на вътрешното огледало за обратно виждане. Такова нещо не съм виждал на друг автомобил независимо от възрастта и марката, а моята Корола е на 6 години. :censored:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 13 Ное 2010 20:32

Конкретни примери различни мога да дам за случаи от рода на 'само водната помпа май не съм сменил по тази кола",
но ако спомена марка, веднага ще излязат примери на безпроблеми екземпляри.

Просто е време да смъкнем малко летвата на очакванията към качеството на Тойота.

Аз поне се 'настройвам' за възможни проблеми, за да не приемам неща по-различно от всеки друг, платил сходна сума за сходен автомобил от друга марка.

Евала на BMW, които изглежда успяват да покрият немалките очаквания на потребителите си.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 13 Ное 2010 23:47

Пичове Опел и VW ви очакват с отворени обятия :thumbsup: .
Юли , като не искате протоколи за всичко , което се прави по колите ви ще ви трият и даже и гаранцията може да ви свалят защото сте слагали не оригинални части и сте ползвали не оторизирани сервизи и тн . Имаше едно много хубаво писмо за сервиза на Миркат да видиш какво е драма .

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 14 Ное 2010 00:03

Бас, по-кротко бе! Лаф да става biggrin.gif
Всички марки и модели в клас "Ширпотреба" са горе-долу на едно ниво.

Има едно старо правило: "С пръдня боя не става!", а повечето от нас искат с малко пръдня да направят много боя. sad.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 14 Ное 2010 00:07

То освен лаф друго няма .

Публикувай отговор