Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?
те хубаво са те посъветвали от тойота ама на тях не им ли идва на акъла че за да влезе колата в серв.режим значи някъде има проблем.дори и да се рестартне компа и да се оправи рано или късно пак ша влези.тряяя се открий причината за тоя серв.режим.а и обикновенно в такъв режим колата няма мощност не само в ниските а....изобщо няма мощност.ако проблема ти е тоя който описах по-горе то трудно ще влезе в серв.режим тъй като турбината набива малко въздух а оттам дебитомера казва на ецу-то да пусне по-малко гориво.всичко изглежда нормално само дето нямаш тяга в нискитне а едва чак след развъртането на турбината
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
Така ми говориха и в Тойота центъра в Люлин - " Кво очакваш от малкия двигател". На цариградско я пробваха и видяха,че не върви нормално. Верно не е за състезатели,но върви наравно с Nissan Almera 2.2 di 110hpCreep написа:Е не е ли нормално един 1.4 дизелов мотор да няма кой-знае каква мощност в ниските? Нали за това е турбината?! Не казват ли точно на това "турбо дупка"? Питам, защото моята също тромавее бая в ниските, до към 2000 оборота, но си мисля че е нормално, все пак 1.4 мотор 8 клапанов...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
И да кажеш какво му има? Ако разберат, разбера се. biggrin.gifDizzle написа:петък съм на диагностика да видим кво ще измислятnowyaris написа:DIZZLE,вкарвай я в сервиза и онея малоумници с червените гащи вместо да ти дават акъл да вземат и да я оправят.А иначе Сашето наистина може да е прав.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
разбира се. чудя се обаче дали да не отскоча до сервиза на Bosh, щото съм чувал,че там наистина си разбират от работата. предния път в Тойота заради едно свистене при палене тръгнаха да ми сменят алтернатора,а аз дето съвсем нищо не вдявам им казах просто да ми затегнат ремъка с което всичко се оправи.и така преди няколко дни ми казаха,че може да е от съединителя,феродото само,EGR клапан,дюзи и кво ли още не,така че нищо чудно заради гадна нафта да ме оставят без кола за месец и да подменят де що чаркалаци има /никога не се замислят,че може и нещо просто да е biggrin.gifKiki написа:И да кажеш какво му има? Ако разберат, разбера се. biggrin.gifDizzle написа:петък съм на диагностика да видим кво ще измислятnowyaris написа:DIZZLE,вкарвай я в сервиза и онея малоумници с червените гащи вместо да ти дават акъл да вземат и да я оправят.А иначе Сашето наистина може да е прав.
не си и помисляй да ходиш по сервизи при положение че колата ти още е гаранционна.и запомни едно:по сервизите винаги тръгват да търсят проблема от най-лесното---както сам каза за едно натягане на ремък предпочитат да сменят и динамото и ремъка biggrin.gif .аз и затова взех нова кола--за да не ходя по сервизи.последните години в които карах дизели сам си оправях и турбини и дюзи и кво ли не.на сервиз НИКОГА вече няма да стъпя.е да сега докато е гаранционна-да---но иначе--НЕ.не съм дотолкова запознат с тойоттските печки но ваг-овете....със затворени очи ти свалям--нагласям турбинки--помпи и квото си поискаш biggrin.gif не само в тойота са тъпанари----специално за русе съм се уверил че няма читави сервизи---сега не ми се дават примери---всички са телета и малоумници--не мислят а действат инстинктивно
--боклуци.щом не ти се занимава да ришиш сам проблема си то ...както колегата nowyaris каза--върви при малоумниците с червените гащи и да си оправят проблема biggrin.gif 

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
Гаранция имам още месец и половина и естествено ще се възползвам от нея,но след като изтече не мисля и да стъпя в Тойота..nowyaris написа:Градско,Саше е прав-фърляй им я и дорде не стане кат нова не си я взимай.И никакви частни сервизи-имаш ГАРАНЦИЯ.Бош,ала-бала-пълен ташак.Те ако много разбираха,нямаше да са работници,щяха да са чорбаджии.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
То сме много,дето тъй мислим,ама трябва да изтече.Dizzle написа:Гаранция имам още месец и половина и естествено ще се възползвам от нея,но след като изтече не мисля и да стъпя в Тойота..nowyaris написа:Градско,Саше е прав-фърляй им я и дорде не стане кат нова не си я взимай.И никакви частни сервизи-имаш ГАРАНЦИЯ.Бош,ала-бала-пълен ташак.Те ако много разбираха,нямаше да са работници,щяха да са чорбаджии.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... ni_uslugi/

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
не,просто са големи некадърници в тойотаslowtraveler написа:Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли![]()
![]()

Какво стана с диагностиката?Dizzle написа:не,просто са големи некадърници в тойотаslowtraveler написа:Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли![]()
![]()
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... ni_uslugi/![]()
бях на работа до 4ам и я пропуснах,че беше от 8 , междувременно с една добавка "редекс" и 20л премиум дизел колата ,като че ли се отпуши. При теб усеща ли се голяма разлика м/у обикновения и по-скъпия дизел?Creep написа:Какво стана с диагностиката?Dizzle написа:не,просто са големи некадърници в тойотаslowtraveler написа:Защо няма да стъпваш в Тойота - ще сменяш марката ли![]()
![]()
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... ni_uslugi/![]()