Лоша миризма в купето на Авенсис 1
Мнение от desotodorov » 29 Юли 2010 09:16
И още нещо мога да споделя - при мен миризмата на гнило е вследствие на това, че някой Италия е карал колата с половин филтър - нали е двуделен...т.е. - все едно без филтър - съответно сега охлаждащия радиатор е пълен с какво ли не .... и за това - спрей не помага - само сваляне на таблото и почистване.
Това за дупката под седалката ме заинтригува също - предполагам - колегата има впредвид един ''джоб'' от мокет, който се получава точно пред основата на предните седалки...ама за да се почисти там - ще трябва сваляне на мокета.
desotodorov
Мнение от L&R » 29 Юли 2010 10:00
От това съм доволен , производител Nigrinboqnkov_ написа:Така след дълго четене и ровене на други форуми (сигурно само във Жигула форума не съм гледал) стигнах до две възможности:
1. Спрей тип "Бомба" от Кауфланд. Оставял се зад шофьорската седалка. Климата се пуска на макс, вентилатора също, и потока на режим рециркулация. На затворени прозорци за 10 - 15 мин и трябва да сте извън колата. Убивал всички бактерии в самото купе и по цялата вентилационна система. Не оставал по стъклата, нито се отразявал на салона. Явно е разработка на военните. laugh.gif Вижда ми се вятър работа, но 90 % от хората ползвали го са много доволни, защото бил на "Нигрин". Аз лично ако го правя мисля през 3 - 4 мин да влизам и да сменям положението на копчето за посока на въздуха (прозорци, крака, централно) за да може спрея да мине буквално навсякъде.

L&R
boqnkov_
Мнение от franko » 31 Юли 2010 02:41
П.С.Всъщност дано да е само това не посмях да включа вентилатора
franko
Мнение от Zero`Cool » 04 Авг 2010 13:55

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
Zero`Cool
Мнение от desotodorov » 04 Авг 2010 14:26
И - да споделя как чистих моя климатик миналата седмица.
Казах не на скъпите спрейове и да - на обезмаслител Meglio - някой от колегите го споменаваше с добро...та значи - системата е импровизирана и работи доста добре при конструкции като тази на Карината - където има директен достъп (па макар и на челна стойка

Та значи - купих си меглио, купих си една помпа за пръскане на цветя от Кауфланд - от тези дето напълваш и помпиш - т.е. създаваш налягане - а отпред има дюза и можеш да гласиш силата на пръскане като я въртиш налявао надясно. От миналогодишния спрей за климатик си бях запазил маркучето с дюзичката накрая му. Отвих дюзата на пръскалката и чрез допълнителен маркуч снадих пръскалката и маркучето от спрея....тук може много да се импровизира - аз ползвах някакъв накрайник от туба за силикон - диаметъра пасна...и готово - вече имах пръскалка с дълъг маркуч и дюза на края му. Тази дюза - не върши перфектна работа в случая, защото има 4 отвора на 90 градуса - по-добра работа биха свършили микродюзите за фино разпръскване - в Бриколаж ги има, ама бяха комплект 6 бр, а на мен не ми се инвестираха още 7лв в операцията...както и да.
Налях около 50градуса вода и почти цялото шише обезмаслител. Изпръсках го всичкото като постоянно въртях и движех напред назад тръбичката...изчаках 10-ина минути - докато се източи всичко и измих два пъти с по 1.5 литра топла вода.
Ефекта беше поразителен - във ваничката, която бях подложил под дренажа на климатика след миенето с обезмаслител изтече наситено тъмнозелена течност - (меглиото ми беше жълто)...за сравнение - миналата година като ползвах спрея - изтече нещо леко зеленикаво. Т.е. - направих си извода - че от тоя спрей - не е имало почти никакъв ефект... сега от климатика мирише леко но свежо на лимон - ...ама ще спре скоро.
А - и едно допълнение - карам винаги на външен приток на въздух, затова (както и на предната ми кола) съм си направил нещо като груб филтър - на всмукателя. На карината е под предна лява чистачка...ползвам филтър за азспиратор - продават се навсякъде кажи речи...та във въпросния ми груП филтър, за една година се беше натрупала почти шепа листа и трупове на насекоми + доста голямо количество прах от износване на ремъците - целия филтър беше така замъсрсен - че само леко докосване го караше да пуска облачета прахоляк...естествено - ако тоя груб филтър го нямаше - всичката гадост знаете къде щеше да е - по филтъра на купето и по тръбите до него и по перката на вентилатора също.
Та така - не е лека борбата за чистия въздух, ама според мен си заслужава, ако някой се изнтересува от техническите подробноси по почистването с пръскалката и начина на закрепване на грубия филтър - мога да му предоставя всичката информация...най много срещу някоя бира + оПсъждане на автомобилите

desotodorov
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от diesel_power » 04 Авг 2010 23:24
Ами май си се улял с пръскането и си намокрил радиото.Незабавно трябва да се свали и изсуши ,в противен случаи ще се окисли и ще се прецака .franko написа:Здравейте колеги използвах спрея с пяната,напръсках както си пише в упътването.вкарах макуча във въздухопроводите и пръсках вадих по малко и така докато не се появи пяната отгоре.Но се получи следния проблем пращят ми колоните като на стар касетофон когато му е заминал потенциометъра за звука.При положение че колоните са в вратите,нямам представа какво може да е.Ако някой е наясно с тези неща моля за съвет
П.С.Всъщност дано да е само това не посмях да включа вентилатора
diesel_power
- djobonano
- Местоположение: София - TOYOTA AVENSIS 1 - T22 - 2000 г. - 2.0TD - 90 ps.
Мнение от djobonano » 05 Авг 2010 13:53
Имах същият проблем с лошата миризма в купето.
Колегата boqnkov по горе спомена че,
Спрей тип "Бомба" купихго от Бриколаж. Оставя се зад шофьорската седалка. Климата се пуска на макс, вентилатора също, и потока на режим рециркулация. На затворени прозорци за 10 - 15 мин и трябва да сте извън колата. Убивал всички бактерии в самото купе и по цялата вентилационна система.
Изпробвахго и има резултат, свежо и приятно.
Спрея е с различни мирезми, кой какъвто си харесва.
Успех.
djobonano
Мнение от desSs » 27 Авг 2010 17:55

desSs
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Uncle Dido » 27 Авг 2010 18:58
Щом на климатик не ти мирише - нямаш ядове. Лошата миризма идва от охладителната пита, която развъжда гадинки.
Смени филтъра на купето - поленовия филтър демек и не карай толкоз близо до контейнерите....
Uncle Dido
Мнение от a_stankov » 31 Авг 2010 14:29
От тогава спазвам и една друга тактика и проблеми с миризми от климатика не съм имал, пускам климатика и 2-5 минути преди да съм пристигнал там за където съм тръгнал спирам климатика и вентилатора на max да просуши питата.От тогава пробелми с миризми и на двете коли не съм имал.
a_stankov
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 31 Авг 2010 21:52
+1a_stankov написа:...2-5 минути преди да съм пристигнал там за където съм тръгнал спирам климатика и вентилатора на max да просуши питата.От тогава пробелми с миризми и на двете коли не съм имал.

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
100EB
D22DJ
Мнение от 100EB » 05 Сеп 2010 19:03
100EB
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru